Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Szmaragdowy Zakątek 17:25, 24 cze 2016

Do góry
Fajne wnętrze, takie... kobiece, a zarazem nieprzesadzone Kanapa chyba ze skandynawskiego sklepu, cooo?
Mój ogród pod górkę... 17:23, 24 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Eeeeee tam, kaloryfera nadal nie mam to nie ma co oglądać

Ja już w tym wieku, że patrzę na intelekt!
Pszczelarnia 17:22, 24 cze 2016

Do góry
Drzewo przylepione do domu... Tak widzę moje magnolie za 30 lat jak ich nie przesadzę
Mój ogród pod górkę... 17:20, 24 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

No to nici z fotek

Eeeeee tam, kaloryfera nadal nie mam to nie ma co oglądać
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:19, 24 cze 2016

Do góry
A u nas upały i sucho - jakie życie jest niesprawiedliwe, co nie?
Mój ogród pod górkę... 17:19, 24 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziś nie, bo "pracuję" i gości mam Jutro ja w gości, niedziela będzie raczej szalona - ehhh, jak żyć - i kiedy? Dziś mnie nawet szef z siłowni po 20 minutach wyciągnął... Bo się mu coś przypomniało

No to nici z fotek
Mój ogród pod górkę... 17:17, 24 cze 2016

Do góry
Dziś nie, bo "pracuję" i gości mam Jutro ja w gości, niedziela będzie raczej szalona - ehhh, jak żyć - i kiedy? Dziś mnie nawet szef z siłowni po 20 minutach wyciągnął... Bo się mu coś przypomniało
Mój 4 arowy azyl... 17:14, 24 cze 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, ja stosowałam tylko jeden sposób.
To są róże, które przysłała mi Viva, wszystkie okrywowe lub pnące. Wszystkie tuż po przekwitnięciu.

Z nich przygotowałam takie oto sadzonki

Od razu wetknęłam je w ziemię, ale można do doniczki po uprzednim zanurzeniu końca w ukorzeniaczu. Ponieważ zaczęłam ukorzenianie dość późno bo w końcu września, nakryłam każdą sadzonkę plastikową butelką bez dna. Otwór po nakrętce jest ważny, bo doprowadza powietrze i ewentualną wilgoć, choć od czasu do czasu je podlewałam. Moim sadzonkom sprzyjała łagodna zima i wszystkie się ukorzeniły. Gdy wiosną wypuściły listki zdjęłam butelki. Obecnie wszystkie kwitną.

Ukorzeniłam również róże: Rumba i Sebastian Kneipp. Rumba kwitnie, Sebastian ma pączka. Tym razem ukorzenianie zaczęłam wcześniej (to był chyba koniec czerwca) i postępowałam identycznie. No, może częściej je podlewałam. Te róże wymagają przesadzenia i zrobię to jesienią.

Uwaga: liście lepiej obciąć wszystkie, nie będą źródłem ewentualnych chorób grzybowych.

Świetna instrukcja Kiedyś udało mi sie ukorzenić okrywowe, ale to przypadek czysty chyba był
Mój ogród pod górkę... 17:13, 24 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Albo materacu?

Tylko co na to M jak Asia foty w bikini na internety wstawi?

Twoje też będą jak przyjedziesz na basen!
Mój ogród pod górkę... 17:12, 24 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Będą fotki na leżaczku?

Albo materacu?

Tylko co na to M jak Asia foty w bikini na internety wstawi?
Coś jeszcze, coś więcej... 17:10, 24 cze 2016

Do góry
justi napisał(a)
Bylinówka świetna, czy o każdej porze roku tam coś kwitnie? bo wypadłam trochę z obiegu i nie jestem na bieżąco

No zimą to nie, ale jak w lutym/marcu zaczną krokusy i inne cebulowe to w grudniu zdarzały mi się resztki róż czy werbeny Także w ciągu sezonu cały czas jest tam coś kolorowego Ae nie powiem, że skomponowanie pór kwitnienia, wysokości roślin, pokrojów, zgranych duetów itd. zajęło mi kilka lat A i tak są pewne fragmenty, które jeszcze wymagają troski
Mój ogród pod górkę... 17:02, 24 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nooo - szacun Wakacje zasłużone jak najbardziej

29 stopni w basenie! Się zastanawiam po co mi Kanary za 1,5 tygodnia jak do Sosnowca trzeba było jechać W sensie wprosić się

Nie musisz się wpraszać, bierz kąpielówki i wbijaj!
Ogródek Iwony II 17:00, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale dziś mam gości na wątku masa.
Kawę parzę i na ławeczkę zapraszam

Wróciłam na chwilę do domu, zaraz lecę dalej, tylko patyki bukszpanom powtykam, jak Zawitka radzi.

Odpiszę później.
Na zewnątrz 32 stopnie. W domu fajne 24
Miłego dnia

Zimno u Was - u mnie 33,5 w cieniu Ale za to pod nosem mam SCC, gdzie klima hula na okrągło Mój drugi dom
Mój ogród pod górkę... 16:59, 24 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Oj, Sebek! Jak sobie wspomnę pierwszą firmę, to dalej mi się ciśnienie podnosi! Ale najważniejsze, że się dobrze skończyło.

Starszy - pasek na świadectwie, nagroda za celujące wyniki (dostaje ją najlepsza trójka w klasie) nagroda za wygranie szkolnej Ligi Matematyczno-Historycznej i List Gratulacyjny dla mamusi i tatusia Dodam, że ma też super wyniki z Egzaminu Gimnazjalisty, więc przyjęcie do Liceum jest formalnością
Młodszy - świadectwo opisowe - za młody na pasek, ale nagroda za celujące wyniki, nagroda za Kangura Matematycznego i także List Gratulacyjny

Och! Pochwaliłam się, ale co tam! Dumna jestem, no!

Nooo - szacun Wakacje zasłużone jak najbardziej

29 stopni w basenie! Się zastanawiam po co mi Kanary za 1,5 tygodnia jak do Sosnowca trzeba było jechać W sensie wprosić się
Ogród w Alei Lipowej... 14:42, 24 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
O jejuuuu! Te ostatnie jakie fajne!!!!

a ja nie umiem wybrać Wszystkie pokochałam
Mój ogród pod górkę... 13:04, 24 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasia - jesteście niesamowici Ze po 9 miesiącach jeszcze nie wykitowaliście Ja też czasem wracam sobie z sentymentem do starych zdjęć i tez sobie przypominam ciągle kłótnie, chwytania się za głowę itd.
Szapo ba!

PS - paski na świadectwie czy na dooopie? ,

Oj, Sebek! Jak sobie wspomnę pierwszą firmę, to dalej mi się ciśnienie podnosi! Ale najważniejsze, że się dobrze skończyło.

Starszy - pasek na świadectwie, nagroda za celujące wyniki (dostaje ją najlepsza trójka w klasie) nagroda za wygranie szkolnej Ligi Matematyczno-Historycznej i List Gratulacyjny dla mamusi i tatusia Dodam, że ma też super wyniki z Egzaminu Gimnazjalisty, więc przyjęcie do Liceum jest formalnością
Młodszy - świadectwo opisowe - za młody na pasek, ale nagroda za celujące wyniki, nagroda za Kangura Matematycznego i także List Gratulacyjny

Och! Pochwaliłam się, ale co tam! Dumna jestem, no!
Tu ma być ogród :) 12:12, 24 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

6 na 2 - chyba, że się coś zmieniło

dobrze pamiętałeś - nic się nie zmieniło.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:08, 24 cze 2016

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

szerszych kadrów ... oj Madżen próbowałam ale na szerszych kadrach obiektyw nie jest uprzejmy łapać tego czym zachwycają się oczy ... a niby takie zdolne i technicznie sprawne ... bez obrazy dla producenta ale moje 0,75 na plusie (za krótkie ręce to plus ?) ogarnia to ładniej ... zatem dysonans pomiędzy tym co w kadrze a tym co na wprost jest irytujący ...

irytujące są też puste rabaty albowiem:
kilkanaście AM zdechło i akcie desperacji zostały wymienione na kostrzewy ... kostrzewy z podziału i wygolone co = estetyka poniżej tolerancji średnio wrażliwego oglądacza - a tu mamy wrazliwych wysoko
wieloletnie naparstnice okazały się zwyczajnie dwuletnimi a mamy rok trzeci co oznacza iż się odmeldowały
trawy ciągle się guzdrają co oznacza iż róże nie mają pleców
w pasie koszykarek (JG i Gospel ) usunęłam stare najniższe piętro - pomysłu na nowe natenczas brak ... zatem łyso
gracilismus czy jakoś tak za nimi stoi w miejscu od 2 sezonów ... stoi na poziomie 4 trawek w kępie !!! ... zatem nie ma powiewu kłaczków między kiściami kwiatów JG
ytong ciągle "na golasa" włazi w kadr i irytuje mnie jak powyżej ...

ponad ten arcy dokładny wywód detal i zbliżenie królowych cieszy mnie najbardziej

aleeeeeeeeeeeeeee
ok
jutro będziesz miała te szersze kadry ! ...

Coś nie poszło
Coś jeszcze, coś więcej... 10:13, 24 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Acha, naprawdę fajne są.

Mus gdzieś je jeszcze upchnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies