Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:22, 05 lut 2022

Magara napisał(a)
Wiola, im bardziej oglądam Twój ogród, tym bardziej podziwiam - kawał roboty, koncepcję, no i w ogóle I to, że nie masz już zasadniczo co zmieniać
A Twoje konkursowe "czerwone" zdjęcie jesiennych traw - po prostu bez komentarza

Mój ogród powstawał metodą prób i błędów.Było wiele koncepcji aż doszłam do tego co jest Ale ostatecznie jestem bardzo zadowolona i o to przecież chodzi A jeszcze jeśli Wam się podoba to jest mi bardzo miło

W tym sezonie planuję dosadzić trochę trawek do istniejących rabat, jedna kosodrzewina mi choruję, więc pewnie wyleci i będzie trzeba coś posadzić a tak to pielęgnacja i relaks a roślinki niech się rozrastają ,już ich nie ruszam
Ogród mały i na nowe rabaty niestety miejsca brak,buu

Te płonące rabaty ,to moje najbardziej kolorowe miejsce jesienią, też mi się bardzo podoba lubię kolorową jesień
Dzięki za pochwały
nicol21 09:25, 05 lut 2022

Właśnie, najważniejsze jest to żeby Tobie i rodzinie się podobało. A reszta to piękna otoczka ogrodowych maniaków i wspólnych pasji. Fajnie, że tą radością można zarażać i dzielić się.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 11:15, 05 lut 2022

nicol21 napisał(a)
Właśnie, najważniejsze jest to żeby Tobie i rodzinie się podobało. A reszta to piękna otoczka ogrodowych maniaków i wspólnych pasji. Fajnie, że tą radością można zarażać i dzielić się.

Tak o to chodzi
Nie ukrywam, że gdyby nie pobyt na Ogrodowisku i pomoc ogrodowych maniaków ,to nie miałabym takiego ogrodu jaki mam
Ogrodnictwo to moja wielka pasja ! zarażam i dzielę się .Rodzinka i znajomi też skorzystali czasem z mojej pomocy
Wiolka5_7 11:30, 05 lut 2022

Rok temu 4 lutego cięlam już seslerie... Trzeba będzie się zabrać za cięcie w przyszłym tyg.jak pogoda pozwoli...

A potem spadło dużo śniegu oby się nie powtórzyło

antracyt 12:38, 05 lut 2022

Ja musiałam ostatnio część ostnic ciąć (kot zrobił z nimi przez zimę straszne rzeczy...). Też już bym wolała dotrzymać do wiosny bez śniegu (no chyba, że miałyby wrócić temperatury prawdziwie lutowe).
Anda 12:44, 05 lut 2022

Ja się zastanawiam, czy ciąć róże przed domem, bo już wypuszczają nowe… Nie chcę już żadnych mrozów, nawet tak malutkich jak -5, a śniegu tym bardziej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 13:16, 05 lut 2022

antracyt napisał(a)
Ja musiałam ostatnio część ostnic ciąć (kot zrobił z nimi przez zimę straszne rzeczy...). Też już bym wolała dotrzymać do wiosny bez śniegu (no chyba, że miałyby wrócić temperatury prawdziwie lutowe).

A w ogóle to kiedy ciąć ostnice,bo mam od zeszłego roku ?
Też bym już nie chciała śniegu,niech robi się ciepło...
Wiolka5_7 13:19, 05 lut 2022

Anda napisał(a)
Ja się zastanawiam, czy ciąć róże przed domem, bo już wypuszczają nowe… Nie chcę już żadnych mrozów, nawet tak malutkich jak -5, a śniegu tym bardziej

U Ciebie ciepłej Ewcia to i róże ruszyły ja się nie znam.
U siebie póki co planuję wyciąć seslerie i byliny

Oj tak oby już zimowa pogoda nie wróciła póki co przyszły tydzień zapowiada się plusowo .Oby nie padało tylko.
Wiolka5_7 16:24, 05 lut 2022

Śniegu u mnie już nie ma , mogłabym dziś ciąć,ale wiało i mokro jeszcze na rabatach. Może w tyg.pogoda się poprawi to wyskoczę ciąć po trochu jestem spragniona fizycznej pracy na powietrzu
Widzę , że niektóre dziewczyny już ruszyły do ogrodów, super...nie ma to jak utyrac się w ogrodzie

W końcu na chwilę wyszło słoneczko, od razu inne samopoczucie
Trawniki w dobrej kondycji.

Psica też zadowolona

Częścu miskantów nie związałam, trochę zrobiły bałagan,ale da się przeżyć.W przyszłym roku nie wiąże już,bo takie swobodne bardziej mi się podobają

Chora kosodrzewina.W zeszłym roku wywaliłam rosnąca obok na pniu a teraz ta choruje,ech

LIDKA 16:28, 05 lut 2022

Wiola może masz za dobrą glebe pod kosodrzewiny.
U mnie nie chca rosnąć sosny.