Derenie fajnie świecą z daleka
Ja wczoraj popracowałam bo zrobiło się ciepło i nawet słonecznie.
Ale jakoś nie umiem się tym cieszyć i nie robię zdjęć. Cały czas oswajam sytuację.
Ale Ty masz piękną Pissardi . To szczepione drzewko? Przycinasz ? Moje pissardi zaczęły trzeci rok w ogrodzie ale nie są tek gęste jak Twoja . Bajecznie wyglada w tej rabacie ! Śliczna ( rabata i pissardi )
Kasiu, jak tam Twoja szałwia? Pojęcia nie mam, kiedy szałwia powinna dać jakieś oznaki życia... Moja - posadzona w zeszłym roku - rosła bez szału, po przycięciu wypuściła po kilka listków, teraz śladu po niej nie ma. Czas uznać ja za nieżywą?
Ja w weekend nic nie tknęłam w ogrodzie, miałam inne zajęcia.
Wszyscy staramy się jakoś oswoić te trudne czasy. Niełatwe to.
He he he. Ja jeszcze nie przycinałam moich dereni. Tego na pniu na pewno muszę ogolić bo produkuje taka masę liści, że pieniek nie może utrzymać korony. A te pod brzozami to Midwinter Fire. Nie wiem czy je w ogóle będę przycinać teraz na wiosnę, młode są.
Pissardi i rabata dziękują . Pissardi nie jest szczepiona i do tej pory tylko rz ja przycięłam kosmetycznie. Ale teraz po kwitnieniu zamierzam ją trochę przyciąć bo strasznie wielka urosła.
Odpowiedziałam wyżej .
Obejrzę dziś moje szałwie specjalnie dla Ciebie i dam znać. Ale na frontowej, którą najczęściej oglądam, nic mi nie wpadło w oko więc pewnie jeszcze śpi. Bez paniki, szałwia to twarda zawodnik .
Na zdjęciu, które zacytowałaś na 90% jest Elegantissima. Teraz w tym samym miejscu rosną Ivory Halo bo Elegantissimy były jednak za wielkie. Elegantissimy poszły w okolice altany . Tam ich rozmiar jest zaletą, mogą rosną bez przeszkód .