Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:08, 19 kwi 2016

Do góry
Magnolia śliczna
Dla odmiany czas na zmiany... 09:08, 19 kwi 2016

Do góry
nie bierz brabantów- zawsze sa poczochrane, lubia syzszkować i kolor zwykle maja nie taki jak trzeba.
Dla odmiany czas na zmiany... 09:05, 19 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
na tarasach sadzi sie tuje czy cisy w donicach. Tylko powinny być spore i ocieplone w środku styrodurem. I sporo keramzytu na dno żeby woda odpływała- nadmiar.

donica będzie miała długość ok 110 cm...szer. ok 50 cm i tyle samo wysokości...
myślałam o dwóch sztukach...tylko nie wiem czy brabanty-bo i tak będę je ciąć, myślę że wypuszczę je na ok 170...czy szmaragdy?...
Dla odmiany czas na zmiany... 09:02, 19 kwi 2016

Do góry
na tarasach sadzi sie tuje czy cisy w donicach. Tylko powinny być spore i ocieplone w środku styrodurem. I sporo keramzytu na dno żeby woda odpływała- nadmiar.
Ogród Mirelli 08:53, 19 kwi 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Piękna magnolia. Gratuluję wyboru Mirelko. Dostałem w prezencie drugą magnolię która miała mnóstwo pąków. Okazało się że tylko jeden to kwiatowy. Czekam aż się rozwinie.

Zbyszku na taką się skusiłam
Jestem ciekawa jej kwiatów
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:52, 19 kwi 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Śliczną masz wiosnę u siebie, a stokrotki urocze Trawnikiem się nie martw, jak dla mnie to fajnie wygląda. Nie widziałaś zachwaszczonego...mojego nawet nie mogę nazwać trawnikiem, bo to istne chwastowisko
Pozdrawiam

Marta witaj

Brzydkiego nawet nie pokazuję.

Rozszalała się moja bezimienna magnolia.

Piękna jest !!!po deszczu zmizerowana.
Czu ktoś pomoże w identyfikacji ?

Coś jeszcze, coś więcej... 08:41, 19 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sebek, ta twoja gwiaździsta magnolia, to jaka? Ma imię?

Juz komuś pisałem, że nie wiem Znamy się tylko z widzenia
Ogród Mirelli 08:28, 19 kwi 2016

Do góry
Piękna magnolia. Gratuluję wyboru Mirelko. Dostałem w prezencie drugą magnolię która miała mnóstwo pąków. Okazało się że tylko jeden to kwiatowy. Czekam aż się rozwinie.
Ogród Mirelli 08:26, 19 kwi 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Mirelka magnolia będzie miała piękny kolor! Przeważnie są białe lub w odcieniach różu Twoja będzie inna - wyjątkowa! Kiedyś widziałam limonkowo- żółtą była cudna! Niestety nie znam nazwy ale chętnie bym taką nabyła

Wiunia w szkółce gdzie ją kupowałam mieli bardzo dużo odmian w żółtym kolorze
Nie często się spotyka takie kolory.
Zobaczymy jak się będzie sprawowała
Początki 08:23, 19 kwi 2016

Do góry
trzymaj się. Macie smutny czas i bardzo ciężki. Mam nadzieję że razem z wiosną przyjdzie nowe, z lżejszymi dniami, z małymi radościami, które z czasem rozrosną się w całkiem duże.
Dobra decyzja , z tą radykalną zmianą pracy, trzymam kciuki za Ciebie i życzę Ci sukcesów
Ogród Mirelli 08:23, 19 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Dzień dobry.

Bardzo ładna ta magnolia-ma niespotykany kolor-oby pięknie kwitłaGdzie ją wsadzasz?

Kasiu mam miejsce koło drugiego garażu. Miał tam być świerk białobok, ale zmieniłam na coś kwitnącego
Ogród Mirelli 08:21, 19 kwi 2016

Do góry
wiunia napisał(a)

Moja właśnie nie ma kory i w nóżkach rosła runianka ale ją wysadziłam i dosypię kory więc będzie dobrze. Słyszałam, że magnolia nie lubi mieć nic w nogach

Dobrze słyszałaś Wiuniu nie lubi
Ogród Mirelli 08:14, 19 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Jeśli mogę się wtracic
moja magnolia tak samo wystawiona jest na przeciągi, a uwierz mi u nas w górach potrafi wiać i ładnie kwitnie. Może sprawdź czy czasem korzenie nie ma za płytko przykryte ziemia? Mojej tak w tamtym roku zrobiłam i zakwitla tylko jednym kwiatem, dosypalam ziemi, przykrylam kora i się odwdzięczyla

Paula u mnie wszystkie rosliny rosną w przeciągu
Magnolie lubią lekko kwaśne podłoże, dobrze jest podsypać nawozem do rh
Ogród Mirelli 08:06, 19 kwi 2016

Do góry
Mirelka magnolia będzie miała piękny kolor! Przeważnie są białe lub w odcieniach różu Twoja będzie inna - wyjątkowa! Kiedyś widziałam limonkowo- żółtą była cudna! Niestety nie znam nazwy ale chętnie bym taką nabyła
Ogród Mirelli 08:04, 19 kwi 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Podoba, podoba zwłaszcza jeśli chodzi o bratki to jestem porządnie nimi zafiksowana Magnolia zakwitnie pewnie w przyszłym roku. Ja dzisiaj kupiłam liatrę, jednak. Posadziłam na folkowej rabacie.

Liczę, że zakwitnie tego roku, bo ma dwa pąki

Liatra to chyba wdzięczna roślina. W zeszłym roku kupiłam kłącza w B i pięknie kwitła, a teraz bardzo dużo jej wychodzi. Chyba bardzo ją polubię
Ogród Mirelli 07:51, 19 kwi 2016

Do góry
Dzień dobry.

Bardzo ładna ta magnolia-ma niespotykany kolor-oby pięknie kwitłaGdzie ją wsadzasz?
Coś jeszcze, coś więcej... 07:35, 19 kwi 2016

Do góry
Sebek, ta twoja gwiaździsta magnolia, to jaka? Ma imię?
Ogród Mirelli 07:09, 19 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Jeśli mogę się wtracic
moja magnolia tak samo wystawiona jest na przeciągi, a uwierz mi u nas w górach potrafi wiać i ładnie kwitnie. Może sprawdź czy czasem korzenie nie ma za płytko przykryte ziemia? Mojej tak w tamtym roku zrobiłam i zakwitla tylko jednym kwiatem, dosypalam ziemi, przykrylam kora i się odwdzięczyla

Moja właśnie nie ma kory i w nóżkach rosła runianka ale ją wysadziłam i dosypię kory więc będzie dobrze. Słyszałam, że magnolia nie lubi mieć nic w nogach
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 07:02, 19 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja dzisiaj pod swoimi trzmielinami znalazłam koryta nornic
Wydaje mi sie że lbia trzmieliny ,i ta moja co mi padła to właśnie przez nornice .

Moja Magnolia tez w drugim roku strajkowała ,miała pełno pąków myślałam że to kwiaty a okazało się że same Liście miała .
Moja ma chyba cztery lata .Pierwszy rok kwitła ,jak ja kupiłam ,drugi nie kwitła ,trzeci kilka kwiatów i czwarty teraz przecudownie kwitnie a więc wytrwałości życzę

Ewa to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że będę musiała szukać jej innego miejsca a tak nie lubię przesadzać raz posadzonych roślin. W takim razie uzbrajam się w cierpliwość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies