Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Czy zakładać trawnik od nowa - co rok nowy trawnik 13:31, 02 mar 2019

Do góry
Tak, trawnik na piaszczystej glebie lepiej podlewać dwa razy dziennie, ale mniejszymi dawkami. Ustawiasz w sterowniku czasy i częstotliwość.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:35, 02 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozostawianie na rabatach to dobrze, ale ja mam ogród w całkiem innym stylu, po wierzchu posypuję próchnicę. Mam masę liści, zabiłyby wszystko i wyglądałby nieporządnie.

OK, wszystko jasne.
Dzięki Danusiu za opinię w sprawie moich donic. Nie byłam pewna czy mogą tak pozostać a jednocześnie nie wiedziałam co z nimi jeszcze można zrobić.
Pozdrawiam słonecznie.
Ogród Basi 09:24, 02 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Uważam, że pasują i nic nie trzeba z nimi robić Zobacz - idealne.

Dzięki Danusiu za Twoją opinię. Nie byłam pewna czy tak mogą zostać a jednocześnie nie wiedziałam co można jeszcze przy nich zrobić.
Pozdrawiam.
Ogród Basi 08:03, 02 mar 2019

Do góry
Uważam, że pasują i nic nie trzeba z nimi robić Zobacz - idealne.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:01, 02 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja myślałam, że powinno się ciąć w marcu, czerwcu i do połowy sierpnia......i tak robiłam.
Za często?

Jak coś wyskoczy latem to możesz jedynie ciachnąć te gałązki. W sierpniu całkowitego cięcia bym nie robiła. Ale wszystko zależy jak wygląda.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:58, 02 mar 2019

Do góry
Pozostawianie na rabatach to dobrze, ale ja mam ogród w całkiem innym stylu, po wierzchu posypuję próchnicę. Mam masę liści, zabiłyby wszystko i wyglądałby nieporządnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:51, 02 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nam akurat się w tym roku tak złożyło, że nie mam ekipy na miejscu. Ale może niedługo. Na razie Grzesio zgarnia liście z rabat. Niedokładnie, ale coś robi.
A ja w rozjazdach.

Danusiu, a czy te liście jak zostaną na rabatach to nie za dobrze? Miałam zamiar pozostawić je i nie sprzątać. No i nie chciałam wyręczać dżdżownic.

Jesteś w rozjazdach ale jakie zakupy za to robisz.Podziwiałam je .
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:15, 01 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kobiecie chodzi o wyprowadzenie ze starego krzewu i napisałam żeby poczekała 10 dni. Radykalne cięcie gdy cieplej.

Jeśli były cięte po zeszłorocznych przyrostach to nie tniemy bo nie ma potrzeby.
Nie tniemy.

A jak jest potrzeba to tniemy w marcu.

Wszystko zależy od tego, jak wygląda bukszpan i jakiego rodzaju ma być cięcie.
Nie wiem, czemu nie dowierzasz, wszak tniemy przed rozpoczęciem przyrostu wiosennego a drugie cięcie po zakończeniu przyrostów czyli końcem czerwca.

Ja miałam kilka zapomnianych, co miały po 15 cm czupryny to ciachnęła, a kiedy niby mam ciąć takie właśnie, jak zaczną rosnąć?

W bukszpanowym nic nie tnę, bo wszystkie są idealne. To nie ma po co szarpać.

Moje bukszpany nie są idealne, dlatego dziękuję za konkretne wskazówki, nie były cięte, tkwiły w kącie, ale widać, ze mają potencjał i mimo braku doświadczeń będę starała się je wyprowadzic, zobaczymy co mi wyjdzie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:25, 01 mar 2019

Do góry
Kobiecie chodzi o wyprowadzenie ze starego krzewu i napisałam żeby poczekała 10 dni. Radykalne cięcie gdy cieplej.

Jeśli były cięte po zeszłorocznych przyrostach to nie tniemy bo nie ma potrzeby.
Nie tniemy.

A jak jest potrzeba to tniemy w marcu.

Wszystko zależy od tego, jak wygląda bukszpan i jakiego rodzaju ma być cięcie.
Nie wiem, czemu nie dowierzasz, wszak tniemy przed rozpoczęciem przyrostu wiosennego a drugie cięcie po zakończeniu przyrostów czyli końcem czerwca.

Ja miałam kilka zapomnianych, co miały po 15 cm czupryny to ciachnęłam, a kiedy niby mam ciąć takie właśnie, jak zaczną rosnąć? To byłoby już za późno

W bukszpanowym nic nie tnę, bo wszystkie są idealne. To nie ma po co szarpać.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:18, 01 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aleście się szybko urządzili Kołyska ma super kolor i te malunki (czy to łowickie?) z Jakiego rejonu pochodzi? Jest wyjątkowa.

Danusiu przyjechała do nas z Krakowskiego przedszkola, a skąd trafiła tam nie mam pojęcia, lale się w niej bujały
Trzy takie były i jedna trafiła do nas jak chcieli wyrzucić....zupełnie nie wiem dlaczego, może jakich atestów do zabawy dla dzieci nie było, piernik wie bo urzędnicy wymyślą, a dzieciaki w czym teraz lale bujają i uczą się jak być tatą czy mamą?
Cieszę się, że się podoba, jest świetna
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:12, 01 mar 2019

Do góry
Aleście się szybko urządzili Kołyska ma super kolor i te malunki (czy to łowickie?) z Jakiego rejonu pochodzi? Jest wyjątkowa.
Dracena 20:11, 01 mar 2019

Do góry
Wyrzucić.
Sezon 2017 u Hanusi 20:07, 01 mar 2019

Do góry
Krokusy fioletowe wyjątkowo cudnie zestawione i taka masa...Odgapię to zestawienie. Bardzo mi się podoba.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 01 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bez bałaganu nie ma sezonu rozpoczętego. Miły bałagan dla oka!

Lubię każdy bałagan, aby tylko się coś działo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 01 mar 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
A ja dzisiaj dostałam zdjęcie pączków z informacją, że aby spalić jednego pączka trzeba leżeć 6 godzin przed telewizorem .

Syn mi pokazał zdjęcie, na którym TIR wiezie jednego pączka wielkości naczepy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:02, 01 mar 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Czyli już można przycinać bukszpany ?

Ja kilka przycięłam, takie zapomniane egz. na rabacie długiej.
Wszystko zależy jak radykalne jest to cięcie. Z radykalnym bym poczekała jeszcze z 10 dni.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:00, 01 mar 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Czyli już można przycinać bukszpany ? też zachorowałam na kulki, na razie bedę miała ich jedynie 3 sztuki ale muszę wyprowadzić z zaniedbanych krzaczorów wyciągniętych z kąta, nigdy nie cięłam, dlatego to dla mnie wyzwanie Baaaardzo podziwiam...
PS Kiedyś przekonałam się, że warto NIE zjeść tego pączka..dla dobrego samopoczucia

Ja cięłam cisy (te 100 to cisy)

Szkoda, że się nie ujawniasz na spotkaniach, Kiedyś dawno temu robiłam pokaz cięcia, a nawet konkurs był u Marzenki

Prywatnie szkolę znajomych w cięciu. Praktyka czyni mistrza
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:59, 01 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Petarda w cięciu Jesteś nie dziw, ze boli, po zimie tyle na raz....i nawet pączka nie zjadłaś, ciekwe ile to kalori przycięcie jednej kulki

Chyba tyle, co jazda na rowerze
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:59, 01 mar 2019

Do góry
Danucha napisał(a)
Cięte nożycami ręcznymi?

Oczywiście, że ręcznymi
Pas zieleni oddzielającej od hałaśliwej drogi 19:55, 01 mar 2019

Do góry
Nie wiem dlaczego założycielka tego wątku edytowała swój post i skasowała wszystko?. Proszę o info, co mam zrobić z tym wątkiem.??

Mamy już wątki pod hasłem "przedpłocie".
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies