Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

W Kruklandii 18:09, 05 lut 2016

Do góry
Stipa+brzozy=super
Stipa+roze=super
Stipa+brzozy+roze=super
W Kruklandii 18:04, 05 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ales optymistka
Stipa plusbroze super.brzozy plus stipa super=brzozy plus stipa plus roze super!

jezuuu... a po polskiemu można?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:01, 05 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Chciałabym się upewnić- klony i brzozy już ciąć?
I odnośnie donic które pisałaś że obciążasz wodą- czy zamarznięta woda nie rozsadza ich od środka- niestety nie przypilnowałam moich betonowych i mam teraz pajęczynę

Może być już za późno na klony jak są jakiekolwiek plusy temperaturowe .

Klonów to lepiej jednak nie ciąć.

W Kruklandii 17:59, 05 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Róże i paprocie? I stipa i brzoza?
O matko co za połączenie!

Pewnie z jakiejś wystawy. I pewnie w normalnym ogrodzie by się nie sprawdziło...

Ale ładne

Ales optymistka
Stipa plusbroze super.brzozy plus stipa super=brzozy plus stipa plus roze super!
W Kruklandii 15:47, 05 lut 2016

Do góry
Pomęczyć Was?

Drzewa.
Gdzie by mogły być lub już są.

1. nie ma
2. brzoza Youngii
3. jest buk Dawyck Purple.... ale możliwa zamiana
4. to średnio do drzewa można zaliczyć....modrzew jakiś zwisający
5. 3 brzozy Doorenbos
6. wiśnia Amanogawa
7. Ambrowiec
8. brzoza chyba Long Trunk
9. jest klon Crimson Sentry, ale nie wiem czy nie wywalę, bo choruje
10. nie ma
11. wiąz, ale wywalam i coś innego by się przydało
12. grab pospolity
13. nie ma

Brzozy na bank zostają i marzy mi się jeszcze jedna wielopniowa.
Marzy mi się też Nigra wielopniowa lub wiśnia Royal Burgundy...lub coś podobnego.
Zostaje też grab, wiśnia i ambrowiec.
Nad resztą mogę pomyśleć.

3. 10. 13. - tu mogą być wielopniowe, bo jest najwięcej miejsca.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:39, 05 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Spoko ja bede miała jakies min 8x3 ale na szczescie brzozy pospolite

Na szczęście Ania ma 2x3 a nie 6x3 ... cenowo do przeżycia ... jest szansa, że będzie co "do garnka włożyć"
8x3 to w podsumowaniu ostatecznym tez mało nie wyjdzie
Ale my szalone jesteśmy ... zamiast na ciuchy ... to na drzewa wydajemy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:29, 05 lut 2016

Do góry
Spoko ja bede miała jakies min 8x3 ale na szczescie brzozy pospolite
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:09, 05 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ciekawe jakie graby bo cena super. o brzozach myslałam 6 i wsadzic po 3 na wielopniowe zeby zrobic to koszt mi sie robi konkretny..

Graby takie jak mam ja i Krys ... nieduże ... pokazywałam je u siebie
Brzozy ... mam rozumieć chcesz kupić 6x3szt? ... czy 2x3szt?

PS Też myślałam żeby moje brzozy "wzbogacić" i do dwóch może trzech sztuk dosadzić jakieś malutkie żeby było kilka sztuk wielopniowych
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:29, 05 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Noo zwłaszcza jak Ty się dosiądziesz to będzie ciasno ... brzozy ok 120zł, graby 70/80zł, na ambrowca to lepiej poczekać bo nie potrzebujesz aż 5m ... za ponad 400zł ... nie pytałam o grujeczniki ...

ciekawe jakie graby bo cena super. o brzozach myslałam 6 i wsadzic po 3 na wielopniowe zeby zrobic to koszt mi sie robi konkretny..
Prawie - jak ogród 08:51, 05 lut 2016

Do góry
Beatko planowanie u Ciebie
Fajna rabatka się szykuje.
A brzozy doren.nie byłyby ok??Pod nimi trawy i wiosną bylinowe.
Poczekam na to zdjęcie z góry.
Macham mocno.
W Kruklandii 22:06, 04 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
tulipanowiec i amrowic za wilie na tak małą rabatę
buk?

Ale zielony?
Nooooo.... w sumie....
Na drugim końcu tej rabaty mam malutkiego buczka bordowego.By na zmianę było... buk, brzoza, buk, trzy brzozy

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 04 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a jak cenowo? ja bym potrzebowala brzozy, graby, ambrowca i grujeczniki...jezu..to niewiem czy nawet nad morze pojadę
ale bym z wami pojechała na tą gardenie ale myślę ze byłoby nam juz ciasno w 5

Noo zwłaszcza jak Ty się dosiądziesz to będzie ciasno ... brzozy ok 120zł, graby 70/80zł, na ambrowca to lepiej poczekać bo nie potrzebujesz aż 5m ... za ponad 400zł ... nie pytałam o grujeczniki ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:45, 04 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A dzisiaj właśnie dzwoniłam do niego ... ma u siebie już jakieś drzewa ... i chyba ma brzozy, graby (Krysia pytała) na pewno też, ambrowca (Małgosia myśli) ale dużego ok 5m więc bardzo drogi ... świdośliwy na razie małe ... następna dostawa w połowie marca ... aaa i będzie na pewno wystawiał się w Poznaniu

a jak cenowo? ja bym potrzebowala brzozy, graby, ambrowca i grujeczniki...jezu..to niewiem czy nawet nad morze pojadę
ale bym z wami pojechała na tą gardenie ale myślę ze byłoby nam juz ciasno w 5
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 04 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A dzisiaj właśnie dzwoniłam do niego ... ma u siebie już jakieś drzewa ... i chyba ma brzozy, graby (Krysia pytała) na pewno też, ambrowca (Małgosia myśli) ale dużego ok 5m więc bardzo drogi ... świdośliwy na razie małe ... następna dostawa w połowie marca ... aaa i będzie na pewno wystawiał się w Poznaniu

o a to ciekawe. a spotkamy się Reniu? trzebaby jakieś miejsce i czas ustalić co?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:25, 04 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a własnie..kiedy jedziesz do tego swojego pana drzewkowego?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:11, 04 lut 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
pisalam o wilkach (batach)
jesli chcesz krotka, niska korone to tnij nizej - tak jak przytniesz tak ci sie rozgalezi
Tu gdzie jestem wszystkie lisciaste utrzymywane sa w pollardingu, czyli tak jak u nas np. oglawiane wierzby. Ciete sa niemal przy samym pniu - graby, buki, klony, oliwniki, brzozy etc

Porob zdjecia i porysuj co chcesz i co ci pasuje. To tylko lisciaste, a na dodatek owocowe, powiem wiecej - to przeciez alycza w uszlachetnionej wersji - zniesie bez uszczerbku duzo. Z rysowaniem ci nie pomoge, bo i tak przed chwila wysadzilam firefoxa w powietrze ( wlasciciel kompa mnie zabije, bo wysadzilam mu cos tam)

Toszka, żyjesz?? Nie zabili Cię?

Powiem szczerze, że teraz to ja już nie wiem jak ciąć te śliwy ale chyba muszę je drastycznie ściąć aby od dołu się rozgałęziały.
Prawie - jak ogród 17:46, 04 lut 2016

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Cześć Beatko w nowym roku, widzę, że u Ciebie planowanie- super.

Czy te formy szczepione muszą być na "plecach" rabaty?
Ja widzę np. 3 sztuki brzozy szczepionej rozrzucone na rabacie a w ich nogach oczywiście kulki z bukszpanu i stipa i 1 gatunek kwiatów np. kosmosy a wiosną jednokolorowe tulipany.

Albo trzy graby wycięte w prostopadłościany rosnące w stipie- byłby ładny kontrast pomiędzy ciemną zielenią liści a słomianym kolorem kwitnących stip.

Pozdrawiam

Witaj Gosiu po długiej przerwie
Ciekawie kombinujesz, ale jak już Mirelka napisała, miejsce musi zostać puste, na mebelki ogrodowe.
O grabach myślę mocno, tylko przed nimi chcę miskanty i nie wiem, czy nowoczesne formowane bryły dobrze będą wyglądały w tych falujących trawach...
Stipę i owszem planuję, a nawet już tam rośnie
Lecę do Cię zobaczyć, jak tam oczko po zimie wygląda
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:00, 04 lut 2016

Do góry
pisalam o wilkach (batach)
jesli chcesz krotka, niska korone to tnij nizej - tak jak przytniesz tak ci sie rozgalezi
Tu gdzie jestem wszystkie lisciaste utrzymywane sa w pollardingu, czyli tak jak u nas np. oglawiane wierzby. Ciete sa niemal przy samym pniu - graby, buki, klony, oliwniki, brzozy etc

Porob zdjecia i porysuj co chcesz i co ci pasuje. To tylko lisciaste, a na dodatek owocowe, powiem wiecej - to przeciez alycza w uszlachetnionej wersji - zniesie bez uszczerbku duzo. Z rysowaniem ci nie pomoge, bo i tak przed chwila wysadzilam firefoxa w powietrze ( wlasciciel kompa mnie zabije, bo wysadzilam mu cos tam)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:30, 04 lut 2016

Do góry
Chciałabym się upewnić- klony i brzozy już ciąć?
I odnośnie donic które pisałaś że obciążasz wodą- czy zamarznięta woda nie rozsadza ich od środka- niestety nie przypilnowałam moich betonowych i mam teraz pajęczynę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:46, 04 lut 2016

Do góry
Ja sie jednak skoncentruje na plewieniu chwastów bo mimo zimy te cholery rosna
A dlaczego nie tniesz klona? Moje brzozy po cieciu nie płaczą to i dobry czas dla klona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies