Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Tusiala 12:02, 10 cze 2014

Aniu spojrzysz czy moja to też róża white cover? Tak mi się wydaje ale pewności nie mam. Jest tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3903-w-przyszlosci-domek-zatopiony-w-zieleni?page=177
JulkAd 13:15, 10 cze 2014

....miłego
Zielona 15:29, 10 cze 2014

Aniu - ze względu na ilości chętnych na werbenę, ja mogę zrezygnować i zapisać się w Komitecie Kolejkowym na rok 2015
Mala_Mi 16:00, 10 cze 2014

Listę kolejkową stworzę.. ale nie dziś.. na razie pakuję po trochu do doniczek z ziemią ...i niech sie ukorzenią do transportu. Zresztą tak gorąco, że i tak wysłąć sie nie da. Ilość siewek jest ogromna.. i tu wystarczy dla każdego, tylko czy mi starczy sił by to popikowac i zapakować ??? Pielenie tego idzie szybko, ale wydrzeć do wysyłki by sie przyjęło to już zabawa..

Zielona.. w 2015 Ty będziesz rozdawać Mi rosna w takich miejscach, że aż sie sama dziwie skąd tam sie znalazły? Jeżówkami się nei martw.. podlewaj i się podniosą i pozbierają.. tydzień mogą być oklapłe. Jak przyjęły się dla Malkul, gdzie na upale wysyłałam i bez ziemi..to już graniczy z cudem.

Orliki raczej nie nadają sie do wysyłki.. to bardzo delikatne siewki..

Werbena i jeżówki się nadają..

Jedząc obiad poczytałam co popisaliście i uciekam do pielenia warzywnika.. na razie wypieliłam wsiową rabatę.. i pozycje z Kamasutry to żadne mecyje, przy pozycjach jakie ja muszę przybierać by pielić w tym gąszczu. Ale sie udało... komary nakarmiłam... rabatę wypieliłam.. a jutro będę zgon.

I stipa.. w tym roku wyjątkowa Wszytkie foty wczorajsze, bo dziś nie było czasu na pstrykanie

Mala_Mi 16:04, 10 cze 2014

Kasial napisał(a)

Dzięki za "pachnące" i kolorowe powitanie
Nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz, tyle się dzieje u ciebie w wątku, trzeba odpisać plus inne wątki, o mamusiu... chwilę człowieka nie ma i 20 stron

U mnie natomiast nie ma za dużo czytania i oglądania. Wątek nowy, z pracami stoję, co najwyżej porządkuję to co jest. Kończę rabatkę, zdjęcia wrzucę jak ją zrobię. No i tyle w moim temacie.

Naparstnice masz superaśne i wielgachne piwonie. W ogóle u Ciebie wszystko takie duże no i jest istny kolorszoł!

Kasiu.... dojdę i do Ciebie, ale ja niczego już nie ogarniam.... wszytko leci sobie na żywioł.. nawet mój wątek
A wielgaśne wszystko...bo ja mała.. to roślinkami wielkimi masuje kompleksy

I mój wczorajszy kolorszoł Czyli zakwitają róże przesadzone jesienią.. posadzone w wyłupane dołki w kamieniach... na razie nei narzekają..

Mala_Mi 16:20, 10 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Podejrzałam Cover. Podobają mi się. Moje mniejsze, ale też z pąkami Siewki ubiegłorocznych naparstnic sadzone jesienią powinny zakwitnąć w tym roku? Mam białe i coś słabo się zbierają.

Powinne zakwitnąć, ale czasami rosną w kępę, a nie w kwiaty.. a czasami kapryszą.. dlatego z nasion trzeba poczekać na efekt.. moje pozbierane siewki do przechowalnika wszystkie zakwitną.
Piwonia Hania.... przy pieleniu doszłam do nazwy A dziś zakwitłą Ewelina... to nowe nabytki..
Mala_Mi 16:24, 10 cze 2014

agata19762 napisał(a)
Ania pogoda wymarzona ...uwielbiam takie cieplusio

ale basen ...........marzenie ......
szkoda, że mam kawałek do Ciebie...
popluskałabym troszkę

Agata.. też bym się popluskała.. tylko jak zawsze nie ma kiedy... ale świadomość , że zawsze mogę jest miła... burze omijaja mnie bokiem... uciekam d opielenia.. ale już mi sie nei chce

Kokorycz pogięta zaczyna kwitnąć..

Mala_Mi 16:28, 10 cze 2014

Mirka napisał(a)
Ania ja bym chętnie te orliki przygarnęła skoro do wypielenia bo werbenę siałam i mam sporo sadzonek

Orliki takie delikatne, że nie wyobrażam sobie jak je wysłąć Jak się uda to przeniosę siewki do przechowalnika i podhoduję na tyle, że będą mocniejsze do wysyłki.. Tylko gdzie upchnąć przechowalnik??

Firletka też zaczyna kwitnienie... i kwieciste też już powli nabierają koloru.

Mathildis 16:30, 10 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Listę kolejkową stworzę.. ale nie dziś.. na razie pakuję po trochu do doniczek z ziemią ...i niech sie ukorzenią do transportu. Zresztą tak gorąco, że i tak wysłąć sie nie da. Ilość siewek jest ogromna.. i tu wystarczy dla każdego, tylko czy mi starczy sił by to popikowac i zapakować ??? Pielenie tego idzie szybko, ale wydrzeć do wysyłki by sie przyjęło to już zabawa..

Zielona.. w 2015 Ty będziesz rozdawać Mi rosna w takich miejscach, że aż sie sama dziwie skąd tam sie znalazły? Jeżówkami się nei martw.. podlewaj i się podniosą i pozbierają.. tydzień mogą być oklapłe. Jak przyjęły się dla Malkul, gdzie na upale wysyłałam i bez ziemi..to już graniczy z cudem.

Orliki raczej nie nadają sie do wysyłki.. to bardzo delikatne siewki..

Werbena i jeżówki się nadają..

Jedząc obiad poczytałam co popisaliście i uciekam do pielenia warzywnika.. na razie wypieliłam wsiową rabatę.. i pozycje z Kamasutry to żadne mecyje, przy pozycjach jakie ja muszę przybierać by pielić w tym gąszczu. Ale sie udało... komary nakarmiłam... rabatę wypieliłam.. a jutro będę zgon.

I stipa.. w tym roku wyjątkowa Wszytkie foty wczorajsze, bo dziś nie było czasu na pstrykanie

Aniu ta stipa rzeczywiście prześliczna u Ciebie... jak tylko będzie okazja to taką sobie sprawię i może nasionka kupię by w lutym posiać

Wbijam się w kolejkę po werbenę i może jakąś naparstnicę (może białą z różowym)... jak dasz radę bo jak nie to sprawy nie było
Pszczelarnia 16:31, 10 cze 2014

Anek, poproszę instrukcję obsługi taaaaaaakiego ogrodu.