Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 07:56, 03 mar 2019

dana1s napisał(a)
Witam w marcu Irciu!
U Ciebie robota wre i w domu, w ogrodzie i jeszcze dekoracje robisz. Masz niespożytą energię. Podziwiam
Nie mogę się doczekać Twoich szyszkowych obrazków.
Pozdrawiam serdecznie

Danusiu dzięki pokażę twórczość, ale jako finalny produkt
Milka 07:56, 03 mar 2019

Muszelka napisał(a)
Też jestem ciekawa skończonego dzieła szyszkowego

Gorzej, jak mi kiepsko wyjdzie i wstyd będzie pokazać
Milka 08:03, 03 mar 2019

agata19762 napisał(a)
Irenko po zimie każdy obolały jak trochę popracuje w ogrodzie.
Ja też po pierwszym dniu ledwo po kąpieli na wyrko wlazłam.
Pracy ogrom. Ale jak wiosna ruszy będziemy się delektować kolorkami.
W LM są już bratki w super cenie ☺

Masz rację emuś też po tym spawaniu, robieniu betonu i szalunków ledwo zipał, ale już na drugi dzień lżej mu szło, wprawimy się. Widziałam bratki, ale w Kwiatonie, to dopiero mam wybór
Milka 08:04, 03 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To jest właśnie ta olbrzymia niesprawiedliwość. Kiedy ogród jest młody, chciałoby się go powiększać. A kiedy dojrzewa, uświadamiamy sobie, że i my "dojrzeliśmy" wraz z nim.Tylko to nasze dojrzewanie niestety innego jest kalibru.

Haniu, tak właśnie jest...a wiadomo, każdy chce mieć ładnie i czyściutko w swoim ogrodzie
Milka 08:06, 03 mar 2019

GorAna napisał(a)

Irenko, podziwiam Twój rękodzielniczy zapał
Cudności robisz!
Mnie ogarnęła w tym roku szydełkomania
Właściwie, to przydałaby mi się druga para rąk
Pozdrawiam wiosennie

No Aniu, naszło mnie, sprawia mi to radość
Szydełkuję też, na wnusi poduchę kwiatki robiłam
Też by mi się pomoc jakaś przydała, ale cóż, jest jak jest i trzeba się cieszyć, buziaki
Milka 08:10, 03 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Dzisiaj bylam na wsi przeszlam swoje wlosci wzdluz i wszerz kilka razy i nie wiem w co rece wlozyc wszedzie trzeba cos zrobic wlosy mi deba staja.
Tez juz mam za duzo tego.
Potrzenuje ok 2 tygodnia dobrej pogody i bym sie obrobila. U nas roznie bywa dzisiaj troche snieg z rana padal po poludniu piekna sloneczna pogoda bez wiatru teraz na minusie 2 stopnie.
U ciebie to juz wiosna. Dzisiaj znowu cielam swierki u mnie duzo tego ciecia chcialam przyciac przed opryskami promanalem. Scielam tez trawy prosa i dwie rozplenice zrobilam ognisko i palilam to co przycielam dosyc dobrze sie paliło.

Mimo, ze kazdego roku zarzekam sie, ze juz koniec z kupnem roslin znowu nakupilam i szukam miejsca, powiekszac rabat juz nie bede powsadzam gdzie sie da.

Milus piszesz, ze rekodzielnictwem sie zajmujesz fajne te wianki. Tez bym chciala wiele rzeczy zrobic to nie takie trudne wystarczy pomysl, ale mam tyle wszystkiego na glowie, ze nieraz dostaje zawrotu. Jeszcze wszedzie piechota, autobusem, metrem na spacery chodze z musu to wszyztko mi duzo czasu zabiera. Mam prawko i nie jezdze jakas cholera do mnie wstapila i mam opory. Samochody stoja i patrze na nie przez okno. Bym wiele czasu zaoszczedzila ale coz mam blokade w glowie.
Mam duzo szyszek z czarnych sosen takie dorodne. Na weselu stoły byly przybrane szyszkami i swierkiem koralikami kolorowymi. Po weselu wszystko do mnie zwiezli.
A z czego wieniec do tych szyszek zrobilac moze sloma z rozplenicy by byla dobra bo teraz nie wiem czy palic.
Znowu mnie naszlo i pisze.

To tyle pozdrawiam

Ela, wierzę, że głowa pełna, bo ogród masz duży i bogaty roślinnie, nie lada wyczyn, to obrobić.
Szkoda, że nie jeździsz autem, przełam się, dużo czasu zaoszczędzisz. Ja sobie nie wyobrażam bez auta, zasuwam każdym, komunikacją jeździłam ostatni raz 30 lat temu. Wianki będą na kołach ze styropianu lub na patykowym kole, zobaczę, na razie wycinam kwiatki, mam sporo, ale chcę narobić, pomalować, a potem komponować kolorystycznie.
Moja Misia spisuje się na medal, dała mi popalić, ale za to teraz wyłapuje krety i nornice, codziennie w pysku mi przynosi buziaki Elu
Gardenarium 08:14, 03 mar 2019

Zaglądam cały czas i kibicuję Zygmusiowi w ciężkich robotach No i Tobie oczywiście.. no jakże by nie.
Jakie bratki w Kwiatonie? są z plamkami czy jednobarwne też?

Instagram Ogrodowiska
Muszelka 08:16, 03 mar 2019

Milka napisał(a)

Gorzej, jak mi kiepsko wyjdzie i wstyd będzie pokazać

Wstyd to kraść

Moje koleżanki w pracy na zajęciach z rękodzieła robią "cuda wianki" Uwielbiam oglądać, jak robią "coś z niczego". Przynoszę im wszystko, co mi zbywa (a muszę przyznać, że natychmiast pozbywam się każdej rzeczy, której w najbliższym czasie nie potrzebuję).

Gdy np. dostanę kwiaty z kokardką... Po bukieciku ostaje fajna kokardka, żal wyrzucić, a nie chomikuję. Więc co robię? Zanoszę dziewczynom do pracy.

I tak jest z każdą inną rzeczą. Wczoraj jadłam orzeszki pistacjowe. Jak myślisz, wyrzuciłam łupinki? Nie Jutro zaniosę dziewczynom do pracy, a one na zajęciach będą z nich robić kwiatki, mozaiki...

A jak cieszą się z oryginalnej butelki po wypitym winie!

Czekam więc na Twoje szyszkowe dzieło
sylwia_slomc... 08:48, 03 mar 2019

Milka napisał(a)

Odpoczywałam cięcia nadal pełno, ale jak mawiał kuzyn, jak się robi, to się zrobi

Też wyznaję tą zasadę, zawsze najgorzej zacząć, a potem już leci siłą rozpęduAż się skończy robotę i człowiek zdziwiony, że myślał, że gorzej i trudniej będzie, a okazłao się nie tak źle jak zakładaliśmy
Milka 08:56, 03 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Zaglądam cały czas i kibicuję Zygmusiowi w ciężkich robotach No i Tobie oczywiście.. no jakże by nie.
Jakie bratki w Kwiatonie? są z plamkami czy jednobarwne też?

Dziękujemy Danusiu
Wszystkie odmiany bratków, jutro tam będę, to ci obfocę