Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 09:44, 07 mar 2022

Derenie fajnie świecą z daleka
Ja wczoraj popracowałam bo zrobiło się ciepło i nawet słonecznie.
Ale jakoś nie umiem się tym cieszyć i nie robię zdjęć. Cały czas oswajam sytuację.
Wiolka5_7 10:22, 07 mar 2022

Derenie fajnie świecą moje nie mają czym bo je ogoliłam
olciamanolcia 17:23, 07 mar 2022

Ale Ty masz piękną Pissardi . To szczepione drzewko? Przycinasz ? Moje pissardi zaczęły trzeci rok w ogrodzie ale nie są tek gęste jak Twoja . Bajecznie wyglada w tej rabacie ! Śliczna ( rabata i pissardi )
sarenka 17:34, 07 mar 2022

No właśnie, przycinasz pissardi?
Judith 18:26, 07 mar 2022

Kasiu, jak tam Twoja szałwia? Pojęcia nie mam, kiedy szałwia powinna dać jakieś oznaki życia... Moja - posadzona w zeszłym roku - rosła bez szału, po przycięciu wypuściła po kilka listków, teraz śladu po niej nie ma. Czas uznać ja za nieżywą?
Martka 19:07, 07 mar 2022

mrokasia napisał(a)
Dziś rano było piękne słońce. Derenie w takich okolicznościach robią robotę .

Derenie dereniami, ale widzę, że grabki też już zrobiły robotę 
Agatorek 21:47, 07 mar 2022

mrokasia napisał(a)

06.2019

)

Kasiu, a ten dereń w lewym rogu to Ivory Halo, Elegantsima, czy jeszcze jakiś inny?
mrokasia 10:13, 08 mar 2022

April napisał(a)
Derenie fajnie świecą z daleka
Ja wczoraj popracowałam bo zrobiło się ciepło i nawet słonecznie.
Ale jakoś nie umiem się tym cieszyć i nie robię zdjęć. Cały czas oswajam sytuację.

Ja w weekend nic nie tknęłam w ogrodzie, miałam inne zajęcia.
Wszyscy staramy się jakoś oswoić te trudne czasy. Niełatwe to.

Wiolka5_7 napisał(a)
Derenie fajnie świecą moje nie mają czym bo je ogoliłam

He he he. Ja jeszcze nie przycinałam moich dereni. Tego na pniu na pewno muszę ogolić bo produkuje taka masę liści, że pieniek nie może utrzymać korony. A te pod brzozami to Midwinter Fire. Nie wiem czy je w ogóle będę przycinać teraz na wiosnę, młode są.

olciamanolcia napisał(a)
Ale Ty masz piękną Pissardi . To szczepione drzewko? Przycinasz ? Moje pissardi zaczęły trzeci rok w ogrodzie ale nie są tek gęste jak Twoja . Bajecznie wyglada w tej rabacie ! Śliczna ( rabata i pissardi )

Pissardi i rabata dziękują . Pissardi nie jest szczepiona i do tej pory tylko rz ja przycięłam kosmetycznie. Ale teraz po kwitnieniu zamierzam ją trochę przyciąć bo strasznie wielka urosła.

sarenka napisał(a)
No właśnie, przycinasz pissardi?

Odpowiedziałam wyżej .

Judith napisał(a)
Kasiu, jak tam Twoja szałwia? Pojęcia nie mam, kiedy szałwia powinna dać jakieś oznaki życia... Moja - posadzona w zeszłym roku - rosła bez szału, po przycięciu wypuściła po kilka listków, teraz śladu po niej nie ma. Czas uznać ja za nieżywą?

Obejrzę dziś moje szałwie specjalnie dla Ciebie i dam znać. Ale na frontowej, którą najczęściej oglądam, nic mi nie wpadło w oko więc pewnie jeszcze śpi. Bez paniki, szałwia to twarda zawodnik .

Martka napisał(a)

Derenie dereniami, ale widzę, że grabki też już zrobiły robotę

Agatorek napisał(a)

Kasiu, a ten dereń w lewym rogu to Ivory Halo, Elegantsima, czy jeszcze jakiś inny?

Na zdjęciu, które zacytowałaś na 90% jest Elegantissima. Teraz w tym samym miejscu rosną Ivory Halo bo Elegantissimy były jednak za wielkie. Elegantissimy poszły w okolice altany . Tam ich rozmiar jest zaletą, mogą rosną bez przeszkód .
Agatorek 10:36, 08 mar 2022

One się różnią tylko docelowym rozmiarem?
mrokasia 10:43, 08 mar 2022

Agatorek napisał(a)
One się różnią tylko docelowym rozmiarem?

Wg mnie tak, może delikatnie różnią się wybarwieniem liści ale to naprawdę delikatnie.