Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 20:30, 28 sty 2016

Zawsze eMuś był przeciwny kwiatom i tak go słuchałam. W 2015 postanowiłam jednak, że kwiaty będą Poprawiam się moi drodzy
Dominika11 20:33, 28 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Poprawiam się moi drodzy
i bardzo dobrze
Katkak 20:35, 28 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Dziewczyny a co z brzozami? One są inkoguto podmieniać?

Coś Ty, zostaw, cudne sa przecież. Szkoda takich pięknych drzew. Najwyżej będziesz ciachać jak się rozbujają. Zobacz jakie Wilczyca ma brzozy, właściwie to ma brzozowy las . Jak nie lubisz rodków to posadź kiścienie. Są zimozielone i śliczne. Ja mam odmianę Makijaż i Zebild - rubionowo czerwony jesienią i zimą . Posadź po kilka sztuk i będzie bajka .
Katkak 20:37, 28 sty 2016

Acha, Mała mi i Zbyszek z Borów tucholskich mają taką fajną niedużą sosenkę, która zimą przebarwia się na złoto.Też warto się nad nią pochylić. Ale Ich musisz pytać o nazwę bo nie pamiętam. Kamiś, a co powiesz jeszcze na niską odmianę świerka Glauca Globosa - cudeńko niebieskie . Mam go na liście chciejstw . To będzie mój pierwszy wiosenny zakup - postanowione .
olga80 20:47, 28 sty 2016

Katkak napisał(a)

Coś Ty, zostaw, cudne sa przecież. Szkoda takich pięknych drzew. Najwyżej będziesz ciachać jak się rozbujają. Zobacz jakie Wilczyca ma brzozy, właściwie to ma brzozowy las . Jak nie lubisz rodków to posadź kiścienie. Są zimozielone i śliczne. Ja mam odmianę Makijaż i Zebild - rubionowo czerwony jesienią i zimą . Posadź po kilka sztuk i będzie bajka .

kiścień jest piękny jutro mogę zrobić zdjęcie
kamila66 20:59, 28 sty 2016

Katkak napisał(a)
Acha, Mała mi i Zbyszek z Borów tucholskich mają taką fajną niedużą sosenkę, która zimą przebarwia się na złoto.Też warto się nad nią pochylić. Ale Ich musisz pytać o nazwę bo nie pamiętam. Kamiś, a co powiesz jeszcze na niską odmianę świerka Glauca Globosa - cudeńko niebieskie . Mam go na liście chciejstw . To będzie mój pierwszy wiosenny zakup - postanowione .

Znam ten świerk śliczny jest
Zaintrygował mnie ten kiścień
kamila66 21:00, 28 sty 2016

olga80 napisał(a)

kiścień jest piękny jutro mogę zrobić zdjęcie

Olga pod warunkiem, że będzie ciepło i nie zmarzniesz z mojego powodu
Makao_J 21:04, 28 sty 2016

Świerk Glauca Globosa to spora i szeroka choinka (2-2,5m). Fakt rośnie bardzo wolno. Przez pierwsze 10 lat jest płaski a potem tworzy czubek i rośnie w stożek. Ale kolor ma super niebieski.
kamila66 21:04, 28 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Brzozy potrzebują czasu by ich pnie nabrały masy Możesz je trzymać w ryzach przez regularne cięcie Pod nie polecam wrzosy albo rozplenice

Wracając to tego miejsca gdzie chcesz wprowadzić zmiany Dużo tam juz tego masz ale tak jak zauważyły dziewczyny brak akcentu kolorystycznego Jaki widzisz tam kolor/y? Można poszaleć z bylinami

Dobrze piszecie kamień z serca
Przemku i Kasiu gdybym miała je wyciąć to chyba bym się popłakała
kamila66 21:06, 28 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Kamila ile ja bym dała, żeby mieć już takie duże brzozy
Tak jak Przemek pisze możesz je przycinać i bardzo nie pójdą w górę. A pod brzozami piękna rabata jest w ogrodzie z lustrem.

Aniu dziękuję znam ten ogród ale muszę się przyjrzeć tej rabacie.