Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kosolkowa Pasja 17:14, 29 sty 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Reniu, Kasiu - dzięki

Edytko
, w ubiegłym roku kupowałam przez internet. Były takie sobie. W tym - rozejrzałam się za nimi (po raz pierwszy) w naszym centrum ogrodniczym, i miło się zaskoczyłam Jakość zupełnie inna, ceny w miarę, zwłaszcza że kupowałam tylko na jeden wianek, więc nie zabolało portfela strasznie. Pełniki zamówiłam z netu tylko, musiałam trochę poszperać zeby znaleźć, ładne są. Podkład zrobiłam sama z gałązek brzozy, modrzewia i wierzby mandżurskiej Pierwszy raz

Dziękuję za odpowiedź, ja będę się rozglądać na giełdzie, jest tego pełno, ale wybrać coś fajnego wbrew pozorom nie jest łatwo, dużo tandety niestety.

Wiosna u Ciebie szybkimi krokami się zbliża, u mnie jakoś wolniej.
Ale coś mi się nie chce wierzyć, że zima nie pogrozi jeszcze paluszkiem.
Kosolkowa Pasja 16:53, 29 sty 2016

Do góry
Reniu, Kasiu - dzięki

Edytko
, w ubiegłym roku kupowałam przez internet. Były takie sobie. W tym - rozejrzałam się za nimi (po raz pierwszy) w naszym centrum ogrodniczym, i miło się zaskoczyłam Jakość zupełnie inna, ceny w miarę, zwłaszcza że kupowałam tylko na jeden wianek, więc nie zabolało portfela strasznie. Pełniki zamówiłam z netu tylko, musiałam trochę poszperać zeby znaleźć, ładne są. Podkład zrobiłam sama z gałązek brzozy, modrzewia i wierzby mandżurskiej Pierwszy raz
W oflisowym ogrodzie 21:06, 28 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kamila ile ja bym dała, żeby mieć już takie duże brzozy
Tak jak Przemek pisze możesz je przycinać i bardzo nie pójdą w górę. A pod brzozami piękna rabata jest w ogrodzie z lustrem.

Aniu dziękuję znam ten ogród ale muszę się przyjrzeć tej rabacie.
W oflisowym ogrodzie 21:04, 28 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Brzozy potrzebują czasu by ich pnie nabrały masy Możesz je trzymać w ryzach przez regularne cięcie Pod nie polecam wrzosy albo rozplenice

Wracając to tego miejsca gdzie chcesz wprowadzić zmiany Dużo tam juz tego masz ale tak jak zauważyły dziewczyny brak akcentu kolorystycznego Jaki widzisz tam kolor/y? Można poszaleć z bylinami

Dobrze piszecie kamień z serca
Przemku i Kasiu gdybym miała je wyciąć to chyba bym się popłakała
Pogubiłam się po drodze... 20:54, 28 sty 2016

Do góry
katel napisał(a)
No, proszę i ja tak samo jak Ania, chwilę mnie nie było a tu już wszystko zaklepane . Tak to jest jak ktoś szybko decyzje potrafi podjąć. Też bym tak chciała ale ja to pewnie projektować będę ze trzy lata
Jak te brzozy przesadzisz to może tak je poustawiasz, żeby ich nie trzeba było podnosić?
najważniejsze dla mnie Kasiu były linie rabat,a co gdzie i kiedy to już inna bajka,a z brzozami to będzie przyroda,już raz je przesadziłam i jęczał ze dwa tygodnie
Pogubiłam się po drodze... 20:47, 28 sty 2016

Do góry
No, proszę i ja tak samo jak Ania, chwilę mnie nie było a tu już wszystko zaklepane . Tak to jest jak ktoś szybko decyzje potrafi podjąć. Też bym tak chciała ale ja to pewnie projektować będę ze trzy lata
Jak te brzozy przesadzisz to może tak je poustawiasz, żeby ich nie trzeba było podnosić?
W oflisowym ogrodzie 20:47, 28 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Coś Ty, zostaw, cudne sa przecież. Szkoda takich pięknych drzew. Najwyżej będziesz ciachać jak się rozbujają. Zobacz jakie Wilczyca ma brzozy, właściwie to ma brzozowy las . Jak nie lubisz rodków to posadź kiścienie. Są zimozielone i śliczne. Ja mam odmianę Makijaż i Zebild - rubionowo czerwony jesienią i zimą . Posadź po kilka sztuk i będzie bajka .

kiścień jest piękny jutro mogę zrobić zdjęcie
W oflisowym ogrodzie 20:35, 28 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Dziewczyny a co z brzozami? One są inkoguto podmieniać?

Coś Ty, zostaw, cudne sa przecież. Szkoda takich pięknych drzew. Najwyżej będziesz ciachać jak się rozbujają. Zobacz jakie Wilczyca ma brzozy, właściwie to ma brzozowy las . Jak nie lubisz rodków to posadź kiścienie. Są zimozielone i śliczne. Ja mam odmianę Makijaż i Zebild - rubionowo czerwony jesienią i zimą . Posadź po kilka sztuk i będzie bajka .
W oflisowym ogrodzie 20:13, 28 sty 2016

Do góry
Kamila ile ja bym dała, żeby mieć już takie duże brzozy
Tak jak Przemek pisze możesz je przycinać i bardzo nie pójdą w górę. A pod brzozami piękna rabata jest w ogrodzie z lustrem.
W oflisowym ogrodzie 19:44, 28 sty 2016

Do góry
Brzozy potrzebują czasu by ich pnie nabrały masy Możesz je trzymać w ryzach przez regularne cięcie Pod nie polecam wrzosy albo rozplenice

Wracając to tego miejsca gdzie chcesz wprowadzić zmiany Dużo tam juz tego masz ale tak jak zauważyły dziewczyny brak akcentu kolorystycznego Jaki widzisz tam kolor/y? Można poszaleć z bylinami

Typografia ogrodu 14:02, 28 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dobrze rozumiem, że wg ostatnich ustaleń brzozy będą na całym tyle? Jeśli tak to super!
Cieszę się, że już jesteś "w domu" z projektowaniem tego obszaru
Ja właśnie po przeglądzie ogrodu jestem.

Wlasciwie to caly projekt mi sie zrobil.beda brzozy jak M sie zgodzi.ale on je lubi wiec licze na to
Typografia ogrodu 13:52, 28 sty 2016

Do góry
dobrze rozumiem, że wg ostatnich ustaleń brzozy będą na całym tyle? Jeśli tak to super!
Cieszę się, że już jesteś "w domu" z projektowaniem tego obszaru
Ja właśnie po przeglądzie ogrodu jestem.
Pogubiłam się po drodze... 12:14, 28 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

rozplenice i buksy mogłyby zosatać a brzozy po prawej od podjazdu. Pytanie główne to wg mnie czy pergola jest realna ?
I jeszcze główniejsze co Ty na te zmiany?
zmiany super, bałam się że gorzej będzie, ale jest w porządku, pergola jak najbardziej realna, ale ciężej będzie nakłonić męża do przesadzenia brzóz, ale spróbuje go jakoś urobić, dziękuje Ci bardzo, szybko poszło
Pogubiłam się po drodze... 12:07, 28 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
magnolio tylko jest jeden mały problem ten szpaler to ja zrobiłam w tamtym roku. brzozy youngii 3 sztuki, bukszpany kule 9 szt i rozplenice hameln

rozplenice i buksy mogłyby zosatać a brzozy po prawej od podjazdu. Pytanie główne to wg mnie czy pergola jest realna ?
I jeszcze główniejsze co Ty na te zmiany?
Pogubiłam się po drodze... 12:05, 28 sty 2016

Do góry
magnolio tylko jest jeden mały problem ten szpaler to ja zrobiłam w tamtym roku. brzozy youngii 3 sztuki, bukszpany kule 9 szt i rozplenice hameln
W oflisowym ogrodzie 11:26, 28 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
I ja muszę zaplanować nasadzenia
Chodzi o narożnik działki
Myślałam aby dosadzić tam kosodrzewiny, może hortensje bukietowe, ewentualnie rododendrony
Zaznaczone białym kółkiem zostają...
Z cisa możne zrobiłabym niwaka i go przeniosła bo jego kształt ma wiele do życzenia. Brzozy są super ale co z nimi począć jak nie znam ich odmian... co jak porosną kolosy... sosna żółta będzie podcinana od dołu, tak jak jej korona w przyszłości

nasadzenia nie wszystkie aktualne wstawiam tą fotę aby wam pokazać kształt rabaty

Głosuję na rododendrony, obiema rękami
Typografia ogrodu 11:02, 28 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

też o tym pomyślałam, w późniejszym wieku wygląda to obłędnie

brzozy szybko rosna to tez fajne.moja jedna sadzona z doniczki p9 sadzona 4 lata temu dzis ma 5 metrow i to fajnie wpisze sie w moj wiejski krajobraz
W oflisowym ogrodzie 10:55, 28 sty 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Kamilko a gdybyś posadziła tam derenie ivory halo - tak ze 2 - 3. One są niskie 120 -150 cm i gęste. Rozjaśnią ten kącik. A pod brzózkami miskanta cabaret lub variegatus i do niego szałwię lub jeżówki.
Taka moja propozycja

Tylko, że derenie nie są zimozielone nie napisałam, że zależy mi też na zimozielonych w tej części gdzie migdałek i kawałek za nim w stronę brzóz.
Tu gdzie brzozy może być zimą łyso bo ich pnie bardzo zdobią.
Myślałam o variegatusie aktualnie za brzozami jest wetknięte jesienią proso rózgowate czerwone.
Jeżówki też super a może zestawiłabym je ze stipą bo będę ją miała?
Typografia ogrodu 10:49, 28 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

wizualnie trawnik będzie fajny, mnie chodziło o to żeby ograniczyć męki w koszeniu
Też myślałam, żeby nie sam pasek, grubiej, będzie ciekawiej.

Hmmm a zdjecie darni pod samymi brzozami slabe...teraz w zagajniku jak byla sama trawa M mial niezly slalom traktorkiem.ale tam bym brzozy dala nie tak gesto...
Typografia ogrodu 10:45, 28 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

brzozy koniecznie

Normalnie dzis sie upije za szczescia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies