Tuż obok kolejny placyk zatopiony w zieleni, tym razem z ławkami a z każdej można podziwiać inne kompozycje. Tu też umieszczono po środku obrotową rzeźbą z marmuru Carrara o masie 2,7 tony. Ten element mi jednak nie pasował do tego ogrodu.
To jeszcze nie koniec, nie napisałam c.d.n. Przepraszam że tak na raty ta relacja ale co rusz muszę przerwać.
Pozostajemy w tej samej części ogrodu z murem. Za cisowym żywopłotem są rabaty przy placyku z XVII-wiecznym zegarem słonecznym.
da się oczywiście. Ale odradzam bukszpan z uwagi na ćmę bukszpanową. zastąp bukszpan czymś innym np. cisem lub np. ostrokrzewem bukszpanowym lub ostrokrzewem gładkim
czubatkom regularnie przystrzygam pióra bo zasłaniają im oczy i padłyby z głodu
a silkom pazury by mogły się przemieszczać, one praktycznie nie grzebią i nie ścierają ich sobie
jak je kupiliśmy już miały palce powykręcane bo poprzedni właściciel nie domyślił się by im pazury skrócić
Dzień dobry.
Bardzo dawno mnie tu nie było, ale zaglądam do Waszych pięknych ogrodów co jakiś czas. Nieustannie pracuję nad swoim kawałkiem ziemi i staram się go upiększać Dużo się zmieniło, rośliny rosną i dają dużo radości. Tak to mniej więcej wygląda obecnie.