Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:16, 02 mar 2019

Gardener27 napisał(a)
Mocno się zastanawiałem nad tym kolorem bratków ale ostatecznie poszedłem w fiolety, to będzie chyba kolor na ten sezon. Sprzedawców było kilku, najwięcej na hali, z tego co pamiętam to płaciłem więcej, chyba 1.25

Wianki z mchu bardzo ładne upolowałaś, nie widziałem takich. Kupiłem z brzozy bo dawno już za mną chodziły i można je wykorzystać później.

Giełda zaliczona, bratki są … to już musi być wiosna

A nie, nie, nie to był pierwszy wypad, zwiad bratkowy

Jutro policzę ile i jakie chcę i w tygodniu mam nadzieję będzie więcej to kupię.
No chyba że jak zwykle o kartce zapomnę, brzuch mnie rozboli i będę kupować pod wpływem chwili .

Wianki z brzozy zrobiłam sama z tego co mi pospadało. Te mchowe są fajne.

pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:21, 02 mar 2019

Rewelacyjne te wianuszki
Bratki też będę sadziła w poniedziałek
Pogoda dopisała dzisiaj, ale wiatry mają wrócić....
Urszulla 22:34, 02 mar 2019

Ciekawie z tymi pierwiosnkami wianki super groszku cukrowego muszę poszukać bo kupiłam siewny wczesny
Wendy79 07:40, 03 mar 2019

mira napisał(a)

Posiałam już bób,groszek i rzodkiewkę.

No nie, i nie będę już w tym roku pierwsza...
Gardenarium 08:28, 03 mar 2019

mira napisał(a)

A nie, nie, nie to był pierwszy wypad, zwiad bratkowy

Jak? Tym razem wypad się udał? Jakie kolory dominują na giełdzie?

Instagram Ogrodowiska
Dorota123 18:04, 03 mar 2019

Działasz na maksa i tym motywujesz i mnie. Ja działam w znacznie zwolnionym tempie, ale idę do przodu. Wianki fajne, ale najfajniejsze w tym czasie są kwitnące roślinki. U mnie też sucho, ziemia prosi o deszcz.
mira 20:27, 03 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Rewelacyjne te wianuszki
Bratki też będę sadziła w poniedziałek
Pogoda dopisała dzisiaj, ale wiatry mają wrócić....

Ja już posadziłam ani nie wiem kiedy ale będzie ich więcej - chyba policzę w końcu potrzeby pod doniczki - dużo ostatnio mam strat doniczkowych.
Ja czekam na deszcz a nie na wysuszający wiatr.
mira 20:36, 03 mar 2019

Urszulla napisał(a)
Ciekawie z tymi pierwiosnkami wianki super groszku cukrowego muszę poszukać bo kupiłam siewny wczesny

Ja nie wiem czy o tym samym gadamy - ja znam groszek cukrowy i groszek pachnący.
Sprawdzam co pisze na torebkach - groch łuskowy Cud Keldevonu ale też kupiłam nowa odmianę Groch cukrowy Desiree.

Dopiero 14 czerwca miałam taka obfitość innej zieleni , groszek nie dostał podpór i jakoś źle mi poszło a ponadto z podlewaniem nie wyrabiałam

mira 20:41, 03 mar 2019

Wendy79 napisał(a)

No nie, i nie będę już w tym roku pierwsza...

Agnieszko będziesz bo ja powolutku, będę siała jeszcze drugi rzut na razie sprawdzałam ciepło ziemi ręką no i co z tego wyrośnie jak były mroźne noce
jest tak ciepło że nawet nie okrywam ziemi - za to w skrzyniach mam gości - brrr zeżrą mi wszystko nie wiem co robić

14 czerwca miałam pierwsze dalie wcześnie

mira 20:48, 03 mar 2019

Gardenarium napisał(a)

Jak? Tym razem wypad się udał? Jakie kolory dominują na giełdzie?

Danusiu mam jakiegoś pecha.
Byłam w dniu giełdy i był to piątek jak nic i nawet wcześnie jak na mnie i zdumiałam się bo był tylko jeden samochód co się już prawie pakowała - Pan mi powiedział że bratki już są ale jeszcze nie wyjeżdżają bo się obawiają że jeszcze ludziska nie przyjdą bo to był 1 marca no a że wczoraj był luty .

No to jest taka giełda u mnie jak nie ma świat wielkanocnych za tydzień to handel marny. Ale się nie poddają jadę znów w tym tygodniu.

Kolory? jak zwykle wybór jest większy w dużych i było sporo ciemnych nawet a małe to jeszcze za mało było

ja kupiłam tzw. lodowe - teraz są takie biało/szare ale się zmienią na błękitne

wsadzam w co mam

na razie wiele nie widać muszą urosnąć