Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Tess 09:19, 23 lut 2022

darkowa napisał(a)

I dziękuję , że podajesz swój rytm pracy - podążam , ale z zadyszką...

Gdzie tu jest przycisk "lubię to"?
Ja już trzeci bieg zgubiłam w tym podążaniu

Haniu, gratulacje!
I nie marudź - nie zdjęcia nagradzano, tylko to, co na zdjęciach.

Dopiero dzięki gratulacjom składanym przez Dziewczyny zorientowałam się, że był konkurs.

Ewik 13:31, 23 lut 2022

Przyłączam sie i ja do gratulacji .Mogę poprosić namiary na rękawice które zachwalacie?
Gruszka_na_w... 20:49, 23 lut 2022

Ewik napisał(a)
Przyłączam sie i ja do gratulacji .Mogę poprosić namiary na rękawice które zachwalacie?

rekawice angielskie
rekawice Tarciowe

Te pierwsze ze względu na piankową wyściółkę są idealne do prac z grabiami, widłami, szpadlem i sekatorem, te drugie do pielenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:53, 23 lut 2022

Tess, rzadziej bywałaś na forum. Stąd pewne niedociągnięcia w Ogrodowiskowych aktualnościach.
Uporałam się dzisiaj z cięciem traw. Na trawiastych ścieżkach mam mnóstwo słomianych odpadków. Zaczęłam ciąć hortensje, a że rosną już kilka lat, to cięcie nie idzie jak z płatka. Przygotowania do wiosny zawsze są pracochłonne, a po zimie z energią krucho u każdego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:08, 23 lut 2022

Kawciu, z radością podziwiałam Twoją cudowną rabatę w gronie wyróżnionych.

Helen, Lidziu- dziękuję bardzo.

Daguś, ogrodnik w rajtuzach?
Od kiedy mam ogród uśmierciłam wszystkie domowe kwiaty. Wszelkie kwiecie podziwiam na rabatach. Jeśli się zagubię w wielkim sklepie, to rodzina wie, że znaleźć mnie można tylko w dwóch działach. Jeden to ogród, a drugi elektronarzędzia.
Oni podziwiają moją pracę tak mimochodem. Jedno z pacholąt w czasie naszego wyjazdu lansowało się na tle ogrodu w pracy zdalnej zakłócając niechcący spotkania zawodowe. Często przywożą swoich znajomych na pokaz ogrodu. Takie miłe dla ucha westchnięcia wtedy słychać.
A EM bardzo dzielnie znosi zaanektowanie garażu na składzik wszelkiej maści sprzętu ogrodniczego i ogrodowych przydasi. Ogrodowych pasji nie ma, ale na szczęście nie czyni przeszkód w realizacji moich.
galgAsia 21:59, 23 lut 2022

Przyznaję publicznie, bez bicia - bardzo poważnie rozważam wcielenie w życie Twojej strategii cięcia wiosennego jesienią Tnę, tnę, tnę... i cały czas jest coś do cięcia
A trzeba już działać twórczo (warzywnik, nowe rabaty), a nie tylko robić porządki.
Dziś dokończyłam ciąć róże i hortensje. Wszędzie pełno śmiecia Się dzieje
Gruszka_na_w... 22:01, 23 lut 2022

galgAsia napisał(a)
Przyznaję publicznie, bez bicia - bardzo poważnie rozważam wcielenie w życie Twojej strategii cięcia wiosennego jesienią Tnę, tnę, tnę... i cały czas jest coś do cięcia
A trzeba już działać twórczo (warzywnik, nowe rabaty), a nie tylko robić porządki.
Dziś dokończyłam ciąć róże i hortensje. Wszędzie pełno śmiecia Się dzieje

Mimo jesiennej wycinki, też wciąż tnę. Gdybym nie podzieliła sobie tego cięcia na etapy, to teraz robiłabym chyba za zezwłok.
TAR 22:29, 23 lut 2022

Haniu, gratki. Ale mi zabroklo zdjec twoich zjawiskowych stip, no przeciez one sa odlotowe, a u Ciebie wyjatkowo pieknie zawsze sie prezentuja.
Gruszka_na_w... 23:15, 23 lut 2022

TAR napisał(a)
Haniu, gratki. Ale mi zabroklo zdjec twoich zjawiskowych stip, no przeciez one sa odlotowe, a u Ciebie wyjatkowo pieknie zawsze sie prezentuja.

Nie miałam ich zdjęć z okresu wczesnej zimy. One rosną na rabacie z bylinami, na zimę je skracam. Byliny znikają i nie ma co focić.
Ciężko było spełnić warunek, że to musi być ta sama rabata w czterech porach roku.

Na pocieszenie.

Magara 23:53, 23 lut 2022

Wymiękam jak widzę takie zdjęcia Swoich z lata nie przeglądam bo mnie za bardzo nosi i głupoty mi chodzą po głowie
Rajtuzy wskazane, zawsze cieplej
U nas w piątek ma być Pogoda, cięcie pęcherznic planuję i tawuł i jakieś porządki konkretne w końcu - no chyba już mogę???
A wrzosy???