Dziekuje Danusiu.bordowe formy u mnie odpadają. Co do drzew jakie mam toospolite brzozy,graby fastigiata,lipy,grujeczniki,tulipanowiec,wisnie...
Artykul na pewno sie przyda
Zostaw teraz, pojedź tam gdzie masz pojechać, je obejrzeć i pogadaj, dopytaj u doświadczonych szkółkarzy.
Czy to będą klony/świdośliwy/magnolie/brzozy możesz zdecydować jak pogadasz z kimś kto jest hodowcą
Z boku ma być szpaler z Serbów, choiny więc nie wiem czy brzozy nie będą za duże. W rzeczywistości nie ma chyba tak dużo miejsca jak na rysunku. Według mnie miałaś fajny plan z tymi kostkami
Ameli
Ale z tyłu masz chyba szczepione ... tutaj właśnie widziałabym dorenbosy nawet kilka wielopniowych lub 2szt do jednego dołka ... plus trawy. Zrobiłoby się zwiewnie Wydaje mi się, ze to fajnie mieć w ogrodzie powtarzające się elementy
Long Trunk to taka jakby youngii tylko szczepiona na pożytecznej więc ma biały pień. Gracillis piękna ażurowa, a to ostatnie to kulka jest- nie da ci cienia od południowej strony. W południe latem słońce jest wysoko- zapomnij. Zresztą, wszystkie te brzozy są małe. Wybierz coś bliżej 10 metrów. Sprawdź sobie ile wysokości ma twój dom od podłoża do szczytu dachu to łatwiej będzie ci to sobie wszystko wyobrazić