Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Klein Kottorz 22:11, 09 sie 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Danusiu przepięknie. To prawda, że hortensje to wizytówka - trawy też.
Czy ty hortensje przycinasz bardzo nisko. Ile mają lat że takie dorodne i bujne.
Bambusy jak pięknie rosną duże kopce. Wiosna posadzę moje na docelowe miejsce w donicach dużych. Będzie ładnie jeden ciemno zielony drugi biało zielony.
Słoneczny Ogród 22:09, 09 sie 2021

Do góry
Zawilce jesienne zaczynają kwitnąć

Dalie mnie wkurzają, takie wielkie... i się rozwalają na boki

Słoneczny Ogród 22:06, 09 sie 2021

Do góry
Pirouette 2 sztuki mam, obie jednocześnie powtarzają

Przedziwny Ogród 22:05, 09 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Agatko! Piękne zdjęcia pięknego ogrodu. Żółte lilie cudne, wyobrażam sobie, jak pachną.
I mostek i murek super! Piękne miejsce stworzyłaś.

Dziękuję bardzo Zapach tych lilii był intensywny , szczególnie wieczorem. Bardzo mi się rozrosły. W tamtym roku wsadziłam po 2,3 cebulki. W tym roku podwoiły swoją ilość.

Z mostka i murków bardzo się cieszę. Jeszcze jeden mały murek kiedyś mąż mi wymuruje na zakończeniu trzeciej alejki. Mam jeszcze jedną nie zamontowaną pergolę. Może się kiedyś doczeka Taka jak na poniższej fotce.

Słoneczny Ogród 22:04, 09 sie 2021

Do góry
Tytoń wysiewałam wiosną do doniczek na parapecie

Jarzębina, którą posadziłam dla ptaków( nad schodkami przy brzegu działki)

Słoneczny Ogród 22:01, 09 sie 2021

Do góry
Rabata przy tarasie

Słoneczny Ogród 21:59, 09 sie 2021

Do góry
To już sierpniowe fotki
Minerva powtarza kwitnienie

Tytoń kwitnie i kwitnie

Budleja Santana

Nowa rabata przy tarasie

Ogród Basi 21:48, 09 sie 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Ach, te Twoje powojniki, morze kwiatów, przepiękne.
Bergenie rosną Ci bardzo ładnie, moje parę lat temu przesadzałam i bardzo zmarniały,
jakoś nie mogą dojść do siebie.
Przedziwny Ogród 21:46, 09 sie 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Wspaniałe widoki Ten z mostkiem zwłaszcza
Teraz królują u Ciebie lilie Świetnie wygląda rabata przy ścieżce z żółtymi liliami

Ewuniu dziękuję.....Staram się ciągle udoskonalać moje rabatki. Mostek również
Lilie wsadzone w ubiegłym roku już przekwitły i w większości są przycięte. Kwitną mi teraz lilie wsadzone wiosną. A we wrześniu zakwitną lilie wsadzone na początku lipca.

Rabata przy ścieżce ciągle się zmienia.... Wiosną kwitło tam dużo białych tulipanów, później lilie. Teraz hortensje Magical Mont Blanc, różowe jeżówki i cynie z własnego siewu, a niedługo zakwitną na biało rozchodniki okazałe Stardust. Planuję w przyszłym roku wsadzić tam róże Marchenzauber.

Ewuniu, wedle życzenia kolejne fotki ogrodu
Pozdrawiam

Ogród z zegarem 21:41, 09 sie 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Moja ulubienica pomponella

Piękna ta róża, podoba mi się bardzo. Zakupy też fajne, będzie znów sadzenie.
Musisz chyba zatrudnić ogrodnika.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:30, 09 sie 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Wieczorowa brzozowa z balami sianka w tle

Te Hakone to tu są tfu, tfu nieznośnie piękne!!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:27, 09 sie 2021

Do góry
Wieczorowa brzozowa z balami sianka w tle

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:23, 09 sie 2021

Do góry
Sierpniowe kolory w ogrodzie
Rudbekia naga i Tułacz pstry

Fasola ozdobna i owoce wici0krzewu

Hortensja Silver Dollar

Hortenja Levana i Great Star
Dębowe zakątki 21:19, 09 sie 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ta lilia urosła chyba na 1,80 lub więcej.Większa jest ode mnie

Aniu u mnie lilie wyrosły właśnie takie jak twoje ponad dwa metry. Pod ciężarem się połamały 3 sztuki. Padał deszcz były ciężkie mimo powiązania mnie nie było i zastałam połamane. EM zrobił fotę ż ta złamana może wrzucę.

Lilie królewskie to jak drzewa mniejsze.

Liliowce masz ładne nad stawem mają bardzo ładny kolor.
Zresztą co tu duże mówić pełno księcia u ciebie
W ogródku Martki 21:04, 09 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Johanko, dziękuję, będę tak wysypywała kolejne metry. W związku z tym zapotrzebowanie na zielsko rośnie i trochę mniejszy żal, że czasu na pielenie brak. Kompost mi rośnie
Ty dziś nabyłaś nowe hakonki, a ja wróciłam z pracy kompletnie zbita z pantałyku: co jest do ch.... z tymi hakonkami? Zaczynam myśleć, że chodzi jednak o jakość sadzonek???

Oto dwie z 30 nowo posadzonych wyglądają po 2 tygodniach tak! Ale inne, posadzone jako duże sadzonki, rosną i mają się nieźle! O co chodzi? Podpędzone? Gdy wyrzucałam te padnięte stare, w bryle korzeniowej znajdowałam garść kuleczek nawozu. Może tu też jest taki problem?? Jeśli je jeszcze posadzę w ziemię z obornikiem przekompostowanym, to już nadmiar? Zaczynam przestawać myśleć  

U mnie też specjalnie hakomy nie rosną. Mam 2 kępy jedna rośnie w pełnym słońcu i rozrasta się. Nawet wiosna z niej zrobiłam rozsadę, ale słabiutko rosną. Druga mam w półcieniu rośnie, ale bez zachwytu. Nie wszystkie rośliny się w danym ogrodzie przyjmują. Nie mam ręki do powojników.

Na pewno prawie wszystkie rośliny są przed sprzedażą dokarmiane i jak jeszcze przy posadzeniu dasz im dobroci to roślina głupie ma za dużo tego wszystkiego. Moim zdaniem wyciągnij opłucz korzenie i posadz w ziemi nawet z Kretowin (ubogiej).
Jak sądzę rośliny z donicy to rozrywam korzen i otrzepuje trochę z ziemi wtedy rośliny się lepiej przyjmują.

Tuje problemy? Albo przelane i choroba grzybowa się wdała tzw hytoftoroza. Jak zaczyna żółknąc podlać i opryskać magiczna siła. Podlac środkiem Previcur lub Proplant.
Zielone drzwi w Kruklandii 21:01, 09 sie 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Zabrakło kory...

Dzieje się i to jak ładnie .Gnasz jak tornado z rabatami.
Jak to wszystko bujnie wiosną to busz będzie
Wizytówka - Ogród na Zagórzu 20:59, 09 sie 2021

Do góry

Zielone drzwi w Kruklandii 20:51, 09 sie 2021

Do góry
Zabrakło kory...

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:49, 09 sie 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Gaury ogłaszamy byliną sezonu w ogrodzie Johanki Lawendy oczywiście piękne, ale już tak nie zaskakują
Może sąsiad także wziął pod uwagę brzozy przy posadowieniu domu? grzecznie się zachował w każdym razie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:45, 09 sie 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Ogródeczek jak zwykle piękny - wszystko zachwyca ogródeczek uwielbiam czekam na więcej fotek

Basiu, będą spore zmiany przed domem chciałbym pod koniec tygodnia znaleźć trochę czasu na przesadzanie. W tej chwili nowe wyzwania zawodowe muszę ogarnąć.

Fotki będą, udało mi y kupić ładne sadzonki haconechloa macra już się nie mogę doczekać na sadzenie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies