Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Eli 09:43, 23 kwi 2014

Do góry
moje niewielkie , wczorajsze zakupy pojechałam po hortki vaniille ale nie było
stipa, forest curls, aureola, berberys maria, omieg i żagwin

wczoraj wykopałam moje bukszpany i posadziłam w mojej pseudo...łezce + stipa i carex forest podzieliłam na 4 kępki a i przy dzieleniu turzyce na spodzie w korzonkach były żółte szczelające kulki ...nie wiem co to było ale to wywaliłam

bukszpan przed wykopaniem , muszę coś z tą czupryną jego zrobić

tu wszystkie 3 przed wkopaniem , jeden mizerny ale go podmaścimy i dogoni

i jeszcze moja kochana glina, wywiozłam 3 taczki tego paskudztwa i dałam do dołka nieco lepszej

Dwa ogrody 09:40, 23 kwi 2014

Do góry
He,he he alez tu rarytasów
jastrzębiec mnie interesuje napisz coś więcej,
jabłonkę widziałam ja mam chyba inną, kule niebieskie odlotowe - gdzie takie we Wrocku są?
a szachownice Michajłowskiego są fotogeniczne - ustaw na nie ostrość bo na fotce ustawiłaś na dalszy plan
no i jeszcze ta stipa nie myslałam, że z nasion można takie piękne sadzonki pozyskać

więc już zapisuję nasiona no i ten jastrzębiec mi w głowie szybuje

pozdrawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:14, 23 kwi 2014

Do góry
Purple Sensation - jeszcze główki nisko

Gladiatory je wyprzedzą

Stipa ładnie odbija po scieciu

Molinia

Haconechloa

I migdałek szalejący
Dwa ogrody 08:56, 23 kwi 2014

Do góry
Stipa śliczna, szkoda, że nie kupiłam sobie nasion, bo też taką chcę
Pozdrawiam słonecznie.
Ogród z łezką 08:47, 23 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Cześć witam Cię po świętach i za życzenia dziękuję, proso jest piękne, ale nie wygląda jak stipa, jak sipa może wyglądać podobnie tylko Carex Frosted Curls w kolorze jasno zielonym, wysiałam stipę do kuwet, ale mi się nie udała, będę dalej próbować, natomiast stipa wysiała mi się na bylinówce i znalazłam ją po zimie, aż sztuk 2 , ale to też jest sztuką, żeby jej nie wyplewić, jednak szybko się uczymy z pomocą ogrodowiska, żeby ją odszukać i z tym plewieniem poczekać

Ale Frosted nie jest stercząca, pokłada się...i tylko 30 cm wzrostu Prędzej się na tego brązowego rozczochrańca zdecyduję...
Stipę znalazłaś...jak się wysiała??? Toż to chyba nitki są???
Nie chcę siać stipy...
Ogród z łezką 08:40, 23 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasia nie sadż prosa.. Stipa ci się rozsieje, daj jej szansę.. Lub posadź carex buchanani.

I wszystko mi znowu zburzyliście...a już byłam do prosa przekonana...buchanani powiadasz...mam 3 takie brązowe trawki w ogrodzie i nie wiem co to...muszę Cię poprosić o identyfikację...może z tych bym sobie sadzonki zrobiła? Jeżeli to buchanani...
Ogród z łezką 07:09, 23 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasia nie sadż prosa.. Stipa ci się rozsieje, daj jej szansę.. Lub posadź carex buchanani.

Carex buchanani jest śliczna i może to jest ten strzał w 10 dla Ciebie
Dwa ogrody 01:30, 23 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mala_Mi zaskoczyłaś mnie dziękuję

barbara_kraj... dziękuję również, ułudkę jak spotkam to nie omieszkam zakupić

Aniu monteverde moja obiela to Obiela groniasta Exochorda racemosa ( chociaż raz mogę Ci podać pełną nazwę)
a tak wyglądają domniemane siewki jarzmianki - lub jakiegoś chwaścika, nie wiem, czy listek nie powinien być bardziej powcinany.

Konstancjo, Ty też miło zaskoczyłaś mnie swoim wpisem. Jeżeli znajdujesz u mnie przydatne informacje, to bardzo się cieszę, chociaż staram się nie przesadzać z opisami roślin. Ja też dzięki O inaczej spojrzałam na ogród i również uczę się od innych. Wiele roślin poznałam tutaj, niektóre hity ogrodowiskowe mam od lat. A z brunnerą - podobała mi się Twoja przedsiębiorczość
Liliowce będą dla mnie niespodzianką kolorystyczną, pewnie je uporządkuję. Dziś odkryłam, że połowa nowo zakupionych sadzonek piwonii ma pączki
Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się bodziszkiem. Jeżeli nie znajdę, to na pewno się odezwę

popcarol też buziam

Margarete porządek i konsekwencja w ogrodzie? Musiałabyś mnie widzieć dzisiaj jak biegałam z sadzonkami Rzeczywiście, sporo roślin mnożę, wysiewam, lubię to a poza tym mnogość konkretnej rośliny daje pożądany efekt plamy, koloru czy faktury, pierwszą inspiracją była dla mnie prenumerata od pierwszych numerów nie ukazujących się już "Ogrody, ogródki i zieleńce". Zdaje się, że teraz zastąpiło je bardzo podobne "Zieleń to życie" czy jakoś tak.
Dla Ciebie moja stipa, dzisiaj dostała nawozu, bo coś blada jest. Od tygodnia jest w nocy pod folią i hartowana w dzień.

tak to jarzmianka a i rarytasiki widzę inne, no pięknie, za nazwę obieli dziękuję
Dwa ogrody 01:27, 23 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

[b]Margarete
porządek i konsekwencja w ogrodzie? Musiałabyś mnie widzieć dzisiaj jak biegałam z sadzonkami Rzeczywiście, sporo roślin mnożę, wysiewam, lubię to a poza tym mnogość konkretnej rośliny daje pożądany efekt plamy, koloru czy faktury, pierwszą inspiracją była dla mnie prenumerata od pierwszych numerów nie ukazujących się już "Ogrody, ogródki i zieleńce". Zdaje się, że teraz zastąpiło je bardzo podobne "Zieleń to życie" czy jakoś tak.
Dla Ciebie moja stipa, dzisiaj dostała nawozu, bo coś blada jest. Od tygodnia jest w nocy pod folią i hartowana w dzień.

Jezu jaka wielka i zagęszczona...moja to uboga krewna w porówaniu do twojej, może ja tez japowinnam dac na dwór juz,,,,,,, bo stoi na parapecie,,,,,,,,,,ale ja nie mam szklarni...........to moze lepiej nie.
A jaki nawóz jej dasz ?
Ogród z łezką 22:47, 22 kwi 2014

Do góry
Cześć witam Cię po świętach i za życzenia dziękuję, proso jest piękne, ale nie wygląda jak stipa, jak sipa może wyglądać podobnie tylko Carex Frosted Curls w kolorze jasno zielonym, wysiałam stipę do kuwet, ale mi się nie udała, będę dalej próbować, natomiast stipa wysiała mi się na bylinówce i znalazłam ją po zimie, aż sztuk 2 , ale to też jest sztuką, żeby jej nie wyplewić, jednak szybko się uczymy z pomocą ogrodowiska, żeby ją odszukać i z tym plewieniem poczekać
Dwa ogrody 22:12, 22 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi zaskoczyłaś mnie dziękuję

barbara_kraj... dziękuję również, ułudkę jak spotkam to nie omieszkam zakupić

Aniu monteverde moja obiela to Obiela groniasta Exochorda racemosa ( chociaż raz mogę Ci podać pełną nazwę)
a tak wyglądają domniemane siewki jarzmianki - lub jakiegoś chwaścika, nie wiem, czy listek nie powinien być bardziej powcinany.

Konstancjo, Ty też miło zaskoczyłaś mnie swoim wpisem. Jeżeli znajdujesz u mnie przydatne informacje, to bardzo się cieszę, chociaż staram się nie przesadzać z opisami roślin. Ja też dzięki O inaczej spojrzałam na ogród i również uczę się od innych. Wiele roślin poznałam tutaj, niektóre hity ogrodowiskowe mam od lat. A z brunnerą - podobała mi się Twoja przedsiębiorczość
Liliowce będą dla mnie niespodzianką kolorystyczną, pewnie je uporządkuję. Dziś odkryłam, że połowa nowo zakupionych sadzonek piwonii ma pączki
Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się bodziszkiem. Jeżeli nie znajdę, to na pewno się odezwę

popcarol też buziam

Margarete porządek i konsekwencja w ogrodzie? Musiałabyś mnie widzieć dzisiaj jak biegałam z sadzonkami Rzeczywiście, sporo roślin mnożę, wysiewam, lubię to a poza tym mnogość konkretnej rośliny daje pożądany efekt plamy, koloru czy faktury, pierwszą inspiracją była dla mnie prenumerata od pierwszych numerów nie ukazujących się już "Ogrody, ogródki i zieleńce". Zdaje się, że teraz zastąpiło je bardzo podobne "Zieleń to życie" czy jakoś tak.

Ogród z łezką 22:06, 22 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:56, 22 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Kasia ,że tak się wtrące może zamiast tej stipy i prosa ,którego tez nie mam i nie mam doświadczenia z nimi proponuję kosmatkę olbrzymią ,też fajna trawka i zimotrwała ,wbrew nazwie dorasta do 40 cm ,przynajmiej u mnie

Dzięki, ale 40 cm to za mało Tak z 80 cm do metra musi mieć...Takie stercząco fontannowe trochę mi sie widzi...jak stipa
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:44, 22 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mi...masz proso rózgowate? Zobaczyłam kiedyś u Any zestawienie kulek buksikowych ze stipą...i męczy mnie to okrutnie! Stipa jednoroczna praktycznie, odpada...szukam coś podobnego...stojącego, zwiewnego między kulaski...proso mi się widzi takie fiu-fiu...poradź coś. Nie może być wysokie, żeby mi tyłów nie przysłoniło...

Kasia ,że tak się wtrące może zamiast tej stipy i prosa ,którego tez nie mam i nie mam doświadczenia z nimi proponuję kosmatkę olbrzymią ,też fajna trawka i zimotrwała ,wbrew nazwie dorasta do 40 cm ,przynajmiej u mnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:15, 22 kwi 2014

Do góry
Mi...masz proso rózgowate? Zobaczyłam kiedyś u Any zestawienie kulek buksikowych ze stipą...i męczy mnie to okrutnie! Stipa jednoroczna praktycznie, odpada...szukam coś podobnego...stojącego, zwiewnego między kulaski...proso mi się widzi takie fiu-fiu...poradź coś. Nie może być wysokie, żeby mi tyłów nie przysłoniło...
Ogród z łezką 18:05, 22 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
U mnie jest stipa, ale jest ryzyko że wymarznie, jest tez hakone ale to na krótko metę bo sie rozrośnie

Nie urwiesz mi głowy, że sobie zdjęcie Twoje pożyczyłam??? Tak mi się podoba...wiem, że stipa, bo się Ciebie pytałam. Usilnie czegoś podobnego szukam...różne już przerabiałam z Bociusią...molinię też
Ogród z łezką 17:59, 22 kwi 2014

Do góry
U mnie jest stipa, ale jest ryzyko że wymarznie, jest tez hakone ale to na krótko metę bo sie rozrośnie
Ogród z łezką 17:41, 22 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tak sobie myślę, czy aby proso nie za sztywne w pokroju i nie za smukłe (czyt. wyniosłe) do kul.....

Właśnie takie cóś Pszczółko widziałam u Any między buksikami...ale to stipa była. I teraz nic innego mi tam nie pasuje tylko takie zwiewne i sterczące...na dodatek nie może za duże być...zobacz jak to u Any wygląda (może mi głowy nie urwie za to wklejone zdjęcie u mnie...)

Takie pióropusze chcę...tylko u mnie hakone przed nie będzie, nie zmieści się. Tam zielone żurawki posadzę.
Ogród z łezką 14:09, 22 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
A może carexy do kulek? Jakieś biało zielone. Całą zimę będą zdobić albo zwiewna stipa tylko, że ona jednoroczna ale można z nasion wysiać jak Joannka

Trochę dalej mam rabatkę trawiastą z różnistymi carexami, to tu sobie zielone żurawki wymyśliłam.

Najpierw stipę chciałam, ale jednoroczna i nie chcę się bawić z nią co roku. To mi się widzi proso...trochę podobne znaleźć mogę...

Widziałam to Twoje proso...wolałabym takie bardziej stojące...
Ogród z łezką 13:49, 22 kwi 2014

Do góry
A może carexy do kulek? Jakieś biało zielone. Całą zimę będą zdobić albo zwiewna stipa tylko, że ona jednoroczna ale można z nasion wysiać jak Joannka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies