Zołte linie bardzo mi się podobają Pomyśl jeszcze o oknach, co chcesz z nich widzieć.
Zanim zaplanujesz rabaty do końca, nanieś na nie drzewa. Gdzie mają rosnąć, gdzie mają rzucać cień, jakie duże itp.
Drzewa w ogrodzie muszą być, inaczej zabraknie trzeciego wymiaru i przeciwwagi dla domu
Mam odręcznie zrobiony w paincie
Zieloną linią zaznaczoy aktualny układ rabat, na żółto wstępny bardzo układ po zmianach. Na froncie mogą być dwie szerokie rabaty tylko z przejściem między nimi. Po bokach domu, pod oknami też chciałabym coś posadzić.
Teraz to wygląda tak:
My chyba też, zwłaszcza w upalne dni żyjemy w tropikach Pokażę Wam coś, przed domem moja sąsiadka ma posadzone hortensje, strona tak samo jak u mnie od południa, podlewane tylko deszczem i takie zrosły na tej patelni.
Asiu sadź. U ciebie tyle wody, że nawet pod brzozami nie będzie im za sucho. Do zestawu paproci polecam jeszcze kokoryczkę wielkokwiatową.
Aniu miło mi.
Czytałam u ciebie, że jeszcze nic nie działasz w ogrodzie. Prace ogrodowe zaczynasz od Ogrodowiska.
Halinko czekam na tą zieleń i czekam. U mnie wiosna dopiero w kwietniu się zaczyna jak kwitną niezapominajki i narcyzy. Inne cebulowe słabo się czują w mojej glinie.
Witaj w moich skromnych progach. Zaraz zajrzę do ciebie. Niestety natura nierówno rozdziela swoje dary. Jak fajnie by było, jakbyśmy mogły nasze gleby wymieszać. Marzenie...
Tak kwitło w połowie czerwca.
Nie miałam ich zdjęć z okresu wczesnej zimy. One rosną na rabacie z bylinami, na zimę je skracam. Byliny znikają i nie ma co focić.
Ciężko było spełnić warunek, że to musi być ta sama rabata w czterech porach roku.