Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Bogdzia 18:04, 14 lut 2016

Edyta10 napisał(a)

To ja się wytłumaczę trochę... Jestem chętna na spotkania, tylko one głównie się odbywają w weekendy, a ja mam taką pracę, że rzadko kiedy mam wolną sobotę czy niedzielę.Wtedy kiedy wszyscy normalni ludzie mają wolne to ja w pracy - weekendy,święta,wigilia,sylwester również w dodatku nocki, odespać też kiedyś trzeba... zakodowałam że u Bogdzi spotkanie 28.05, ale jeszcze nie wiem jaki grafik będę miała.... Póki co na razie spotkałam się z Renią (rozark) akurat mogłam

pozdrawiam walentynkowo Agatko

Edyta fatalną masz ta prace jak wszystkie wolne dni pracujesz. No cóż jestes usprawiedliwiona ale gdybys mogła to pisz i pilnuj kiedy sie spotykamy.
anax 18:58, 14 lut 2016

Bardzo inspirująca historia Dom wtapia się w ogród i wygląda,jak by stał w tym miejscu od lat. Tak u Ciebie sielsko,a sąsiedztwo brzeziny marzenie...
AgataP 20:34, 14 lut 2016

Edyta10 napisał(a)

To ja się wytłumaczę trochę... Jestem chętna na spotkania, tylko one głównie się odbywają w weekendy, a ja mam taką pracę, że rzadko kiedy mam wolną sobotę czy niedzielę.Wtedy kiedy wszyscy normalni ludzie mają wolne to ja w pracy - weekendy,święta,wigilia,sylwester również w dodatku nocki, odespać też kiedyś trzeba... zakodowałam że u Bogdzi spotkanie 28.05, ale jeszcze nie wiem jaki grafik będę miała.... Póki co na razie spotkałam się z Renią (rozark) akurat mogłam

pozdrawiam walentynkowo Agatko

Edyta nie przejmuj się też kiedyś tak pracowałam Jak znalazłam prace od poniedziałku do piątku w określonych godzinach byłam szczęśliwa
Więc dla Twojej informacji, mnie pasują nie tylko weekendy, jestem do dogadania się
Ja w maju mam wyjazdy więc spotkanie grupowe mnie ominie, ale nic straconego.
Cały sezon ogrodniczy przed nami
AgataP 20:41, 14 lut 2016

anax napisał(a)
Bardzo inspirująca historia Dom wtapia się w ogród i wygląda,jak by stał w tym miejscu od lat. Tak u Ciebie sielsko,a sąsiedztwo brzeziny marzenie...

Anax, dzięki za odwiedziny. Chodziło mi właśnie o taki efekt, musiałam poszukać takiego projektu którego realizacja będzie na kieszeń samotnej matki i przy okazji będzie pasować do otoczenia. Teraz ma się wrażenie że dom jest tu od zawsze.
Jeszcze trochę do podrobienia, ale się nie spieszy wszak mam na to resztę życia
Brzozy - to wynik zalesienia gruntu, rosną jak na drożdżach, niedługo będą między nimi prześwity na dalszy, starszy las - brzozowo dębowy.
Na spacery można już chodzić, grzyby są i w planach jest zrobienie furtki do lasu )
Nikita 21:05, 14 lut 2016

Uff, przeczytałam wszystkie strony....z zapartym tchem. Świetnie wszystko opisałaś i do tego fotki były...a fotki my wszyscy bardzo lubimy.
A teraz bardziej oficjalnie...Witam, cię Agatko.
Cieszę się, że do nas dołączyłaś. Nasza ogrodowiskowa ekipa łódzka jest fantastyczna...z resztą sama się przekonasz już na pierwszym spotkaniu. Po za tym, ty sama wydajesz się być super kobitką...zaradna, sympatyczna i nie boisz się wziąć wszystko w swoje ręce!
Twój ogród przeszedł ogromną metamorfozę przez te kilka lat i wygląda coraz piękniej ...i coraz bardziej ogrodowiskowo.
Super, że z nami jesteś...będę zaglądała.
Już się nie mogę doczekać spotkania na które będziesz mogła przyjechać.
Pa pa, do miłego.
anax 21:34, 14 lut 2016

AgataP napisał(a)

Anax, dzięki za odwiedziny. Chodziło mi właśnie o taki efekt, musiałam poszukać takiego projektu którego realizacja będzie na kieszeń samotnej matki i przy okazji będzie pasować do otoczenia. Teraz ma się wrażenie że dom jest tu od zawsze.
Jeszcze trochę do podrobienia, ale się nie spieszy wszak mam na to resztę życia
Brzozy - to wynik zalesienia gruntu, rosną jak na drożdżach, niedługo będą między nimi prześwity na dalszy, starszy las - brzozowo dębowy.
Na spacery można już chodzić, grzyby są i w planach jest zrobienie furtki do lasu )

I taki "nieśpieszny" jest Twój ogród. Jak dla mnie powinnaś założyć łąkę kwietną idealnie pasuje do takiego klimatu. Zazdroszczę
AgataP 09:35, 15 lut 2016

anax napisał(a)

I taki "nieśpieszny" jest Twój ogród. Jak dla mnie powinnaś założyć łąkę kwietną idealnie pasuje do takiego klimatu. Zazdroszczę

Wiesz anax łąka kwietna byłaby super, ale bardziej się skłaniam ku rabacie preriowej
Trawnik przed świerkami jest cały czas wypalany, nawet jak go podlewam. Mama ma na to swoje przemyślenia, że przechodzi tam może jakaś żyła wodna i dlatego tak to wygląda.
Dlatego wymyśliłam, by wszystkie drzewa rosnące na trawniku będę na rabacie, o charakterze preriowym a resztę trawy muszę zlikwidować bo i tak nic z niej nie będzie. Ale to pomysł na przyszłość, bo na razie inne priorytety.
anax 10:16, 15 lut 2016

Preriowa też świetny pomysł i zbliżony klimat. Działka x10 i mogę realizować różne pomysły na chwilę obecną zostaje mi podglądanie innych ogrodów.
AgataP 10:38, 15 lut 2016

Twoja działka też niczego sobie pod względem wielkości. A obsadzona pięknym roślinami, róże, piękne dzwonki, szałwie... ślicznie.. widzę lubisz klimaty ogrodów angielskich, masz wiele bylin, zadbane...
U mnie preriówka jest odpowiedzią na byle jaką glebę, nie chce sadzić tam roślin wymagających tylko te które sobie poradzą.
Marzy mi się mnóstwo rozplenic, rozchodników, miskantów, pas red barona.
A to wszystko w tych drzewach, rabata na ukos, wielkość pewnie już w setkach metrów... dlatego czeka na realizację - sama pomyślę nad rozmnożeniem roślin. Najpierw wyhoduję potem obsadzę

I widzisz nie mam pomysłu co zrobić z resztą trawnika między rabatą preriową, a świerkami - tamtą pod nimi jeszcze poszerzę, bo stałam się maniakiem rozchodnika, będzie tam ich cała masa + kostrzewy

I co pomiędzy jedną rabatą, a drugą by zlikwidować trawę?
U Ciebie widziałam żwirek, tylko że taki będę miała u siebie na podjeździe. Nie wiem co można jeszcze zastosować, korę? Kamienie ułożyć... kompletnie nie mam pomysłu. Muszę coś podpatrzyć w Waszych ogrodach.
AgataP 10:44, 15 lut 2016

Nikita napisał(a)
Uff, przeczytałam wszystkie strony....z zapartym tchem. Świetnie wszystko opisałaś i do tego fotki były...a fotki my wszyscy bardzo lubimy.
A teraz bardziej oficjalnie...Witam, cię Agatko.
Cieszę się, że do nas dołączyłaś. Nasza ogrodowiskowa ekipa łódzka jest fantastyczna...z resztą sama się przekonasz już na pierwszym spotkaniu. Po za tym, ty sama wydajesz się być super kobitką...zaradna, sympatyczna i nie boisz się wziąć wszystko w swoje ręce!
Twój ogród przeszedł ogromną metamorfozę przez te kilka lat i wygląda coraz piękniej ...i coraz bardziej ogrodowiskowo.
Super, że z nami jesteś...będę zaglądała.
Już się nie mogę doczekać spotkania na które będziesz mogła przyjechać.
Pa pa, do miłego.

No i kolejna miła osoba ogromnie się cieszę, bo nie tylko rośliny w masie wyglądają lepiej hahahah
Dobrze mi już z tym, że tu jestem, mogę liczyć na pomoc, wsparcie i podpowiedzi. Mój ogród w budowie dopiero. W głowie mam już obrazy które chcę widzieć u siebie ale potrzebuję wsparcia i upewnienia się w tym że robię dobrze. U Was już piękne ogrody więc jest co oglądać i na czym się wzorować.
Cieszę się na spotkania, bo brakuje mi okazji do "wygadania" się w temacie hahah