Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sałatka pokrzywowa 21:15, 04 sie 2021

Do góry
Agatko - jak się uda, spędzę urlop prawie według Twojego planu, tyle że u mnie żagle i Kaszuby się połączą

Rzeczona Cherry Berry, która mnie cieszy niezmiennie

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:08, 04 sie 2021

Do góry

Już mi się bardziej podoba ale nadal nie wiem co zmienić żeby uporządkować...
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:05, 04 sie 2021

Do góry
temu też się oberwało

wyciąłem kilka gałęzi z samego czuba , bałem się że znowu złamie się przy silnym wietrze

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:54, 04 sie 2021

Do góry
Agatorek dzisiejsza hortensja Phantom, czyżby pierwszy kwiatek?

Zszywkowy ogród marzeń :) 20:42, 04 sie 2021

Do góry
Floksy i jeżówki również zaczęły

Na razie tyle, do później
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:37, 04 sie 2021

Do góry
Nowa część rabaty przy studni po pracach

Hortensje Graffiti oraz CandyBelle Marshmallow już kwitną

Zszywkowy ogród marzeń :) 20:27, 04 sie 2021

Do góry
Magnolia Stellata Rosea, Cleopatra i Susan, oraz śliwa wiśniowa Pissardi
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:20, 04 sie 2021

Do góry
Cześć po długiej przerwie!

U mnie wiele się pozmieniało w życiu, ale ogród jak najbardziej jest cały i zdrowy Wiele prac „budowlanych” przede mną teraz, są wielkie plany ale czy wyjdą? Bardzo bym chciała… Na razie jestem w trakcie zarabiania i smutno mi że nie widzę na codzień ogrodu… No cóż, dobrze ze są zdjęcia

A teraz o ogrodzie
Po ostrej zimie myślałam że straciłam nowego rododendrona kupionego w zeszłym roku w O.. na szczęście odbił i jest teraz ładnym krzewem, bałam się o nowa rabatę i nowe magnolie ale wszystko jest w porządku. Czasem dobrze zostawić ogród i rośliny samym sobie, jeżeli maja przeżyć to to zrobią Wszystko dostało trochę po tyłku ale jestem zadowolona z tego jak wyglada. W miesiąc musiałam ogarnąć całą masę chwastów, najgorzej było na nowej rabacie w starej sekcji… Teraz jest już czysto a ogród cieszy moja najbliższą rodzine a ja dostaje tylko co jakiś czas zdjęcia. Dobrze że mam dobrą duszyczkę która bardzo pomogła w ogarnięciu ogrodu wiosna kiedy mnie nie było, moja mama boi się ruszać roślin bo myśli ze może mi je niechcący załatwić, wiec tu wkroczyła dobra duszyczka! Dziękuje Ci raz jeszcze

A teraz kilka zdjęć

Tutaj jest rodek o którego się martwiłam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:06, 04 sie 2021

Do góry
Ketmia

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:33, 04 sie 2021

Do góry
Przyjemne rowerowe zakupy kwiatowe z szaloną Kasią-Oliwką! Cudne krwawnice pospolite.

Takie mi fotki zrobiła hahaha.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:23, 04 sie 2021

Do góry
Floksy pachnące i kolorowe w tym roku zdrowe bez mączniaka ale musiałam się spieszyć z fotkowaniem bo już przekwitają.

Sałatka pokrzywowa 18:51, 04 sie 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Ha, od czego by tu zacząć, bo mam galopadę myśli, czy jakoś tak
1. Cytowane widoki powodują u mnie szybsze bicie serca i tęsknotę za czymś bliżej nieokreślonym...
2. Floksa o piękne nazwie Kwiat Jabłoni zapisałam
3. Podobne odczucia budzą się we mnie - wszędzie coś do cięcia, coś się pokłada, o grzybach tu i tam staram się nie myśleć
4. Na Kaszubach od około 20 lat spędzam co roku przynajmniej tydzień urlopu, a kolejny tydzień - na żaglach
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 18:23, 04 sie 2021

Do góry
Właśnie wróciłam z wycieczki do paczkomatu.
Effka dziękuję

Znalazłam dziś siewki stipy u siebie i pomyślałam że niepotrzebnie ciebie fatygowałam ale moje to sieweczki maleńkie a te od ciebie to pełnoprawne rośliny. Moje to może za rok takie będą.
Jeszcze raz dziękuję za jeżóweczki również
Sezon 2017 u Hanusi 16:51, 04 sie 2021

Do góry
Basiu. Za wiele pracy nie było, bo miałam trawniczek do skoszenia. Nie lubię kosić mokrej trawy. Udało się na sucho.

Posiałam rzodkiewkę, fasolka szparagowa na późny zbiór już wzeszła. Buraczki na botwinkę, też już gotowe do zabrania, ale nie dziś.

Zaczęły spadac brzoskwinie, dostały więcej wilgoci i wzrósł ich ciężąr. A im jeszcze ze 2 tygodnie potrzeba, zapakowałam pół wora na wywiezienie do miejskiej kompostowni. Przeważnie rożane gałęzie, i kwiaty rudbekii. TYch staram się nie kompostować u siebie.
W ogrodzie urodziła się z siewu ogrodowego jeżówka bliźniaczka. Mam takie dwa pędy.

No i tyle. Kawa wypita, posiedziałam pod parasolikiem, obejrzałam motylki i do domu.

A w domu? Nastawiona nalewka z czarnej porzeczki-sporo, i tak zwana ratafia, czyli zbieranina- jeżyny, maliny, borówki, brzoskwinie- tego słoik litrowy. I dość.

Miłego popołudnia.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:47, 04 sie 2021

Do góry
Witajcie. Chciałabym się was poradzić co posadzić w obrzeżach pod płotem. Niestety jestem laikiem w tym temacie i nie za bardzo wiem jak połączyć rośliny. Ogród jest od strony południowej, od strony północnej zasadziłem tuje ale nie chcę mieć zrobionego całego żywopłotu z tych roślin. Myślałam o trzmielinie pnącej lub berberysach kolumnowych. Czy moglibyście proszę doradzić na podstawie szybko narysowanego ogrodu jak skomponować rośliny z już istniejącymi?
Nie zależy mi na wysokim żywopłocie (najlepiej tak do 150cm) dookoła mamy pola i pustostany więc bardzo dużo tam chwastów które rozsiewają się na naszą posesję.
Bardzo dziękuję za podpowiedzi
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:46, 04 sie 2021

Do góry
Nowe kurki

Plamy na trawniku 16:34, 04 sie 2021

Do góry
Kurczę nie dodały się zdjęcia
Do raju daleko - u Ewy 15:55, 04 sie 2021

Do góry
Kuklik Cosmopolitan

Dostałam też gratis. Nie wiem co to za roślinka. Napisałam zapytanie do sklepu. Może dostanę odpowiedź, a może ktoś z Was mi podpowie

Do raju daleko - u Ewy 15:52, 04 sie 2021

Do góry
Moje nowe internetowe zakupy. Jestem bardzo z nich zadowolona.
Jeżówki Sunseekers Rainbow i Sunseekerd Salmon

Własny Vengerberg 15:16, 04 sie 2021

Do góry
Aga, dzięki. Z przyjemnością zadomawiam się w tym gronie

Główna oś widokowa na ogród na razie nie wygląda za pięknie.

Ponieważ obecnie tylko mogę siedzieć i myśleć, to wymyśliłam sobie tak.

Żywopłot z cisów (hmm za niski namalowałam, ale tak ok 2m chcę go trzymać). Do tego graby fastigiata (niech to będzie powtórzenie grabów z innego końca działki), obok nich klon drummondi.
Plus trochę trawniczków (mniej więcej zgodnie z planem). Nad rabatami jeszcze myśleć będę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies