Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:37, 05 cze 2014

Do góry
Twoja stipa duża i ładnie jej w tym towarzystwie, moja jeszcze mała ale mam nadzieję że szybko urośnie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:37, 05 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Czy stipa zimuje, mira?

I jeszcze: masz wspaniałe naparstnice. Moje, wsadzone w tym roku, są niskie i spiczniałe, liscie podżołknięte, kwiat niski lub w ogóle. Co im może dolegać? Jaką ziemię lubią?

Stipa zimuje ale lubi podmarzać, w tym roku spoko ale w ub było kiepsko mimo to odbiła choć czekać musiałam dłużej niż w tym roku

naparstnice mam od Małej Mi - dobry materiał szkółkarski ona też spec od naparstnic
to żę dolne liście żółkną to dla mnie nie nowina, tak mają ,ziemia raczej nie kwaśna i nie pełne słońce, trochę się dziwię bo naparstnice wydawało mi się bezproblemowe
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:30, 05 cze 2014

Do góry
Czy stipa zimuje, mira?

I jeszcze: masz wspaniałe naparstnice. Moje, wsadzone w tym roku, są niskie i spiczniałe, liscie podżołknięte, kwiat niski lub w ogóle. Co im może dolegać? Jaką ziemię lubią?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:27, 05 cze 2014

Do góry
białe naparstnice - wszystkie mi się podobają i hortensja pnąca

Eukomis i radocha bo udaje się przechować i mnożą się

stipa to jedna z ulubionych moich traw

w tym roku testuję stipę z krwawnikiem

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:23, 05 cze 2014

Do góry
O matko, jakie wszystko piękne i bujne.
Stipa rewelacyjna!

A ten niebieski powojnik to Arabella?

Piwonię przesadź w końcu sierpnia, początku września. W innnym terminie ryzko, że w kolejnym roku nie zakwitnie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 05 cze 2014

Do góry
jeszcze rano miałam pytać co to za trawka przy ławce i nie tylko ale już doczytałam , że to stipa...piękny gigantna mojej h.aureoli pojawiły się czerwonawe paski, czy to przypalenie słoneczne?, ty masz mega wypasioną kępę to może miałaś taki przypadek
Ogród do kwadratu 19:39, 05 cze 2014

Do góry
I róża, i stipa, i lawenda bosko się bujają dobrze, że czasem powieje z innego kierunku
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:53, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To stipa Wysiana w zeszłym roku z nasion przez Motylka "Baterflaj" Beatkę. Szczerze darowana bo rośnie pięknie Koło ławki też mam stipę i ona jest mniej wzniosła.. m...

i co, normalnie zimuje?
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:14, 05 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aniu - jaka trawka rośnie przed Twoimi piwoniami? To sobie dumam o słynnej tojeści, że chyba by do niej pasowała...

To stipa Wysiana w zeszłym roku z nasion przez Motylka "Baterflaj" Beatkę. Szczerze darowana bo rośnie pięknie Koło ławki też mam stipę i ona jest mniej wzniosła.. może dlatego, że starsza..
Dziś przyszłą moja tojesć zakupiona na necie.. na razie jest niska... i do stip za niska, ale pisze, że będzie wyższa.. wtedy by mogła być..
Takie bordowe kacze dzioby, jak w orszelinowatej, tylko bardziej mięsiste i inne liście..

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na tejWygląda jak stipa, ale jakaś taka wzniesiona...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:38, 05 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, tyyle liliowców w jednym miejscu - byłoby cudnie, ja będę mieć wakacje
a ze stipą to i prawda, może być głodna, chociaż moja w gruncie też dopiero od chyba ponad tygodnia, zasiliłam ją wczoraj, zobaczymy. U Ciebie też tak padało po południu? Dopiero przed wieczorem wyszłam posadzić resztę siewek, śpieszę z tym, bo weekend mam zajęty i z ogrodu nici. Buziaki.

U mnie nie padało, ale też miałam zajęte popołudnie............a w ogrodzie zaległości, żywopłot z ligustra do cięcia, trawa też, siewki do sadzenia, oprysk na buku przeciwko zdobniczce musze zrobic........lało to nie było kiedy.....dzis i w weekend musze to nadrobić........ale ja lubie prace w ogrodzie to nie bedzie źle.

Moja stipa jeszcze malutka........ale niech rosnie........

Na te liliowce tez mam wielka ochote........pogadamy jeszcze o tym, troche czasu jest....
Pozdrawiam!
Ogród do kwadratu 22:39, 04 cze 2014

Do góry
Mary rose zachwyca! A stipa ah!
Ogród do kwadratu 18:43, 04 cze 2014

Do góry
Ewuniu... miło mi to słyszeć ... zapraszam... i przepraszam, że ja nie zaglądam za często...

Alii - formujemy szyki... i myk, myk... bendziem siać i przekopywać też

Justyna - na razie nie mam opuchlaków, ale mszycy... na kilogramy własnie odkryłam ją w szklarni na papryce... ale wcinały ją larwy biedronki... i nie popsikałam, bo bojam się że i biedronki utłucze ten specyfik...

Dzisiaj wieje z innej strony i stipa jak żagiel... szu, szu, szu...

Dołożyłam drugi powojnik... na razie stoi w miejscu

Mary Rose
Ogród do kwadratu 13:16, 04 cze 2014

Do góry
Regli... czyżbym była aż tak przewrotna... nieeee

Marzenko... inspiracje zgapiam od innych... ja w tym temacie cienko przędę. Stipa dostała troszkę nawozu wiosną i tyle... sama sobie rośnie bez czesania, depilacji i innych zabiegów upiększających

Majena - Heritage zapowiada się na piękną różę... poczekamy zobaczymy jak jej u mnie będzie.

Tesiu dla ciebie wszystko... zbiorę, oczywiście, że zbiorę ... dziękujemy za gratulki

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:16, 03 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, wnusia urocza a wielopokoleniowe zdjecia super
Wojsławice w porze kwitnienia liliowców muszą sprawiać niesamowite wrażenie...
Moja stipa lekko zrudziała, stoi w miejscu. Mam nadzieję, że ruszy po deszczu jak się zrobi ciepło. Stipa tenuissima Pony Tails Pozdrawiam.

Udany, rodzinny wekend spędziłam - to prawda

Czytałas propozycje Marzenki żeby spotkac sie w Wojsławicach w terminie liliowcowego szczytu ? byłoby fajnie....

Moje stipy jeszcze w doniczkach na tarasie, czekaja na sdzenie ale leje i leje....a w wekend jak nie lało to mnie nie było w domu. Tez cos dziwnego dzieje sie z jedna partia, stały wszystkie na tym samym na oknie na poddaszu, podlewałam tak samo a częśc doniczek zżółka...troche zielonych jeszcze mam i te posadze a reszta...do obserwacji....
Ogród do kwadratu 22:56, 03 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Majenko... to dla ciebie jeszcze troszkę różyczek Austina
to Alan Titchmarsh

a to Heritage... swoją drogą bossko pachnie! Orzeźwiająca cytrynka... tak bym określiła zapach.

Eglantyne... na początku wpada w brzoskwinkę, ale później piękny porcelanowy róż! Bosko wygląda na ciemnym tle...

I stipa...

heritagem boska!
DziękujePiekne różyczki i trawa jest mega
Ogród do kwadratu 22:49, 03 cze 2014

Do góry
Aga twój ogród to wspaniała inspiracja.
Napisz proszę co robiłaś aby stipa była tak piękna?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:23, 03 cze 2014

Do góry
Małgoś, wnusia urocza a wielopokoleniowe zdjecia super
Wojsławice w porze kwitnienia liliowców muszą sprawiać niesamowite wrażenie...
Moja stipa lekko zrudziała, stoi w miejscu. Mam nadzieję, że ruszy po deszczu jak się zrobi ciepło. Stipa tenuissima Pony Tails Pozdrawiam.
Ogród do kwadratu 22:04, 03 cze 2014

Do góry
Majenko... to dla ciebie jeszcze troszkę różyczek Austina
to Alan Titchmarsh

a to Heritage... swoją drogą bossko pachnie! Orzeźwiająca cytrynka... tak bym określiła zapach.

Eglantyne... na początku wpada w brzoskwinkę, ale później piękny porcelanowy róż! Bosko wygląda na ciemnym tle...

I stipa...

Ogród w skali mikro cz.II 20:43, 03 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Melduję że stipa stipa tenuissiuma pony tails potocznie zwana końskim ogonem

Uhuummm .. Dzięki Madzenko .. Bardzo się zaczęłam martwić , czy nie ma przypadkiem 100 rodzajów stip i kupię nieodpowiednią .. Ale widzę ,że mi się trafiło jak ślepej kurze ziarno i trafiłam w dobrą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies