Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 17:41, 22 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Tak sobie myślę, czy aby proso nie za sztywne w pokroju i nie za smukłe (czyt. wyniosłe) do kul.....

Właśnie takie cóś Pszczółko widziałam u Any między buksikami...ale to stipa była. I teraz nic innego mi tam nie pasuje tylko takie zwiewne i sterczące...na dodatek nie może za duże być...zobacz jak to u Any wygląda (może mi głowy nie urwie za to wklejone zdjęcie u mnie...)

Takie pióropusze chcę...tylko u mnie hakone przed nie będzie, nie zmieści się. Tam zielone żurawki posadzę.
Kindzia 17:45, 22 kwi 2014

Kasik napisał(a)
Kasieńko a jak tam Twoje Vanilki. Puściły się już? Bo u mnie tylko malutkie listeczki pokazują się na hortkach. Jak jadę do pracy, to w wiosce bliżej Zielonej stoi Hortensja- taka ogromna. Przycięli ja może ze dwa tygodnie temu, a dziś jak jechałam to cała góra była tak zazieleniona, że mało nie wypadłam z samochodu z wrażenia.

Ja chyba mieszkam w jakimś wilgotnym, chłodno malarycznym rejonie. Nie dość że wszystko grzyb bierze to jeszcze startuje prawie po sezonie.

Puściły się Dużo mniejsze listki mają od miśków i limek, ale mają. Może dlatego, że mniej słoneczka w tym miejscu o tej porze roku. Reszta hortusi u mnie na patelni rośnie, wszystkie w hydrożelu sadzę.
Swoje vanilki też o połowę skróciłam, przyszły długie patyki, chcę żeby się zagęściły.
Jesteś jednorazowe wydanie Słoneczko Ty moje
malgorzata_s... 17:46, 22 kwi 2014

No pienknie będzie Trafki zwiewne to jest to Buziam Kasiu poświątecznie
Kindzia 17:49, 22 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No pienknie będzie Trafki zwiewne to jest to Buziam Kasiu poświątecznie

Musze do Ciebie lecieć, umówić się Na sobotę się szykuj Małgoś do Bestwinki Anię już przekabaciłam, jeszcze Ulcię męczę, tylko jeszcze Ciebie przekonać zostało
Pszczelarnia 17:53, 22 kwi 2014

Tak, się domyśliłam. Ale proso nie da takiej zwiewności, myślę. Ono jednak zawsze będzie miało ok. 100 cm. i sterczy. Albo się mylę. Ale proso mam. U Tomka - znawcy traw, widziałam w ogrodzie różne prosa i jednak one są strzeliste. Trzeba by wrzucić na pincie temat proso i bukszpan i zobaczyć jak to wygląda.
ana_art 17:59, 22 kwi 2014

U mnie jest stipa, ale jest ryzyko że wymarznie, jest tez hakone ale to na krótko metę bo sie rozrośnie
Kasik 18:01, 22 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Puściły się Dużo mniejsze listki mają od miśków i limek, ale mają. Może dlatego, że mniej słoneczka w tym miejscu o tej porze roku. Reszta hortusi u mnie na patelni rośnie, wszystkie w hydrożelu sadzę.
Swoje vanilki też o połowę skróciłam, przyszły długie patyki, chcę żeby się zagęściły.
Jesteś jednorazowe wydanie Słoneczko Ty moje

Grześ mówi, że jeszcze jedna taka, to by w szpitalu skończył. z tego wynika że to chyba dobrze, że taka jednorazowa jestem - a może nie? - bo jak mnie do kosza jak torebkę foliową wyrzuci.?

Ostatnio słyszeliśmy, że jakieś małżeństwo przeżyło ze sobą 86 lat i 9 miesięcy. Nam brakuje około 60 lat - mina mojego Meżulka - bezcenna.
Kindzia 18:02, 22 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Tak, się domyśliłam. Ale proso nie da takiej zwiewności, myślę. Ono jednak zawsze będzie miało ok. 100 cm. i sterczy. Albo się mylę. Ale proso mam. U Tomka - znawcy traw, widziałam w ogrodzie różne prosa i jednak one są strzeliste. Trzeba by wrzucić na pincie temat proso i bukszpan i zobaczyć jak to wygląda.

Nigdzie nie widziałam tego zestawienia jeszcze...może faktycznie na pincie poszukam.
Lecę do Ciebie, może znajdę Twoje proso
Kindzia 18:05, 22 kwi 2014

ana_art napisał(a)
U mnie jest stipa, ale jest ryzyko że wymarznie, jest tez hakone ale to na krótko metę bo sie rozrośnie

Nie urwiesz mi głowy, że sobie zdjęcie Twoje pożyczyłam??? Tak mi się podoba...wiem, że stipa, bo się Ciebie pytałam. Usilnie czegoś podobnego szukam...różne już przerabiałam z Bociusią...molinię też
Kindzia 18:08, 22 kwi 2014

Kasik napisał(a)

Grześ mówi, że jeszcze jedna taka, to by w szpitalu skończył. z tego wynika że to chyba dobrze, że taka jednorazowa jestem - a może nie? - bo jak mnie do kosza jak torebkę foliową wyrzuci.?

Ostatnio słyszeliśmy, że jakieś małżeństwo przeżyło ze sobą 86 lat i 9 miesięcy. Nam brakuje około 60 lat - mina mojego Meżulka - bezcenna.

Pewnie, że dobrze Jak tyle wytrzymał, to się nie martw, wytrzyma do tych prawie 87...matko i córko!!! Nam brakuje 57 lat!!! We wrześniu mamy 30-to lecie
Dziadek mojego szwagra (ludu złoty, jak w Galimatiasie) dożył z żoną do 75-ciu lat po ślubie...