Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Tu ma być ogród :) 00:13, 03 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Skoro tak, to możesz być spokojna.
Już niebawem będziesz miała w tym miejscu śliczny kącik do odpoczynku w cieniu brzóz.

Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
Tu ma być ogród :) 23:21, 02 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)

Wiesz Edytko, ja już kiedyś te brzózki u Ciebie widziałem, ale zastanawiam się teraz czy one nie są za gęsto posadzone. Starsze brzozy na ogół ciężko się przekorzeniają. Może pomyśl nad tym teraz jak nie jest jeszcze za późno i rozsadź je wiosną przynajmniej w 2 metrowych odstępach, lecz niekoniecznie w kółeczku.

to tak moze na zdjęciu wygląda, najmniejsza odległość między nimi to o ile dobrze pamiętam 2,2 m, a największa chyba 3,5 m.
Fajnie, że się pojawiasz i czuwasz
Tu ma być ogród :) 23:15, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A potem było obsadzanie rabat

Wiesz Edytko, ja już kiedyś te brzózki u Ciebie widziałem, ale zastanawiam się teraz czy one nie są za gęsto posadzone. Starsze brzozy na ogół ciężko się przekorzeniają. Może pomyśl nad tym teraz jak nie jest jeszcze za późno i rozsadź je wiosną przynajmniej w 2 metrowych odstępach, lecz niekoniecznie w kółeczku.
Ogród tworzony z pasją 23:23, 01 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dziękuję.
Pewnie, że u Ciebie tez będzie i to w niedługim czasie.

Z drzew najbardziej lubie klony i brzozy, choć brzozy wysuszaja okolice wokół siebie i to mnie trochę denerwuje.

Z krzewów pecherznice, derenie, ale najbardziej lubię berberysy.

Z bylin to oczywiście hosty, liliowce i rozchodniki.
Uwielbiam wszystkie trawy ozdobne, ostatnio zakochałem się w stipie. Bliżej wiosny będę wysiewać.

I to mi się podoba - konkret. Ja niestety lubię wszystko i to jest problem .
Ogród tworzony z pasją 22:48, 01 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dziękuję.

Z drzew najbardziej lubie klony i brzozy, choć brzozy wysuszaja okolice wokół siebie i to mnie trochę denerwuje.

Uwielbiam wszystkie trawy ozdobne, ostatnio zakochałem się w stipie. Bliżej wiosny będę wysiewać.
klony odkryłam w zeszłym roku i zamierzam nabyć, ale by chyba u mnie dziś nie przeżył, u mnie ma być -20
Ogród tworzony z pasją 22:43, 01 sty 2016

Do góry
Dziękuję.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:27, 01 sty 2016

Do góry
Plany :

-dosadzić we wglebniku traffki
-zasadzić brakujące drzewa czyli brzozy i grusze na tyłach i brzozy w przedogrodku
- pod sadzonymi drzewami rabaty wg możliwości
-dokończenie rabaty przy tarasie
-dokończenie płyt na ścieżce
-miejsce na warzywnik
-oswietlenie
-i najważniejsze ZADASZENIE TARASU

Plus kilka zmian nasadzen

Uffff az się zmeczylam tyle tego
Rośliny na suche i słoneczne stanowiska 20:33, 01 sty 2016

Do góry
No bo jesli potrzebujesz pod brzozy, to nie musisz sadzić całej kolekcji roślin
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:58, 29 gru 2015

Do góry
Drzewa
posiadanie drzew to moje największe ogrodowe marzenie. Najdłużej trzeba czekać na jego spełnienie.
Najszybciej oczywiście urosły brzózki

Na zewnątrz ładnie rosną oliwniki i klony tatarskie. posadziłam tam też dwa indygowce, są miododajne i przyciągają pszczoły (obok jest sad)

Na rosnące w narożniku daglezje trzeba jeszcze trochę poczekać, choć w tym roku znacznie urosły.

Jesienią tego roku zrealizowałam swoje marzenie o rajskiej jabłoni Ola. Posadziłam ja na wprost zachodniego okna

Na rabacie frontowej znalazł swoje miejsce klon grossera (ma ładną pasiastą korę).

Uznałam, że nie mam ochoty pieścic sie z klonami palmowymi i japońskimi , więc posadziłam w ich zastępstwie (dla kolorów jesienią) klon ussyryjski i ściętolistny na rabatach w centru oraz klon Henriego na obrzeżu. Na zachodniej granicy działki czekam na parawan w postaci choiny kanadyjskiej, grujecznika, brzozy pożytecznej doorenbos, ambrowca, mydleńca i świerków serbskich. Może doczekam)))
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:54, 28 gru 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sylwuś na Nowy Rok życzenia już umieścisz gdzie trzeba i na Wielkanoc.
To normalne jest u każdego w pierwszym roku. Ja kiedyś zrobiłam sobie szablon i wklejałam na każdym wątku znajomym. Jak już z 30 wkleiłam to Szefowa zostawiła mi taką samą wiadomość Dobrze że ktoś pilnuje Takie zwierzaki z brzozy u nas sporo kosztują. Koziołka Matołka siostrzeńcowi kupowałam i prawie stówkę dałam A Ty proszę, raz dwa i gotowe

Nauczka na zawsze
U nas też strasznie drogie i to takie malutkie , a ten jest dość sporych rozmiarów....nie chcę myśleć ile bym musiała dać za takiegoA mały w moim ogrodzie by zginął

Mam jeszcze jeden pomysł ,ale go nie zdradzę, aż nie zrobię, eMuś mi musi elementy przygotować
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:19, 28 gru 2015

Do góry
Sylwuś na Nowy Rok życzenia już umieścisz gdzie trzeba i na Wielkanoc.
To normalne jest u każdego w pierwszym roku. Ja kiedyś zrobiłam sobie szablon i wklejałam na każdym wątku znajomym. Jak już z 30 wkleiłam to Szefowa zostawiła mi taką samą wiadomość Dobrze że ktoś pilnuje Takie zwierzaki z brzozy u nas sporo kosztują. Koziołka Matołka siostrzeńcowi kupowałam i prawie stówkę dałam A Ty proszę, raz dwa i gotowe
Brzoza - Betula 11:34, 28 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tuje są za rzadko, nie dają ściany jaką powinny dać. Brzoza jest jako dominujące drzewo na tej osi za słaba, za rzadka za mało widoczna.

Dziękuję za odpowiedź.

Tuje są małe. Brzozy jednak już posadziłam, 5 szt. co 4 m. Zobaczę jak to będzie...W razie czego przeniosę w inne miejsce.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:23, 23 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)

brzozy są okręcoen światełkami
i to tyle
bo w sumei szczerze mówić to co na rynku jest dostępne (w cenach dla mnie przystepnych) mi nei odpowiada

Uuuu a ja czekam i czekam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:12, 23 gru 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Gosiaczku a czy jakieś iluminacje na zewnątrz planujesz bo czekam i czekam i nic

brzozy są okręcoen światełkami
i to tyle
bo w sumei szczerze mówić to co na rynku jest dostępne (w cenach dla mnie przystepnych) mi nei odpowiada
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:36, 21 gru 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Brzozy białe, koszyk filcowy szary i to serce w ogrodzie z kokardą - , przeuroczo.

Najpierw wstażki czerwone w kropki (oszalałam na ich punkcie) a teraz serce z białą kokardą - bajkowo!

Pszczolko to serce z koszyczkiem na doniczki to prezent od Grupy Wrocławskiej chyba sprzed dwoch lat. Wymieniłam doniczki na betonowe ale serce mnie wciąż urzeka i kokardka, w kolorze szarym

Wstążki ala muchomorki moje ulubione tak samo mnie zachwycają białe w czarne kropki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:37, 21 gru 2015

Do góry
Brzozy białe, koszyk filcowy szary i to serce w ogrodzie z kokardą - , przeuroczo.

Najpierw wstażki czerwone w kropki (oszalałam na ich punkcie) a teraz serce z białą kokardą - bajkowo!
Moja "przyziemna" :) pasja 13:51, 20 gru 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
JAgoda, byłam w NOSPR, widziałam brzozy......aaaaaaaaaaaaa

Trzeba przyznać, że teren zagospodarowany pięknie
Moja codzienność - ogród Oli 21:36, 18 gru 2015

Do góry
Dekoracje w stylu coś z niczego a tyle radości zwłaszcza w bure dni dziękuję za miłe słowa

Ewo z brzozy można cuda wyczarować a tu tylko zwykłe patole
Asiu też jestem ciekawa
Sebek nie nudzi się
Asiu widzisz ten zagajnik za świerkowym żywopłotem ? nawet do lasu nie musiałam iść
Moja codzienność - ogród Oli 20:57, 18 gru 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
świąteczny corten

no jak tak można? nie masz sumienia. Teraz to ja do lasu musze brzozy nałamać.....
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:08, 18 gru 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Obiecana choinka z brzozy ---gotowa.Zle zrobione zdjęcie bo ta listwa nie jest widoczna

Ale śliczna . Widziałam podobnie zrobioną choineczkę w jednej z kwiaciarni . Pokaż jeszcze jak ją już wystroisz .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies