Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:17, 14 lut 2016

Katkak napisał(a)
Wiele lat temu miałam z brzozowych gałązek taki niski płoteczek zrobiony, a za nim rosły nasturcje . Taki sielski klimacik, ale nie mam zdjęć z tego okresu niestety.

Kasiu tez nie mam zdjęć z mojego pierwszego ogrodu i bardzo żałuję bo może teraz dziewczyny zidentyfikowałyby róże , które w tedy miałam........uwielbiałam je
Jeśli mi materiału wystarczy to chciałabym oprócz ławki jeszcze jednego koziołka, i drabinkę pod wiśnie nad rowem, a resztę wykorzystam w szałasie chłopaków może
dominika_ 11:36, 15 lut 2016

Sylwuś Ty to taka chodząca kopalnia pomysłów jesteś, brzózki dostałaś to bach ławka stoi Z materiałów co 90% z nas by wyrzuciło Wy tworzycie fantastyczne rzeczy do ogrodu, tak trzymać
Pozdrawiam
gobasia 12:08, 15 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zakupiona dalsza i najważniejsza część kominka.....będzie można w marcu popracować nad zakończeniem tematu Gospoda

taka ławeczkę popełniliśmy wczoraj do brzeziniaka

eM chciał dać siedzisko odwrotnie ,ale nie marzą mi się drzazgi w wiadomym miejscu, a bez tego by się nie obyło bo to po rozłamaniu pnia , a nie po cięciu piłą.......i żal mi było chować tą piękną korę w dół.......sprawdziłam wygodna

To dobrze ,że korą do gory,bo kontakt z brzozą dodaje sił witalnych...a jak potrzesz Sobie tym i owym,na pewno nie zaszkodzi
sylwia_slomc... 17:15, 15 lut 2016

dominika_ napisał(a)
Sylwuś Ty to taka chodząca kopalnia pomysłów jesteś, brzózki dostałaś to bach ławka stoi Z materiałów co 90% z nas by wyrzuciło Wy tworzycie fantastyczne rzeczy do ogrodu, tak trzymać
Pozdrawiam

Po kolejnym ciężkim dniu takie słowa to balsam na duszę Dziękuję bardzo mi miło i cieszę się , że tak uważasz.Nie przywykłam do komplementów i nie bardzo wiem jak się zachować gdy Ktoś docenia to co robię.........to dla mnie nowa sytuacja, odkąd jestem na tym forumCzemu w życiu nie spotykamy samych życzliwych ludzi.........wiem idealistka ze mnie i niepoprawna marzycielka................za naiwność w życiu codziennym ciągle łoty zbieram. I zawsze na nowo jestem zdziwiona, że ludzie potrafią nie mieć empatii i serca dla innych. O ile świat byłby piękniejszy i lepszy gdyby każdy człowiek miał w sobie choć ciut ciut ,ociupinkę ogrodniczej duszy.
Przyroda nas uwrażliwia na piękno i na innych
Szkoda , że nie ma takiego wirusa ogrodniczego. Wszystkich zarazić i nie szukać lekarstwa
sylwia_slomc... 17:20, 15 lut 2016

gobasia napisał(a)

To dobrze ,że korą do gory,bo kontakt z brzozą dodaje sił witalnych...a jak potrzesz Sobie tym i owym,na pewno nie zaszkodzi

Mówisz Basiu , że eM po takim kontakcie z brzozą powinien być zadowolony
A na serio to sił witalnych do pracy zawodowej bardzo mi trzeba........i stalowego pancerza na serce chyba też
Będę czerpać z tych moich drzew jak już urosną garściami bo gdybym teraz zaczęła to na bank by padły
Ale coś w tym moim ogrodzie jest ......jakiś czakram jak na Wawelu czy coś.......na Wawelu zawsze siły ładuję jak mam okazję być ,a w ogrodzie uzyskuję podobne efekty
17:29, 15 lut 2016
gobasia napisał(a)

co do ławki.... ja oczywiście uważam, że za wąska duży kuper się przeleje i chyba za wysoka??? ale to ze zdjęcia trudno stwierdzić bo może część tych nóg będzie w ziemi? ( ja z tych wygodnych ...jednak)

a wracając do kontaktu z brzozą ...to owszem trzeba się przytulać ale do żywej w której soki są w ciągłym ruchu ....żeby pobrać dobra energię

nie ma lepszego sąsiedztwa dla człowieka jak brzozy ...ja u siebie nie sadzę bo mam brzezinkę tuż za tujami a tam brzózek ci u nas dostatek

Marga 18:01, 15 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przyroda nas uwrażliwia na piękno i na innych
Szkoda , że nie ma takiego wirusa ogrodniczego. Wszystkich zarazić i nie szukać lekarstwa

Oj, jak pięknie powiedziane. Święta prawda
sylwia_slomc... 19:36, 15 lut 2016

eee_taam napisał(a)

co do ławki.... ja oczywiście uważam, że za wąska duży kuper się przeleje i chyba za wysoka??? ale to ze zdjęcia trudno stwierdzić bo może część tych nóg będzie w ziemi? ( ja z tych wygodnych ...jednak)

a wracając do kontaktu z brzozą ...to owszem trzeba się przytulać ale do żywej w której soki są w ciągłym ruchu ....żeby pobrać dobra energię

nie ma lepszego sąsiedztwa dla człowieka jak brzozy ...ja u siebie nie sadzę bo mam brzezinkę tuż za tujami a tam brzózek ci u nas dostatek

Ja bym do moich brzózek mogła przytulić chyba tylko paluszki lub rączkę Jeszcze parę latek na to poczekam
Powiem Ci , że dupci małej nie mam , a siedziałam dość wygodnie to taka ławka przystankowa będzie
Nogi długie bo nie wkopane, po wkopaniu w grunt będzie o 1/3 niższa
sylwia_slomc... 19:37, 15 lut 2016

Marga napisał(a)

Oj, jak pięknie powiedziane. Święta prawda

Nie byłoby wojen bo wszyscy by się martwili, że im w walce rośliny zniszczą
anabuko1 19:46, 15 lut 2016

O a ja mam jedną brzozę. myślałam co z nią zrobić, może tylko przytnę.
Ale przytulanie??Hmmm popróbuję
Może w tym roku sok spuścimy z trochę,,,ale jeszcze tego nie umiem (