Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ostnica - Stipa 10:33, 15 kwi 2014

Do góry
To zależy jaki efekt chcesz uzyskać.
Ja sadzę tam gdzie mam miejsce, z lawendą i różami też sadziłam ale zdjęcia nie mogę znaleźć.
Tu mam wsadzoną gęsto co 25-30 cm

Wrzucam parę inspiracji, może będą pomocne
http://www.gardeninggonewild.com/?p=3133
http://byliny.net/Stipa%20tenuissima_-_ostnica%20cieniutka_nlat_649.html
http://www.ambienceimages.co.uk/media/de0e93f6-77a6-11e1-9c9d-d72fe54d24b0-gravel-garden-with-rock-salvia-wesuwe-salvia-x-superba-stipa
http://www.gileswoodford.co.uk/images/village-Main-square-Lavender-Convolvulous-and-Stipa.JPG
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:11, 15 kwi 2014

Do góry
lawena napisał(a)
Witaj, pogoda fatalna ja chora i mój ogródek musi poczekac na słoneczko,
piękna trawka skąd masz nasonka?

Diano,
kuruj się bo święta niedługo i przykro byłoby spędzić je w łóżeczku.
Ta trawa to stipa, nasionka kupowałam w ub. roku na allegro. Jesienią zbierałam nasionka ze swoich roslin i ładnie powschodziły.
Wyślę Ci nasionek jesienią bo teraz to już za późno na wysiew, to prosta w uprawie trawka.
zdrówka życzę
Walczę z ogrodem :) 07:50, 15 kwi 2014

Do góry
Stipa, pomidory koktajlowe czerwone i żółte (muszę na dniach przesadzić), sałata, lawenda szerokolistna, bazylia zielona i fioletowa, por, werbena.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:10, 14 kwi 2014

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Witam przeszłym zobaczyć i zauroczyła mnie stipa cudna jest i reszta ogrodu też ciekawa

Witam serdecznie
Stipa to moja ulubiona trawka, a że łatwa w uprawie sama hodję sadzonki.
To zdjęcie stipy z sadzonek z ubiegłego roku

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:02, 14 kwi 2014

Do góry
Witam przeszłym zobaczyć i zauroczyła mnie stipa cudna jest i reszta ogrodu też ciekawa
Ostnica - Stipa 19:54, 14 kwi 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Asia Twoja stipa taka śliczna czym ją karmiłaś ????

Narazie tylko poję wodą
Ostnica - Stipa 19:51, 14 kwi 2014

Do góry
Asia Twoja stipa taka śliczna czym ją karmiłaś ????
Ostnica - Stipa 19:50, 14 kwi 2014

Do góry
Moja stipa dzisiaj wygląda tak
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:53, 14 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
stipa

kostrzewa

Rany, jaka wielka kolekcja!!!!!...podziwiam
Pozdrawiam z deszczowego kamiennego
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:13, 14 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Twoja stipa rośnie w górę...u mnie rozkłada się na boki.Też czekam,żeby z tym dobrem wyjechać na Z.

Bogusiu,
moja stipa tez powoli zaczyna rozkładać się na boki.
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:10, 14 kwi 2014

Do góry
Twoja stipa rośnie w górę...u mnie rozkłada się na boki.Też czekam,żeby z tym dobrem wyjechać na Z.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:04, 14 kwi 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Wow,ale trawa. Ja wysiałam pampasową, jeszcze nie pikowana.mizerota.
A ja się cieszę że pada bo zrobiłam dosiewki na trawniku

Część trawek pójdzie w dobre ręce, moja stipa przezimowała, a ja przezornie nasiałam ich zbyr wiele i teraz trzeba to jakos zagospodarować.
Na sianie trawy idealne pogoda ale już na mycie okien nie.
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:50, 14 kwi 2014

Do góry
stipa

kostrzewa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:24, 13 kwi 2014

Do góry
też sama podziwiam swoją cierpliwość. dziś wyprosiłam jakąś godzinę kopania.... kurcze, czemu nie wiedziałam jak ciężką pracą jest zmiana ogródka.... oprócz kopania dorzucamy jeszcze sporo piasku żeby rozluźnić tą naszą glinę....czyli schodzi 5 razy dłużej bo przecież trzeba to w miarę rozsądnie rozdrobnić. Póki co - tylko część się zmieniła.
Efekty to - posadzone ML oraz kilka zebrinusów w okolicy płotu, parę jeszcze mi brakło. Po środku są patyczki - tam będą zebrinusy, przed nimi są rozplenice japońskie [malutkie....]. przed nimi będą żurawki - citronellki, limki albo jakieś takie. póki co zadołowałam 2 bukszpany. one będą na placyku z żwirku.

po lewej stronie działałam wczoraj. I tak - konwalnik posadzony w1szym rzędzie. potem żurawki [tuż za truskaweczkami - tylko tam je mogę wsadzić jako, że najwięcej słońca tam pada] , stipa chyba tam tylko tymczasowo. pod ogrodzeniem są ML, przed nimi jeszcze będą rozplenice, ale czekam aż tulipy przekwitną.

w ciut szerszym ujęciu z klonikiem

i placyk pod żwirek - oczywiście trzeba go wyrównać.

pod płotem, tam gdzie nie ma żywopłotu przesadzę wierzby - hakuro a w dolnej partii może dam derenia.

u sąsiada nuuuudno,tylko grillował kiedy to ja pracowałam. nie muszę mówić jak mi ślinka leciała.
przeszłam na wyżywienie od Marzenki - czyli sałatka na obiad...a tu grill pod nosem! sąsiad grilluje co niedziela, zwykle przez 2-3godziny. czujecie te zapachy?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:19, 13 kwi 2014

Do góry
Ale masz łany....mój mariken tez w tej samej fazie ....ale stipa moja w tyle niestety
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:52, 13 kwi 2014

Do góry
Klon Crimson Sentry

Krasavica Moskwy

Mariken

Szafirki mnie nie zachwycaja... chciałabym takie utuczone jak u Any...

A tyle juz urosła mi stipa sciachana - podwoiła wysokośc
Moja "przyziemna" :) pasja 09:24, 12 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Szkółka B. - czyli kapusta to mała szkółka.... można rzec przydomowa i rodzinna. Ale roślinki maja ładne i zdrowe. Dobrze zahartowane. Kupowałam już u nich w ubiegłym roku, między innymi Beatlesy, ML, stipy. Najważniejsze, że ceny mają przystępne .... a ja mam do nich bardzo blisko, więc odbieram osobiście .
Teraz też zamawiałam jakieś traffki... pan po mailu odpisał, że w tym tyg. powinien mieć moje zamówienie gotowe do wysyłki.

Jagii - z dodatkową tują - dużo lepiej

Aguś, jestem dla nich wyrozumiała, będzie ok, skoro Kapustka polecana była przez kilka osób .

Liczę, że zakup takej większej, choć 2-metrowej, tuji nie będzie wielkim problemem. Szmaragdy są popularne, więc jestem dobrej myśli. Wybiorę się niebawem na poszukiwania Danic, to przy okazji kupię szmaragdową.

Słoneczko z południowego zachodu ładnie oświetla tę rabatę. Tak sobie teraz myślę, że pięknie będzie podświetlona stipa .
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:31, 10 kwi 2014

Do góry
kraania napisał(a)
Aaa i stipa przeżyła pikowanie . To był mój pierwszy raz hi hi. Mam też niezłą pomidorolandię na parapecie, zaszalałam w tym roku.
buziaki

A u mnie tylko 6 pomidorków odmiany Koralik
Masz u siebie warzywnik Aniu?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:29, 10 kwi 2014

Do góry
Aaa i stipa przeżyła pikowanie . To był mój pierwszy raz hi hi. Mam też niezłą pomidorolandię na parapecie, zaszalałam w tym roku.
buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies