Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:48, 06 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj przekopywałam rabatę i wygrzebałam sporo larw w różnym stadium od maleńkiej po imago, a pod świerkiem na pniu dokonałam znaleziska jż przeobrażonych larw, które były jeszcze nie wybarwione ale zachowywały się jak dorosłe, czyli dotknięt przewracały się na plecy i udawały nieżywe...

Wot i mamy odpowiedź nt skuteczności nicieni.....
Aż sie boje mojej rabaty testowej ruszać.... Pod świeżo posadzony żurawkami... Bo pewnie taki sam obrazek zobaczę....

Ps ale zdjęcia piekne wroga !!
Ogródek Iwony 06:29, 06 cze 2014

Do góry
no jak ja zobaczyłam je Bożenki to oniemiałam bo mam takich 5 posadzonch według projektu, odrazu zastrzegłam, że nie możliwe by tak mi urosły
Co do tego mmiejsca, to rozumiem że szambo jest eksploatowane i przyjeżdża szambociąg? u mnie przyjeżdża baaardzo często i wiem jak to jest. jedynym wyjściem jakie przychodzi mi do głowy to donica na kółkach wokół której można coś posadzić. Ta pusta część przy siatce to 2,5m?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:18, 06 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Ana a się powtórzę a co ...umbry są przepiękne, ja też będę miała przedpłocie ..drogę nam robią i chodniki i krawężniki przedpłociowe też sobie umbry walnę tylko gdzie ja je znajdę ???
ściskam
to jesteś w tej lepszej sytuacji bo u mnie ani drogi tylko żwirówka, ani krawężników, ani trawy, ale i tak ładnie. Mówią szukajcie a znajdziecie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:18, 06 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Ana a się powtórzę a co ...umbry są przepiękne, ja też będę miała przedpłocie ..drogę nam robią i chodniki i krawężniki przedpłociowe też sobie umbry walnę tylko gdzie ja je znajdę ???
ściskam
to jesteś w tej lepszej sytuacji bo u mnie ani drogi tylko żwirówka, ani krawężników, ani trawy, ale i tak ładnie. Mówią szukajcie a znajdziecie
Ogródek Iwony 23:39, 05 cze 2014

Do góry
zobacz poprosiłam Bożenke by pokazała zdjęcie Novej Zemble, chciałam Ci ją pokazać...
Bogdzia napisał(a)

wydaje mi się, że ona u iebie będzie tam miała ciężko biorąc pod uwagę również to że jest tam blisko beton, a rh muszą mieć wolne nogi, muszą być dobrze posadzone.
Jutro pomyślę nad tym kawałkiem, dzisiaj padam
Rododendronowy ogród II. 23:36, 05 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

dziękuję
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 05 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wzdycham do zdjęć, ilość kwitnących roślin u Ciebie powala, teraz przydałaby się Majka z ekipą
zadzwoń i mów że wszystko kwitnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:29, 05 cze 2014

Do góry
dobrnełam do końca i powiem że jest pięknie, to coś(nazwa mi wyszła z głowy)różowego co miało być nijakie bardzo ładne, o wypasionych różach i stipie nie wspomnę
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Róz nawet nie pokazuję, bo ...za dużo tego dobrego jak na raz.. no i foto wczorajsze, a dziś jest ładniej.. wiec ..
Jakieś migawki i uciekam..

nadrabiam....
co to za trawa????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:02, 05 cze 2014

Do góry
emila napisał(a)
jak gęsto sadziałaś oregano aureum
na 'oko' myślę że tak co 30cm
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:59, 05 cze 2014

Do góry
śmieszne te łubiny dzisiaj jadąc przez wieś widziałam boskie łubiny przy płocie...
mi ten dziad taki zarośnięty się podoba bo nie jest taki 'wprost'
a dzisiaj zebrałam drugą miseczkę truskawek, właśnie pochłonęłam kilka ale przez brak słońca jakieś kwaśne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:56, 05 cze 2014

Do góry
To jeszcze taką ciekawostkę wam pokaże

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 05 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To jak zaczną śmigać po różnaecznikach i innych roślinach Calypso w ruch, a najlepiej latarka do ręki i w nocy zbierać z krzewów. Ja w ten sposób wytępiłem chyba z 50 robali i później już nie zauważyłem ich na różanecznikach. Myśle, że warto się poświęcić, chcociaż sąsiedzi dziwnie przez okna spoglądali
jak znalazłam te imago to zastanawiałam się ile im czasu potrzeba na zmianę, apotem znalazłam te prawie przemienione i myślę że lada dzień trzeba calypso użyć. Z latarka czołówką też chodziłam, myślę że moich sąsiadów już nic nie zdziwi. A może i nawet podczytują to co piszę więc może są przygotowani na moje wygłupy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 05 cze 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Anet, zrób z tego jakąś ładną biżuterię
eee ubite
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 05 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poczytałam ale zdjec nie widzę , poprosze o fotki.
Bożenko kilka ostatnich dni to pogodowa porażka, zimno, pochmurnie, desczowo. Ani mi się nie chciało, ani nie było czego fotografować...
Dzisiaj robiłam przenosin roślin ku ogromnemu ubawowi mojego M, który się śmiał że o 5cm krzaki przesuwam i zapewne teraz kompozycja jest lepsza...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 05 cze 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Umbry czad! Takie wydoki zapierają dech! Pięknie!!!!

A te szałwie od Szmitów to co to za odmiana? Jak wysokie one są?

Nieskromnie powiem, że mi się podobają, nawet we wstecznym na nie patrze...tak wiem to już choroba

http://www.bing.com/search?setmkt=pl-PL&q=sza%C5%82wia+caradonna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 05 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przedplocie wygląda świetnie Teraz ciekawe co będą mieć te wiśnie w nogach?
Sebek, może jutro nastąpi ten dzień... wkurza mnie pogoda i brak czasu...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 05 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jestem na bieżąco. Z zakupami, biohumusem, przedpłociem i tym, że nam lat przybywa.

Ana, jesteś dla mnie wzorem organizacji i działania.
Ewa... wzorem???? o ludu...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 05 cze 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Ana, szukałaś swojego czasu farby na altanę.
pamiętasz może firmę, którą dziewczyny polecały? Gdzieś zapodziała mi się karteczka (nie wiem dlaczego na karteczce zapisałam bo zawsze w zeszyt... )

Tylko ja nie chcę białej, szarej a brązową

kochana z brązów to jest duży wybór, mnie interesował biały bądź szary a tutaj wybór ograniczony.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 05 cze 2014

Do góry
dzisiaj przekopywałam rabatę i wygrzebałam sporo larw w różnym stadium od maleńkiej po imago, a pod świerkiem na pniu dokonałam znaleziska jż przeobrażonych larw, które były jeszcze nie wybarwione ale zachowywały się jak dorosłe, czyli dotknięt przewracały się na plecy i udawały nieżywe...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies