Dziękuję bardzo Dominiko Tworzenie dekoracji, to jest mój odpoczynek i realizacja mojej wyobraźni. Uwielbiam to....I już myślami jestem o jesiennych realizacjach Pomysł już jest.
Pozdrawiam
Podkrzesałam trochę szpaler lilaków na granicy z sąsiadem i coś tam będę dosadzić ale nie wiem jeszcze co...
Derenia veriegata na pewno muszę cofnąć bardziej pod świerk i wywalić liliowce rdzawe...
Sąsiad zapytał czy nie chcę tego ogródka
Chyba na emeryturze
Witajcie! Na wiosnę tego roku zasadziliśmy w naszym ogródku wiąza 'Camperdownii'. Od jakichś dwóch miesięcy zaczęły się pojawiać suche, przypalone liście. Od spodu występuje biały nalot/grzyb/osad oraz dziury. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to za choroba?
Witam, co mogło się stać ze tak zbrązowiała? Obok rosną 3 inne i nic im nie jest. Na ten pechowo(pierwszy z brzegu) często dzieci siadają ( mam 2 letnie bliźniaki) czasem sypną piaskiem czy kamieniami. Jakaś porada?
Jeszcze w tamtym roku miałam trzy takie sadzonki. I wszystkie pieknie kwitły. W tym roku została mi jedna. Nazwy nie znam, bo kupiłam je na targu. W poprzednim roku zebrałam bardzo dużo nasion. W tym roku wysiałam, ale nic nie wzeszło. Szkoda, bo nastawiłam się na pomarańczową rabatę.
Dzięki Halinko za zdjęcie
Będę próbować może i mnie wie uda.
Jak myślisz te moje ukorzeniane teraz przesadzić czy lepiej zadołować i wiosną rozsadzić ?
Mój ogród we wrześniu
Mam wrażenie, że jest opóźniony o miesiąc w stosunku do zeszłego roku.
Ale dla mnie najładniejszy późnym latem i jesienią
Rabaty są wypełnione na full chwastów prawie nie widać
Dalie z braku czasu posadzone zbyt późno, zaczynają kwitnąć pierwszymi nieśmiałymi kwiatkami. Mieczyki już na pewno nie zdążą, zdobią tylko liśćmi.