Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 20:08, 15 lis 2021

Do góry

Bardzo fajna rabata ci wyszła Jaką ona ma długość i szerokość?
Co na niej rośnie?
W ogródku Martki 20:02, 15 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Ambrowiec Gum Ball nadal w kolorkach.

Trawnik skoszony na krótko przed zimą. Ale raczej miałam na myśli: na krótko. Przed zimą.

Zachwycam się tym ambrowcem, jest piękny. Liście, jak kolorowe gwiazdki.
Dobrze, że skosiłaś trawnik na krótko, na krótko przed zimą, ha, ha.
Zieleń, drewno i antracyt 19:46, 15 lis 2021

Do góry
W ogrodzie brak już fotogenicznych kadrów. Zrobiłam sobie dzisiaj przegląd tegorocznych zdjęć. Fajnie się ogląda te same kadry z różnych pór roku. Najbardziej zadowolona jestem ze zmian na różance. Wiosną osiągnęła rozmiar docelowy. Pod koniec sezonu okazało się, że obsadziłam ją już prawie w całości. Jeszcze tylko niewielkie roszady na wiosnę zrobię i koniec, niech się ładnie rozrasta
Kwiecień to była praca głównie ze szpadlem

Początek lipca jeszcze trochę łysy

Koniec wakacji już przyjemnie bujny

Jesienna odsłona bardzo mi się podoba

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:41, 15 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, mam wrażenie, że Wasza doba jest rozciągliwa, jakim cudem taki ogrom pracy za Wami. Jesteście niesamowici, gratuluję i podziwiam.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:31, 15 lis 2021

Do góry
To chyba było już ostatnie koszenie, poprzednie jakieś 2 tyg temu i ewidentnie przyrost trawy już marny.
Przy okazji ściełam dalie, ustawiłam przy ścianie domu. Jeszcze okrycie muszę im zorganizować żeby deszcz na nie nie padał. czy taka biała włóknina będzie ok?

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:21, 15 lis 2021

Do góry
Kloniszcza stan z dziś tj 15 listopada. Jesien mocno się trzyma, prawie że w zimę przechodzi. Blood good zdecydowanie wygrywa. Muszę poszukać czy on później liście wypuszcza czy może wcześnie w porównaniu do pozostałych klonów...

Dziś przeczytałam artykuł, którego bardzo potrzebowałam i ostatnio rozmyślałam o poszukiwaniach w tym temacie, a dzis sam mi się znalazł. Mam nadzieję, że Danusia udzieli kolejnych wskazówek co do przesadzania poniżej prezentowanych piękności, a raczej ich przygotowania do przesadzania.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/358-jak-przesadzic-drzewo

W ogródku Martki 18:48, 15 lis 2021

Do góry
Połowa listopada przetrwana klon i ambrowce nadal kolorowe.
Plany na ten tydzień są:
- kupić berberysy Erecta i Green Carpet I posadzić
- kupić ambrowce kolumnowe x 3 (miejsce oczywiście się znalazło, EluFranka, dziękuję za podsunięcie pomysłu
- kupić dwa buki Dawyck Purple

O ile pierwsza pozycja z listy jest dostępna w szkółce niedaleko, to z drzewami już nie jest tak łatwo, zobaczymy, co się da zrobić. Jeśli nie da się, to będzie od tego wiosna.
Tymczasem klon Skeeters Broom nadal w czerwieni.

Ambrowiec Gum Ball nadal w kolorkach.

Zaskoczenie: Jakiś mały miskant wybarwia się na fioletowo, powinien to być któryś z dwóch, Yaka Dance albo Adagio.

A duże miskanty już w słomkowych kolorach.

Trawnik skoszony na krótko przed zimą. Ale raczej miałam na myśli: na krótko. Przed zimą.

Dynie hokkaido sukcesywnie przerabiam i mrożę. Oraz rozdaję rodzinie. Dużo tego dobra z jednej siewki

Oraz uwaga, dziś na śniadanie wpadły kosy Długo czekałam na ich pojawienie się u mnie w ogrodzie! Chyba lubią jagody cisowe. Wtórowały im sikorki bogatki, które dawały niesamowite popisy akrobatyczne. Nie miałam obiektywu do uwiecznienia, ale napawałam się tymi widokami. Dobrego tygodnia!

Hortensjowo 17:10, 15 lis 2021

Do góry
Helen napisał(a)
I takie tamy z ogródka.

Ach te Twoje doniczki i astry!
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:51, 15 lis 2021

Do góry

Piknik niepodległościowy na forcie Wieka Księża Góra

oryginalne pozostałości zasiek (potykacze) z okresu I wojny

jakimś cudem miedzy starociami wojennymi znalazł się kuter KH-200 którym czasami pływałem po Wiśle -służył do budowy przepraw mostowych i promowych

na maszcie widać światła sygnalizacyjne, widziałem kiedyś jak świecą pod powierzchnią wody, na szczęście kutrzystów udało się wyłowić mimo silnego prądu i ciemności
Wilczy ogród 16:01, 15 lis 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
z przyjemnością wracam do twoich jesiennych fotek. Bardzo mi się podoba to połączenie czerwieni ze słomkowym i z taką głęboką zielenią. Żeby u mnie Red Baron chciał lepiej rosnąć...
Ogród Basi i Romka 15:23, 15 lis 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jest świetna .
Brawo fantastyczny pomysł

Jedno i dwu groszówki, mam takie dzbanuszki z mosiądzu i donica będzie im towarzyszyć

Hortensjowo 14:39, 15 lis 2021

Do góry
Helen napisał(a)
U mnie już tak w gruncie

A u Was?

U nas jeszcze w sklepie . I na liście zakupowej
Daleki od ideału..... 14:19, 15 lis 2021

Do góry
agapant napisał(a)
I takie tam listopadowe foty.

Wiesz, dopiero zobaczyłam, że masz na rabacie z nowymi pergolami jakieś świerki
Wianuszki z mchu, widzę już porobione, stroją! Mnie rozłożyły zatoki i wszelkie chęci ogródkowe i twórcze odeszły Znaczy w głowie są, tylko nie chcą rąk i nóg uruchomić do pracy
Różę BJ zadołowałam i dalej czeka na pomysł, na godne miejsce
U Ciebie jakieś niespodzianki wiosenne...ciemiernik to rozumiem ale pierwiosnki!?
Wilczy ogród 14:18, 15 lis 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

szkoda ,że nie masz bliżej zaproszenie aktualne

ja dziś po powrocie z cmentarza powycinałam wszystkie bylinki z żółtej skarpy -zostawiłam tylko trawiszcza

3 taczki ściętych badyli -nie mam już miejsca w kompostownikach ....

oby taka pogoda była jak najdłużej ,bo mam sporo do wycinania
Buziaki

Bardzo ładne, słoneczne zdjęcia
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:04, 15 lis 2021

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Ja nie mam wyjścia, nie za bardzo mogę jeść kupne ciasta. Czasem zjem i nic złego się nie dzieje, a innym razem mam problemy. Mój organizm nie toleruje nadmiaru spulchniaczy.
Mamy taki niepisany układ z moją mamuśką i sąsiadką, która coś upiecze podaje do spróbowania. Nie oddaje się pustego talerzyka, tylko jak coś się upiecze to dopiero wtedy. Bywa, że w najmniej oczekiwanym momencie dostaję kilka faworków drożdżowych, albo inny kawałek ciasta. Gdy ja zanoszę coś słodkiego - słyszę "wiesz chciało mi się coś dobrego, czytasz w moich myślach". Lubimy te nasze słodkie niespodzianki,

Piękne jesienne roślinki i kolory.
Coraz mniej tych kolorów i mniej.
Ech
Dekoracje jak zawsze na medal
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:02, 15 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)
tu już kwiecie hortensji wycięłam i ciut je skróciłam, wiosną dotnę resztę

zapomniałam o Phanton

śniegowiec wirginijski nadal w liściach

Pięknie opromienione słońcem roslinki.
Dlatego warto je zostawiać.
Ja hortensji w ogóle nie usuwam. Dopiero wiosną.
Oszronione , czy w czapach śniegu bardzo je lubię
LeŚnicZaNka 14:00, 15 lis 2021

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

sper!!Kawał rabaty
Za drzwiami do ogrodu... 14:00, 15 lis 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, niezłe prace były u Ciebie, a postawienie tunelu to dobry pomysł

Tak, jesień w tym roku czaruje mnóstwem kolorów i to u wszystkich

Grażynko, trochę zmian zaszło w moim ogrodzie. Najbardziej cieszą mnie pergole, które tworzą jednocześnie ogrodzenie, no i oczywiście teraz tunel
Będę teraz czekać na pokaz nowych róż i powojników, a także mam nadzieję na dłuższy u mnie sezon pomidorowy Zmiany i poszerzenia rabat też będą dla mnie nową radością
Teraz jeszcze cieszmy się jesienią, w miarę pogodną i ciepłą. W ogrodzie mimo, że sporo już powycinane, to na zdjęciach barwy się jeszcze nakładają i wydaje się być jeszcze nienudno
LeŚnicZaNka 14:00, 15 lis 2021

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Kasiu, nad rozchodnikiem, co to za roślinka ?
Widoczki z ogrodu piękne.
Jeżówkowe kępy i lilie zachwycają
Zacisze Alicji 13:58, 15 lis 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Wczoraj była piękna pogoda, więc w przerwach między grabieniem liści a zbieraniem liści pstryknęłam parę fotek w ogrodzie.

no proszę jakie jeszcze te twoje listopadowe róże uroczę.Śliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies