Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 11:09, 28 sty 2019

Do góry
Tak, więc gdy wiosną będziesz ścinać trawy, akurat wolne miejsca wypełnią kwitnące ciemierniki. Potem otulą je nowe trawy.
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 10:57, 28 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zza nie, ale pośród Hakonechloa - tak. Możesz pomieszać.

Danusiu, bardzo dziękuję za podpowiedźU mnie Hakonechloa duże wyrosły i nawet podsuszone zimą tworzą zwarte, duże kępy
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 10:33, 28 sty 2019

Do góry
Zza nie, ale pośród Hakonechloa - tak. Możesz pomieszać.
Sezon 2017 u Hanusi 09:50, 28 sty 2019

Do góry
Zachwyciły mnie winogrona
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:53, 28 sty 2019

Do góry
Trudno, jeśli zbutwieją, nie było czasu targać ich do ziemi, bo musiałabym chłopaków zaangazowac, ale mam tez nowe pojemniki obsadzone jesienią, a te zostały zadołowane.
Poza tym, liczę na te w gruncie
Żywopłot superwymagania 08:52, 28 sty 2019

Do góry
Od razu sam zawęziłeś listę "superwymagania", więc cokolwiek doradzić to może być jak kulą w płot, wyeliminujesz wszystko Nie ma żywopłotu idealnego.

Polecam ten wątek, sam wybierz

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoplot-strzyzony-iglasty-inny-niz-cis
Życie w wiejskim ogrodzie 14:29, 27 sty 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Przemku, nie mogę napatrzeć się na Twój perfekcyjny ogród...Toż to niepodobne, by facet miał tak wszystko w ogrodzie wypieszczone...no o innym pieszczeniu nie śmiem nawet wspominać... Mam 2-ch synów ale jakoś nie mają ciągot do porządków...Masz cudnie...per-fek-to!

Na tych moich zdjęciach to mam wrażenie że się wszystko lepiej prezentuje niż w realu ale porządek staram się trzymać cały czas przez co nie mam zaległości. Wiosną to czasem nawet śnieg wywożę na taczkach by go było mniej

Nie wiem w jakim wieku masz tych chłopaków ale może im się zmienić jak poznają swoje żony

Gardenarium napisał(a)
Bardzo fajne przemyślenia podsumowujące rok w ogrodzie.
Dekoracje śliczne, wiele ma takich samych więc podobają mi się.
Z ćmą wygrasz, trzeba tylko pilnować.
Mebelki super.

Ogród jest bardzo atrakcyjny. Wielkie dzięki że jesteś z nami.

Miło mi to słyszeć Danusiu, cała przyjemność po mojej stronie

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziękito się nie zapomnij z tymi fotkami
Ja wiem co je przyciąga, w sensie krety, moje dżdżownice w ilościach hurtowych Ciekawe czy nadal mam hurt czy już detal

Wielkie serducho masz Sylwia, wszystkie krety z okolicy przygarnęłaś na zimę

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sadownicy też tak robią tylko im na trawie nie zależyA wytargałeś korzenie czy zostały?

Tu właśnie mój błąd, chciałem szybko i korzenie zostały. Co nagle to po diable.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:35, 26 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Elu, deski kupię w normalnym składzie desek tarasowych, więc zapewne wolno im sprzedawać.

Pewnie tak.

Przeczytalam troche w necie na temat modrzewia syberyjskiego. Piekna trwala deska. Poprzednio miałam na mysli modrzewia tego co u nas rosnie. Ten syberyjski z racji ze rosnie w ekstremalnych dla nas warunkach jest trwady i porownywalny z naszym debem.

Mozna dostac bez problemu w skladach to co wyczytalam trzeba sie znac bo laika moga oszukac. Fachowcy sie pewnie znaja.
Sama teraz sie zastanawiam czy tez nie zrobic z tego modrzewia zadaszenia nad tarasem i dosztukowac tarasu deska.
Trzeba kosztorys zrobic.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:12, 26 sty 2019

Do góry
Elu, deski kupię w normalnym składzie desek tarasowych, więc zapewne wolno im sprzedawać.

Ewo, podziwiam, ja na razie spokojnie czekam, tylko martwię się że wszystko buchnie szybko i nie będzie czasu nawet na zastanowienie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:16, 26 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak to mówią: jestem w "blokach startowych"

Ja już popełniłam falstart - podzieliłam na cztery i przesadziłam kępę krokusów teraz przykrył śnieg - no zobaczymy co będzie A poza tym - siedzę wieczorkami i robię sobie "nasiona na taśmie" - rzodkiewka, marchewka, boćwina, sałata i jednoroczne kwiatki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:55, 26 sty 2019

Do góry
Jak to mówią: jestem w "blokach startowych"
Ogród z wilkiem zamkn. 09:24, 26 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ooo, no to tym bardziej należy się szacunek i podziw. Kolejna pracusia co się pracy męskiej nie boi.

Żadnej pracy się nie boję ale nie które ,są ponad moje siły tzn kamory na skalniaku i płyty betonowe
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 09:09, 26 sty 2019

Do góry
m_gocha napisał(a)

Jestem zakochana w tym etapie rozwoju bukszpanów. Zielona "piana" normalnie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 09:02, 26 sty 2019

Do góry
Cudne zdjęcia z mchem
Ogród z wilkiem zamkn. 09:01, 26 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obserwuję co zrobiliście ze swoim ogrodem w krótkim czasie...to chylę czoła po prostu. Normalnie torpeda.

Dziękuję Danusiu .......mój ogród mały ,więc nie ma tyle roboty ,co w dużych ogrodach

z jednej strony cieszę się ,że mam tylko tyle ogrodu ,bo w większym chyba nie dałabym rada sama wszystkiego ogarnąć

Tak jak już wiele razy pisałam skalniak robiła firma - ja w nim pozmieniałam bardzo dużo do tej pory sama ......i jeszcze pozmieniam
Ścieżki też robili fachowcy .....ale cały tył ogrodu ,zmiany w przedogródku i boki domu - to już sama własnymi rękami ogarniałam czasami trochę wykorzystałam syna -przeniósł skrzynie warzywne i pergole .....trochę kamyczki pomógł rozwieść ......
Planuję dużo zmian na wiosnę jeszcze poczynić - głównie w nasadzeniach - bardzie je ujednolicić ,większe plamy kolorystyczne zrobic ........oby tylko zdrowie dopisało i pogoda
Pozdrawiam cieplutko

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:56, 26 sty 2019

Do góry
Co pół metra co najmniej.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:17, 26 sty 2019

Do góry
Ewo, mam na myśli: siedzieć, gdy się wyjdzie z wody Mus obeschnąć przecież

A potem - masz rację - jak zobaczę niedoskonałość, to polecę wyrywać Nie usiedzę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:56, 25 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będzie miło siedzieć na takim tarasie.

Siedzieć na tarasie !!! ??? ha ha ha Jak długo Danusiu ? 5 minut ? Do zobaczenia pierwszej z brzegu niedoskonałości w postaci np. źdźbła perzu ?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:15, 25 sty 2019

Do góry
Będzie miło siedzieć na takim tarasie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:45, 25 sty 2019

Do góry
To fajnie, bo z tekowego tarasu zrezygnowałam ze względu na rozsądek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies