Klonami też byłam kuszona
Judaszowiec z wariegacją?…no nie mogłam się mu oprzeć, zresztą to prezent od eM
Będzie rósł na słonecznym stanowisku ale muszę dbać o jego stałe podlewanie
Obserwacja pokaże jak będzie się zachowywał i czy przede wszystkim przezimuje?
Jutro kończę urlop zaczynam pracę i kurację mamy nadzieję,
szczęśliwie rozpocząć nowy sezon
Lepiej rozplenice myślę wylecą na nową działkę, bo za dobrze rosną
Z drugiej strony dla lawendy to idealne miejsce, tu było utwardzane przy budowie i pod 10 cm ziemią jest sam ubity żwir lawendzie powinno być dobrze
Póki co wyrwałam padnięte pomidory z igloo, zostało 4 czy 5 z owocami jeszcze. I tak się cieszę bo praktycznie wszystko co zawiązały, zjemy, bo liście padły a tylko może 5-10% owoców było porażonych. Reszta radośnie dojrzewa właśnie zrobiłam kolejne 6 półlitrowych słoików przecieru. Przyniosłam ogórki. Z jednej rośliny w szklarni to jakaś masakra, dziś 6 sztuk haha
Jeżyny, pierwsze maliny, parę borówek z zabiedzonych krzewów.
Zakupy niespodziewane, fajnie że się udały zgodnie z marzeniami
i zgrały się z wykarczowaniem tego co było be
Koi japońskie są milusińskie, pozostałe nie karpiowate też się włączają do gawędziarstwa
Najgorzej wystartować, wykonawcę mam, nie na piśmie, ale mam, nie może skończyć wcześniejszych realizacji, ale i tak dalej szukam został się ostatni, który deklarował październik?
W sierpniu nie zaczną jak przed październikiem ryszymy to będzie cud, ceny jeszcze nie znam, ilości kostki też nie znam.
Będzie projekt poznam ilość i cenę, zamówienie ruszy itd.
Znając realia projekt zobaczę za miesiąc, poprawki zajmą kolejny miesiąc, oby nie, wracają się stare czasy, albo ja jestem niecierpliwa…
A tu niespodzianka. Wysiałam bratki bodajże w maju z myślą o przyszłej wiośnie a one nie mogły się chyba tej wiosny doczekać i zakwitły już . Takie wyrywne są .
Asia ja mam chyba ze 6 odmian Rozchodnika ale one słabo przyrastają nie ma co dzielić.
Te są piękne ale się pokładają i trzeba podwiązywać.
Mam dwie kępy i na razie się rozrastają .
One jako pierwsze u mnie zakwitają
Obok już zaczyna kwitnienie Rozplenica Moudry.