Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Gabriela 11:49, 09 cze 2014

gusiarz napisał(a)

późne, ale niezbyt duże czosnki... i dzwonki... w ubiegłym roku były o połowę niższe... za niedługo dorosną do daszku

Cóż to za wielgachne dzwonki?
Podobają mi się czosnki wyrastające z funkii, kolejny dobry patent na te brzydkie liście.
Prześliczne róże, fantastycznie wyglądają z przywrotnikiem, w tym przypadku różowy i żółty pasują ze sobą niesłychanie>
AlicyaLK 12:12, 09 cze 2014

Cudnie! Buziam
ana_art 12:16, 09 cze 2014

Czy to dzwonek szerokolistny????
agatanowa 12:19, 09 cze 2014

Obejrzałam, piękne róże i w kompozycji z przywrotnikiem i lawendą, te bladości bardzo dobrze wyglądają w tych zestawieniach kolorystycznych

Stipa, to wg. mnie najładniejsza trawa. Nie masz,Agnieszko, z nią problemów?
Magda70 12:31, 09 cze 2014

Aguś...cudnie!
Moje czosnki te niższe też jeszcze kwitną.
No i głowkowate lada dzień pękną
nicol21 13:14, 09 cze 2014

Pokaż coś więcej ogródka może szerszy kadr jakiś ?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 13:57, 09 cze 2014

Lubię do Ciebie zaglądać, humor i ochota do pracy wraca.
Panuje u Ciebie spokój, harmonia i echhh rośliny jak na „wypasie”, czyli piękne, dorodne i zadbane.
Ściskam
gusiarz 15:16, 09 cze 2014

Ochooochooo... witam wszystkich
Przepraszam, że zbiorczo odpowiem, ale czas mnie goni... Dzwonki to jak Anita zauważyła szerokolistne... dość krótko kwitną, gdy jest upalnie...
i bardzo szybkie fotki w upał

To miejsce rzadko focę z tej strony... mam tu pseudo-kulki buksikowe... ratowane z ubiegłorocznego podtopienia razem z trawką the beatless... nie powalają na kolana jak na razie

zakwitły czosnki hair... mają bardzo wesołe czuprynki...

wciąż kwitnie magnolia Nigra

pokazywana wcześniej stipa z główkowatym... czekam na bordowe pompony

pięknie kokoszą się hakone... bardzo, bardzo je lubię

na słupie zakwitł wiciokrzew... tej odmiany mszyce nie lubią... jak na razie

i reszta...

Buziam wszystkich podglądaczy
gusiarz 15:23, 09 cze 2014

Ewniu... naprawdę dużo miejsc jeszcze do ogarnięcia u mnie... dużo pracy, ale powoli... przypomina mi się ubiegły rok, gdy roślinki ruszyły w widoczny sposób. Musisz być cierpliwa. Nie ganiam z krzaczkami po ogrodzie za często... daję im czas by się ukorzeniły, dobrze poczuły... Nie mam nawadniania na rabatach ani na trawniku... roslinki mimo wszystko dają radę... czasem tylko w największe upały im pomagam
AgnieszkaW 15:42, 09 cze 2014

Coś pięknego Mogłabym patrzeć i patrzeć na te Twoje przemyślane kompozycje