Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Milka 05:57, 28 lut 2019

Teraz masz co robić, 2 ogrody.
Mnie jakos powoli idzie robota, a przecież nie obijam się; )
Gardenarium 08:16, 28 lut 2019

Robota Irenko, jak wiadomo, nie ucieknie, a nam już nie trzeba aż tak się przemęczać.

Trudno się mówi. Ja jak nigdy mam nie posprzątane w bukszpanowym

Instagram Ogrodowiska
basia3012 00:51, 02 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Nam akurat się w tym roku tak złożyło, że nie mam ekipy na miejscu. Ale może niedługo. Na razie Grzesio zgarnia liście z rabat. Niedokładnie, ale coś robi.
A ja w rozjazdach.

Danusiu, a czy te liście jak zostaną na rabatach to nie za dobrze? Miałam zamiar pozostawić je i nie sprzątać. No i nie chciałam wyręczać dżdżownic.

Jesteś w rozjazdach ale jakie zakupy za to robisz.Podziwiałam je .
Gardenarium 07:58, 02 mar 2019

Pozostawianie na rabatach to dobrze, ale ja mam ogród w całkiem innym stylu, po wierzchu posypuję próchnicę. Mam masę liści, zabiłyby wszystko i wyglądałby nieporządnie.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 09:35, 02 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Pozostawianie na rabatach to dobrze, ale ja mam ogród w całkiem innym stylu, po wierzchu posypuję próchnicę. Mam masę liści, zabiłyby wszystko i wyglądałby nieporządnie.

OK, wszystko jasne.
Dzięki Danusiu za opinię w sprawie moich donic. Nie byłam pewna czy mogą tak pozostać a jednocześnie nie wiedziałam co z nimi jeszcze można zrobić.
Pozdrawiam słonecznie.
waska 15:43, 02 mar 2019

Dzień dobry Danusiu
Tu zawsze się wraca
Ogród cudny, uśmiechnęłam się gdy zobaczyłam twoją rzeźbę. Szukam inspiracji, tęsknię za wiosną więc trzeba sobie czas czymś umilić i właśnie robię podobną rzeźbę

Serdecznie pozdrawiam !
Figaro 19:15, 02 mar 2019

Gardenarium napisał(a)

Tak, są naturalne - ja stosowałam pułapki feromonowe, ale mi się nic nie złapało.
Obserwuję, zaglądam w krzewy. Mam w pogotowiu Apacz i Spintor.

W "Mojej Anglii" w 2017 miałam na dwóch krzewach, ale opryskaliśmy i się uspokoiło. W 2018 nie było ataku.

Ekologiczne środki:

Lepinox® Plus

Ćma nie ma naturalnych wrogów.

ma. jaszczurki.
Figaro 19:25, 02 mar 2019

To dla laikow tez i warte przeczytania . A te pulapki sa tez przydatne chociaz nie sa to jaszczurki.

http://ekologiawogrodzie.pl/sposoby-na-szkodniki/szkodniki/sposob-na-cme-bukszpanowa-cydalima-perspectalis/
Gardenarium 19:59, 02 mar 2019

To może wklejcie w wątku i ćmie? Proszę.

Instagram Ogrodowiska
Figaro 20:20, 02 mar 2019

Dobrze jak znajde to przeniose a tu usunac ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies