Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Gruszka_na_w... 22:02, 14 kwi 2022

Tego bodziszka wyjątkowo trudno się dzieli. Bardzo łatwo niechcący oderwać część nadziemną od korzonka, a bez odrobiny korzonka nie chce się ukorzenić.
Tobie wyszły bardzo zgrabne sadzonki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 22:11, 14 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tego bodziszka wyjątkowo trudno się dzieli. Bardzo łatwo niechcący oderwać część nadziemną od korzonka, a bez odrobiny korzonka nie chce się ukorzenić.
Tobie wyszły bardzo zgrabne sadzonki.

Dziewczyny właśnie pisały o nim , że ciężko się dzieli i miały rację

Właśnie 2 kawałki mi się takie oderwały,niby z mikro korzonkami,ale wzięłam i wsadziłam je do ziemi ,zobaczymy
Te na foto myślę że będą żyć,bo też myślę że spoko sadzonki wyszły
nicol21 22:31, 14 kwi 2022

Sadzonki zgrabne masz. A wszystkie bodziszki tam ciężko dzielić, czy tak jak piszesz, Rozanne jest wyjątkowo ciężki do dzielenia? Moim jeszcze daleko do dzielenia... ale zapamiętam i kiedyś może się przyda.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Nowa12 22:51, 14 kwi 2022

Z takiego małego jeszcze 4 zrobiłaś? Gospodarny z Ciebie ogrodnik .
Magara 23:14, 14 kwi 2022

Wiola, trawnik się pięknie prezentuje
My już też po wertykulacji, część zrobiona wczoraj, a część tydzień temu - ta zrobiona tydzień temu już teraz dużo lepiej wygląda
Twój bodziszek już wielgaśny, u mnie jeszcze małe pikutki, ale grunt, że wychodzą Przynajmniej te, które mają więcej słońca Te w cieniu śpią - dziwne trochę, bo to podobno roślina, która cień lubi
Mirka 23:28, 14 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Podzieliłam sobie 1 kępę bodziszka Rozanne, żeby dosadzić do rosnących już na dereniowej.

Najpierw niełatwo było go wykopać a potem podzielić,dziewczyny miałyście rację

Podzieliłam na 4 cz .udało mi się w miarę ,ale nie było łatwo ,sporo korzeni się ucięło, ale myślę że będą żyć

Przed

Będzie na pewno żyć. Ja od Asi dostałam taką sadzonkę na jesieni i widzę że zimę przetrwał bo listki już się pokazały.
sarenka 06:24, 15 kwi 2022

My ciągle przed wertykulacja. A u Ciebie ile lat ma ten trawnik?
AlicjaMa 08:10, 15 kwi 2022

A ja chciałam zapytać jak tam Hakonki, czy już wychodzą?
Pamiętam, że wspominałaś, które u Ciebie rosną na pełnym słońcu i dają radę, czy moge prosić o przypomnienie
DariaB 10:21, 15 kwi 2022

Jejku u Ciebie już takie bodziszki wielkie? U mnie ani widu ani słychu nadal Chyba się zapłaczę, kupione w zeszłym roku 4 sadzonki, tak mnie cieszyły, a wygląda na to, że zdechły.
April 10:34, 15 kwi 2022

Dobrze że ty pierwsza wzięłaś się za dzielenie bodziszka, bo ja bym pewnie uśmierciła Teraz wiem na co zwracać uwagę. Po świętach będę działać Oby z tak dobrym rezultatem jak twój