Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Anna i Ogród 22:33, 30 wrz 2019

Do góry
Ania nie przejmuj się fotkami. Te fotki krążą po wszystkich szkółkach naprawdę. Przecież oni nie robią fot tych traw tylko ściągają, z pinteres czy nie wiadomo skąd.

Byłam przed chwilą na Harz i widziałam jak masz zaufanie to kup u nich.
3 l to nie 1 litr. 3 litry większą i ładniejsza bardziej rozrośnięta.
U Harz mają też trawę afrykańska kup sobie przynajmniej jedna nie pozalujesz. Zobacz jaki ma kolor mam ją i fotki u mnie ta bardzo żółta.
I tak płacisz za przesyłkę.

Koniec pisania na dziś dobranoc.
Anna i Ogród 22:18, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu nie robilam. Sprawdzałam szkółki, jak napisałaś że nie można kupić. Natrafiłem na ta co napisałam. Aniu czasem te szkółki mniej znane lepiej dbają o klienta niż te renomowane.
Kiedyś zamawiałam krwawnice i bylice w szkółce w Gumowie wszystkie rośliny przyszły elegancko opakowane. A dwa lata temu zamówiłam róże w renomowanej to róże latały pobrałem paczce.

Zamów to nie majątek trawy po kilka złotych. Albo tam gdzie kupowałeś. Zaraz zajrzę co to za szkółka.
Ogród Małej Mi 2017 22:10, 30 wrz 2019

Do góry
Ania patrząc na ciebie można się uśmiać humor ci dopisuje, udajesz ptaka czy samolot i czego chcieć więcej.

Oby tak dalej z humorem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:55, 30 wrz 2019

Do góry
Danusiu co zaglądam na wątek i patrzę na twoje dalie zastanawiam się dlaczego u ciebie te dalie stercza/stoja i nie przewracają się.
Proszę zdradź w jakich odstępach są sadzone. Jest to nie możliwe abyś wszystkie podpierala i wiązała.
Trawy też u ciebie piękne w słońcu cudo.

Pozdrawiam

Ptasi gaj 21:36, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu mam kolonie 3szt ale wstyd ja pokazać. U mnie nie rośnie albo ma zła miejscówkę. Byłam zafascynowana koloniami u "bacowej" u niej są przepiękne może jeszcze potrzebują czasu.

Siuksy sfoce i dam znac. Mam jednego starszego ma 6 lat poniżej fotka.

To fotka z 2018 roku

To jest fotka z zeszłego tygodnia

Ogrodowe kreacje 20:51, 30 wrz 2019

Do góry
Aurelia trawa Menory ma białe pióropusze, wanilia skay, ale ta od Gosi piękna. Ciekawe czy zna nazwę.
Kwiaty we włosach 20:43, 30 wrz 2019

Do góry

Gosiu piękna ta trawa. Ma białe kiście czy to oświetlenie takie. Wiesz mam bzika na tle traw więc pytam.

Pewnie powstanie następna rabata jeszcze się waham, ale pewnie powstanie.
Ogrodowe kreacje 20:33, 30 wrz 2019

Do góry
Aurelia długo masz tego derenia sibirica variagata bardzo ładny może kupię na nową rabatę. Tak sobie myślę, jakby go wymieszać z tym białym.
Ciągle mi po głowie chodzi trawy albo krzaki.

Myślałam też o krzewuszkach o liściach bordowych, ale u mnie za zimno.
Dereń albo trawy są nie zawodne.

Kurza stopa, ale pogoda wieje nie do zniesienia.
Ptasi gaj 20:29, 30 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu beda, ale w przyszłym tygodniu bo co tu pokazywać trzeba trochę czasu aby się zmieniło. Dużo krzewów, roślin zmieni swój kolor.
Niecierpliwie czekam na kolorki dębów błotnych groń polar tak wyglądały w zeszłym roku w tym zobaczymy nic się na razie nie zmienia.

Fotki z 5 października 2018 r czyli zobaczymy za tydzień jakie będą przebarwienia w tym roku

Ela ,
Więc z niecierpliwością będę czekała
Za drzwiami do ogrodu... 20:22, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu przejrzałam kilka stron jeszcze zaraz ide do Danusi. Piękna wycieczka ale zarazem wyczerpująca. Miałyście ładną pogodę.

Trawy w Rykach przepiękne każda jedna. Ta pomarańczowa to afrykańska na bank tylko ona teraz się tak przebarwia.
Co prawda wiosna teren pusty, ale za to od czerwca do późnej jesieni cudowny ich czas.

Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 20:04, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu witam

Ale urodzaje u ciebie. U mnie nic nie ma zrezygnowałam z ogórków, pomidorów mam tylko pietruszkę która mam zamiar zebrać posiekać i wrzucić do zamrażalnika.
Mam wszystkiego dużo na głowie i chce już odpocząć. Jak wspomnę sobie, że mam jeszcze tyle tulipanów do posadzenia mdłości mnie biorą. Zawsze sobie coś na głowę sciagne a potem żałuję.

Cieszę się kolorami jesiennymi są piękne, ale też rozmyślam, że do następnego sezonu ponad pół roku, jak żyć w tym czasie. Nie znoszę tego czasu tym bardziej że u nas zima taka byle jaka.

U nas straszna wichura przez cały dzień liście fruwają w każdą stronę taka typowa pogoda listopadowa.

Pozdrawiam
Ania -Spełnione marzenie 19:49, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu jestem Na 5 str twojego wątku i widzę tzw szmatę która nie przepuszcza powietrza. Czy możesz agrotkanine zastąpić agrowloknina lub kartonem malarskim falistym.

Chwasty pod tą szmata robią pajęczynę z korzeni i szukają światła i będą wyrastać przy samych roślinach.
Miałam taką tkaninę i do dzisiaj ja usuwam mam jej dosyć. Mam tkaninę tylko pod żwirem i to nie wszędzie.
To taka moja dobra rada.

Pozdrawiam
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:47, 30 wrz 2019

Do góry

Tak to są miseczniki, tarczniki jakie tam zwal. One są puste bo samice się rozeszly po krzakach i czekają do wiosny. Przeczytaj o środku Polysect.
Wczesna wiosna trzeba opryskać preparatem olejowym Promanalem.

Elu mam ten środek w domu ,
To znaczy że mam spryskać jeszcze teraz cisy ?
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:28, 30 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Elu , zaglądałam do tych moich nieszczęsnych cisów ,na niektórych widziałam takie dziwne brązowe pancerzyki ,ale puste w środku ,to może te miseczniki

Tak to są miseczniki, tarczniki jakie tam zwal. One są puste bo samice się rozeszly po krzakach i czekają do wiosny. Przeczytaj o środku Polysect.
Wczesna wiosna trzeba opryskać preparatem olejowym Promanalem.
Japoński ogród Reni i Matiego 19:00, 30 wrz 2019

Do góry
Renii napisał(a)

Reniu witam

Trawki duże u ciebie. To zebranie czy jak s inna cetkowana trawka. Bardzo ładnie wygląda, ale koniecznie musisz hortki wiosna odsunąć od tej trawki bo je zagłuszy a szkoda.

Nigdy nie widziałam fruczakow nawet nie wiedziałam, że takie koliberki istnieją. U mnie od czasu jak posadziłam kocimiętkę też mam ich pełno. Piękne są rurkowate dziubki i te trzepoczące skrzydełka piękne u mnie to różne fruwają od małych do takich dużych 5-6 cm.
Mąka pierwszy raz je zobaczyłam to zjawisko było o matko kolibry fruwaja., A to polski koliberek.

Jeszcze odnośnie rododendrona na fotce oBerwij te brązowe liście i podłej previcurem on jest chory.

Pozdrawiam
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:08, 30 wrz 2019

Do góry
Witam

Jeżeli chodzi o cisy mogą mieć za mokro zobacz.
Druga ewentualność gałązki mogą być oblepione czerwcami czarne lub ciemno brązowe i wysysają soki.

Sprawdź jedno i drugie na czerwca "Polysed" opryskaj za tydzień popraw.

Na wiosnę pryskam Promanalem

Idę szukać jak się nazywa ta trawa

Elu , zaglądałam do tych moich nieszczęsnych cisów ,na niektórych widziałam takie dziwne brązowe pancerzyki ,ale puste w środku ,to może te miseczniki

Ptasi gaj 16:41, 30 wrz 2019

Do góry
Może jak pojadę następnym razem to zrobię fotki z każdej strony. Trudny mam dostęp bo rośnie tam też "Menory" i 3 szt "Siuksow", ale postaram się .
Anna i Ogród 16:34, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu jeżeli bym miała rozstrzygać o kupnie kupiła bym vanilie skay zob. Flauer-gardens maja ładne sadzonki. Tych dwóch bliźniaczych traw na fotkach pokazują je w każdej szkółce trzeba traktować z przymrużeniem oka bo pod tę trawy można wszystkie porównać.

Jak wejdziesz na ich stronę najbardziej odpowiada vanillce ta ostatnia fotka. U mnie są takie miotełki zwiewne delikatne srebrne.

Aniu trudno powiedzieć jaki wysoki robiłam fotkę na wysokości moich oczu a mam wzrost 1,60 cm

To tyle
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:58, 30 wrz 2019

Do góry
Sylwia wszystko się da naprawdę, podatnij rośliny dokoła nakryj siatka i przytwierdz kółkami do ziemi.. Kup siatkę są w obi przykryj mniej roboty.
Dzisiaj wiatr szaleje chmury tarzają się prawie po ziemi..jak to dobrze, że nakrylam oczka wszystkie liście z brzóz pływały by na wodzie.
Ptasi gaj 11:32, 30 wrz 2019

Do góry

Aniu mam tylko taka fotke. To jest sadzonka z tego roku i bardzo ładnie się rozrasta.

Trawa ładnie wygląda dopiero po 3- 4 latach. Jak młoda ma 4-5 pędów to nie będzie fontanny. Trawa musi się rozrosnac wtedy jest piękny efekt.
Zobacz w necie jaka piękna.

Oglądałam w necie. To jadna z dwóch wytypowanych przeze mnie, które spełniają moje wymagania.
Muszę się na którąś zdecydować. Podsadzę nimi brzozy.

Myślałam że Twoja jest ciut starsza i już choć trochę widać jej formę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies