Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:37, 20 kwi 2016

Do góry
Moje tegoroczne nabytki razy dwa ... Magnolia Genie ...

Ogród Loczka 09:59, 20 kwi 2016

Do góry
Taka wysoko zaczynająca się magnolia to by mnie może jeszcze zainteresowała...

Lubię taki porządeczek w ogrodzie I na prawdę sam wszystko robisz???
Ogród z łezką II 09:42, 20 kwi 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
No ładniutko wszystko kwitnie. U mnie tulipki jeszcze zamknięte, rano był przymrozek, magnolia gwieździsta już przekwita a żółta i różowa dopiero w pąkach. Pozdrawiam

Przymrozek??? U nas na plusie cały czas...To co z Twoimi kwiatami magnolii??? Zmroziło???

Mam jeszcze zielone tulipany, nie wszystkie kwitną. Musisz mieć tylko te późniejsze...
Ogród z łezką II 09:40, 20 kwi 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Wczorajszy mój post dotyczył przede wszystkim zachwytów nad Twoją magnolia. I pomyłki wychodzi opisów w CO, ale o tym u mnie nie będę Ci zaśpiewać wątku

Ja zakochana w magnoliach. Mam dwie młode a planuję jeszcze trzy i gwieździsta. Trochę się boję, bo u mnie wygwizdowisko. Ale kocham je bardzo. Wszyscy w koło odradzają, ale się skuszę i najwyżej nauczę na wlasnych błędach.

Ogrom pracy wykonaliscie i od razu piękniej.

Już pisałam niedawno, że jak swoją pierwszą magnolię sadziłam, to u mnie też był wygwizdów (jeszcze oczywiście jest, chociaż trochę mniejszy), okrywałam dwie lub trzy pierwsze zimy i miała na korzeniach kopczyk z kory. I bez problemu rośnie. Druga, różowa, też ma przewiew ponad miarę, natomiast ta trzecia, biała, będzie miała komfortowe warunki. Ale te dwie nowe będę okrywać przez pierwsze zimy, żeby mi się uchowały U Ciebie też się uda Tylko okrywaj na początku zimą.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:38, 20 kwi 2016

Do góry
Magnolia romantyczna.graby ogromniaste.obym i ja doczekala takiego zywoplotu.
Fajnie ze pokazalas Ff super beda sie prezentowaly.jeszcze tylko na liscie czakac nam pozostahe
Ogródek Iwony II 07:38, 20 kwi 2016

Do góry
Iwonko pytałaś u mnie, magnolia to Susan, a trawa to carex Elata.
Przerwa na kawę... 06:59, 20 kwi 2016

Do góry
No i stało się. Niestety moja ubiegłoroczna magnolia po prostu uschła. Chyba nigdy już nie kupię krzaka w środku lata i to tak ciepłego. Zmarnowane pieniądze i roślina. Strasznie mi szkoda było bo piękna była. Od tygodnia biegałam po sklepach ogrodniczych czy mają może tą odmianę. Na internecie średnio one wyglądały. Wczoraj w ramach poprawy humoru po spotkaniu firmowym, które trochę jak stypa wyszło zamiast świętowania wyniku weszłam do ogrodniczego i była. Ostatnia sztuka. Z kwiatami. Cena połowę tego co zapłaciłam w ubieglym roku. Nie wytrzymałam i kupiłam. Wsadziłam na miejsce poprzedniej ale teraz przeczytałam chyba wszytkie artykuły o sadzeniu i pielęgnacji magnolii. A tak dziabąg już kwitnie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 05:44, 20 kwi 2016

Do góry
hej
ale piękna wiosna u Ciebie i jaki przekrój kwiecia!!!!!!!
super wszystko kwitnie
magnolia zjawiskowa, ja tez zachorowałam na białe

pozdrowionka zostawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 19 kwi 2016

Do góry
Marzenko no było wcześniej dzisiaj tylko tuje, które w pośpiechu wsadziłem i uciekłem do domu w drodze tnąc Carexy. Tak dzisiaj zimno i wietrzeni, że najlepiej pod kocykiem bym przesiedział.

Kasiu teraz w przedogródku są tylko lilie i liliowce, kilka bukszpanów, magnolia, i 3 miskanty. Wcześniej były jałowce, sosna, różanecznik, jodła, cyprysik, tuja, berberys, modrzew, liliowce, żurawki, lilie i zapewne jeszcze coś
Na wiosnę dosadzę dużo krokusów i tulipany, wtedy powinno być o wiele ładniej niż to co było
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:39, 19 kwi 2016

Do góry
katel napisał(a)
Zaległości sobie u Ciebie narobiłam ale już nadrabiam .

44 i kto tu jest powojnikową królową ! Magnolia kolejna - piękna!
Te botaniczne tulipany przepiękne! Będą i u mnie ale na razie jesienią kilka sztuk kupiłam, żeby zobaczyć jak będą wyglądały.
Widziałam Cię dziś w telewizji jak Mai zdjęcie robiłaś na targach w Poznaniu
Irenko potrzebuję informacji o buku tricolor czy on przez cały sezon ma takie ciemne liście z różowym obrzeżeniem - już jest mój tylko nie wiem jak go skomponować - chcę pod nim dać perovskię.

No widzisz Kasiu, sama nie wiem, skąd az tyle
Teraz inni beda liczyc i szok przeźyja, jacy bogaci roślinnie
Rany, jakies dinozaury w Mai wyciagneli
Co do bukow, wolno ruszaja, jak wszystkie buki, ale...caly sezon piękne, nie da się koło nich przejść obojetnie, kupuj!
Caly sezon takie są.
Botaniczne ida w masę, odpada wykopywanie, dzielenie i suszenie, bardzo je za to cenie, ale jednak zawsze jakis sezonowe wcisne, choc 10 dla oka. Wy ralam jednak żonkile, jako nr 1, widziałaś u Pszczolki łąkę zonkiową?
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:31, 19 kwi 2016

Do góry
Zaległości sobie u Ciebie narobiłam ale już nadrabiam .

Milka napisał(a)
Robimy kolejna rewolucję
Zatem nieobecność
Policzylam powojniki
Mam 44 sztuki, rany!

44 i kto tu jest powojnikową królową ! Magnolia kolejna - piękna!
Te botaniczne tulipany przepiękne! Będą i u mnie ale na razie jesienią kilka sztuk kupiłam, żeby zobaczyć jak będą wyglądały.
Widziałam Cię dziś w telewizji jak Mai zdjęcie robiłaś na targach w Poznaniu
Irenko potrzebuję informacji o buku tricolor czy on przez cały sezon ma takie ciemne liście z różowym obrzeżeniem - już jest mój tylko nie wiem jak go skomponować - chcę pod nim dać perovskię.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:53, 19 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
piwonie mi słabo kwitną, prawdopodobnie za głęboko rosną, muszę w sierpniu przesadzić, a Twoja już w pąkach Ładnie już masz, tak wiosennie i trawka śliczna, u mnie w tym roku trawy nie będzie

tulipany o które u mnie pytałaś to exotic emperor

Tulipanki śliczne, chciałabym mieć takie za rok Dzięki
Piwonie rzeczywiście nie lubią siedzieć głęboko w ziemi, ale nie mówione, podobno nawet jak głęboko to za jakiś czas zakwitną

kosolka napisał(a)
Ola, ale masz trawę... Szok! I ta magnolia!!!!

Jeny Olka, jak ja dawno u Ciebie nie byłam...wstyd. Ogólnie bardzo jestem do tyłu z tyloma wątkami, ze chyba nigdy nie nadrobię. Doba ostatnio za krótka Muszę Cię nawiedzić kochana
Magnolia cieszy każdego dnia, jeszcze nie wszystkie pąki się rozwinęły, będzie ich chyba 9

mateuszmichn napisał(a)
Zachwycałaś się moja piwonią. Ze taka duża a to twoja już ma paki.
Ja swoją w niedzielę przesadziłem, wiem że to nie termin ale niestety zapomniałem zrobić tego jesienią, a będzie mi blokowala inne prace. Mam nadzieję że nic jej nie będzie

Napewno nic jej się nie stanie, w najgorszym wypadku nie zakwitnie w tym roku. Jak mus to mus

inag napisał(a)

O tym samym pomyślałam
Poczochraj za uchem Allynkę ode mnie

Księżniczka poczochrana, od razu lepiej
Dzięki Ilonka

Ogród z łezką II 21:45, 19 kwi 2016

Do góry
No ładniutko wszystko kwitnie. U mnie tulipki jeszcze zamknięte, rano był przymrozek, magnolia gwieździsta już przekwita a żółta i różowa dopiero w pąkach. Pozdrawiam
Ogród z łezką II 21:39, 19 kwi 2016

Do góry
Wczorajszy mój post dotyczył przede wszystkim zachwytów nad Twoją magnolia. I pomyłki wychodzi opisów w CO, ale o tym u mnie nie będę Ci zaśpiewać wątku

Ja zakochana w magnoliach. Mam dwie młode a planuję jeszcze trzy i gwieździsta. Trochę się boję, bo u mnie wygwizdowisko. Ale kocham je bardzo. Wszyscy w koło odradzają, ale się skuszę i najwyżej nauczę na wlasnych błędach.

Ogrom pracy wykonaliscie i od razu piękniej.
Zielonym do góry... 21:29, 19 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Oj, fajnie mieć zazdraszczam, bo nie mam cioci ale teściowa nadrabia za dwie

Połacie warzywnika wielkie Ale dzieci zdrowe od małego będą na takich warzywkach. Ekologiczne jedzenie to podstawa

Magnolią piękny ma kwiat. Nieważne, że mała, urośnie przecież. ja mam większą, a kwiatów jeszcze nie widziałam

Widać, że masz całkiem sporą działkę. Masz już rozplanowane rabaty? Ta z wiśniami całkiem fajnie wyszła.

no warzywnik wielki...nie wiem czy ogarniemy w tym roku..w tamtym poszliśmy na łatwiznę i rosła gorczyca na poplon fajnie mieć własne warzywka takie mamy doświadczenie jak mieszkaliśmy u Teściów kiedys chce tu jeszcze jaki tunel postawić na pomidory ale na razie czasu i wiedzy brak o pomodorach...a teściu ma 100 krzaków posadzonych to i my sie załapiemy

co do Magnolii to wiem że urośnie ja z tych cierpliwych jestem bo nie mam kasy na duże rośliny ciesze się z jej kwiatów bo jak upiliśmy to 1 miała a w tym roku to już 6 u Teściów tez magnolia nie kitła przez 3 lata i jak jej w końcu za moja rada podsypali torfu i kompostu na jesień to juz teraz witnie na całego

rabaty do końca jeszcze nie rozplanowane...gdzieś tam wczesniej pokazywałem to co juz mam zaplanowane ale realizaja na razie w powijakach..

dzięki za słowa uznania co do wisienekowej rabaty jeszcze planuje moze co tam dosadzić...a na pewno skończć bo jest 5 wisienek a do pokazania tylko 4 bo 5 nie obrobiona jeszcze...
Moja bajka 21:09, 19 kwi 2016

Do góry
Ale busz się robi. Cudny, a magnolia jaka wielka.
Ogródek Iwony II 20:49, 19 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Iwonka, nadrobiłam u Ciebie trochę, czytam, że będzie kolejna skrzynia Fajnie
Ogród już masz piękny, nie martw się, na wszystko przyjdzie czas. Mnie mój ogród już trochę nauczył cierpliwości Sama się dziwię
Czasem sobie myślę, że nie warto mieć wszystkiego od razu, bo a nuż potem wpadnie do głowy jakaś ciekawa koncepcja
Pozdrówka!

Martuś, masz rację. Nie warto się spieszyć.

Wczoraj napełnialiśmy skrzynki warzywne ziemią. Potem M roztaczał swoją koncepcję zakątka z moją rabatą bylinową, a ja patrzyłam na niego ze zdziwieniem ... mówię, ze całą zimę planowałam, że pokazywałam mu plany, rysunki i pytam się, czy niczego nie pamięta ? Wziął miarę, ja pręty i zaczęliśmy wytyczać, gdzie pójdą krawężniki. Na ten moment mam 6 sztuk, potrzebuję jeszcze 11. A potem będą jeszcze wkoło rabaty warzywnej, ale tam zalega jeszcze kupa ziemi, która starczy na trawnik między rabatą bylinową i warzywnikiem ...

Wczoraj z e-M o miejscówkę się poprztykałam, forsycja miała ustąpić miejsca magnolii, a Zbyszek nie chciał jej wysadzić ... w końcu stanęło na tym, ze forsycja pójdzie na miejsce kiepsko rosnącego jaśminowca, a na miejsce forsycji (będę miała cudny widok z jadalni) pójdzie magnolia Tylko potrzebuję rady, aby była wczesna, ładnie kwitła i same naj by miała, bo to ostatnie miejscówka wolna.
Mam drzewko Spektrum i Old Port, ale jeszcze nie kwitną, dlatego bym chciała jeszcze wcześniejszą odmianę.

Irenka Milka poradziła, by w jeden dołek posadzić dwie gwiaździste naraz. Różową i białą ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies