W telefonie mam takie zdjęcie, trochę nieaktualne, bo trzeba tą skarpę środkową uaktualnić i nanieść brzozy i buka, kojec i śmietniki mają już swoje miejsca...
Pomarańczowe kółko to trampolina, kwadrat to siedziska, zielone kółko to "suche oczko".
Wczoraj ustawiałam grujecznika, jeden wypadł przed suchym oczkiem...
Zima zrobię aktualny plan, jak się uporamy z pracami w tym roku to wyznaczymy, gdzie są drzewa.
Proszę o identyfikację tej róży. Okaz który mnie zauroczył miał około 2metrów wysokości i 1 1,5 szerokości i bardzo charakterystyczne bordowe wybarwienie kwitnących końcówek.
Beata36 większość moich miskantów rośnie na ciepłej rabacie o wystawie południowej. Spróbuj, najwyżej przesadzisz
Doczytałam, że masz słabą glebę. Dodaj dużo materii organicznej, hortensje potrzebują wody.
Tegoroczny przyrost kaliny Kilimandżaro
Gaura w pełni rozkwitu
Karłowy penstemon postanowił jeszcze raz zakwitnąć
Super jest ta karłowa budleja
A kalina ma i owoce i nowe kwiaty
Grujecznik łapie kolorki
MEGA wygląda ta horta zatopiona w trawach Muszę gdzieś zgapić. Zawsze czymś niskim podsadzam a tu taki patent. Bardzo mi się podoba. Inne rabaty zresztą też.
A styl parkowy o jakim ostatnio pisałaś to bardzo fajna sprawa. Jakoś mnie też w taką stronę ciągnie Nie umiem mieszać różnych gatunków roślin, wychodzi mi bałagan.
Ta dalia jest przepiękna. Miałam ją w zeszłym roku ale nie udało mi się przezimować. Bardzo ciekawie ją wyeksponowałaś, dodało to jeszcze tajemniczości i koloru. Moja była znacznie wyższa w półcieniu i niestety z innymi roślinami w kolorze bordo, nie było w pełni widać jej urody, tak jak tutaj.
Super fotka
U mnie też sporo smoków ogrodowych. Niestety mało bezpieczne, bo koty uwielbiają na nie polować.
Fajne zwiedzanie miałaś. Pęchcin też w tym roku oczywiście zaliczyłam. Ale Przypki też, choć to z drugiej strony Warszawy ode mnie. Kolejną wizytę polecam rajd po prywatnych ogrodach mazowieckich. Tyle tu fajnych miejsc
Piękny sierpień w ogrodzie. Uwielbiam u ciebie tą białą rabatę z elementami fiolet. A na ścieżkę daj tylko więcej żwiru i już będzie super. Wcale nie musi być beton.
I oczyściłam ścieżki w bylinowym i zasiałam tam trawę ( miałam to robić wiosną ale na wiosnę mam aranżację oczek wodnych i żywą altanę i stworzenie instalacji do nawadniania kropelkowego, że wzięłam się teraz.