Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Starorzecze na górce 16:34, 18 lip 2014

Do góry
Ale masz piękne lilie, ja chyba jesienią też na nie zachoruję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:01, 18 lip 2014

Do góry
Gosia......floksy dzięki O. u mnie zagościły, jakoś do tej pory niespecjalnie za nimi przepadałam, zmieniam opinię, to świetne roślinki i na dodatek pachną, ja mocno zapachowa jestem
te pełne i pachnące lilie lubię za wszystko, w tym roku najpóźniej zaczęły

Eliza....ostatnio wszyscy w piętkę zagonieni, co za czasy, ale cieszę się, że wpadłaśpozdrawiam

Mala_Mi.....Aniu, no widziałam i zapomniałam o nim u ciebie napisać, cieszę się bardzo, niech owocuje i wstydu nie przynosi; u mnie znowu zatrzęsienie winogron, co z nimi robić, może soki?
jak chwalisz cięcie, to jeszcze te poleciałam, ale mi szło szybko, tylko nic nie podkładam, potem uschnie i wygrabię, bo 10 światów z tym zabezpieczaniem, nie na moją cierpliwość

od razu inaczej, jak nie ma poczochrańców
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:45, 18 lip 2014

Do góry
zawitka.........Halinko, są jeszcze czerwone, ale osobiście nie spotkałam, bo bardzo by mi pasowała do pomysłu z makami; moja to odmiana Scorpion
zgrała się z kolorami cynii, to zawsze niespodzianka, ale z liliowcami niekoniecznie
lubię tę fazę kwiatu limki, a lobelia dopiero teraz zaczyna, jak już ją miałam wywalić, coś mi z nią sianie nie idzie

Pszczelarnia......Ewa, na początku rośnie ładnie, potem się rozłazi, a kępa w środku łysieje, kwiatostan się pokłada mocno, może w cieniu będzie lepiej, ale zdecydowanie wodę lubi, jeśli regularne podlewanie, będzie ładniejszy; swój wykopałam, choć na pewno odbije znowu i mam pusty plac i myślę, co dać, chyba wolę dosadzić tam floksy

albo te lilie
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:03, 18 lip 2014

Do góry

To nie patrz za wielkokwiatowymi tylko za rabatówkami, albo okrywowymi. One są takie oblepione, tyle, że do wazonu nie bardzo...i śmiecą jak diabli. I tak mam co sprzątać

Swoje ciacham do wazonu, zawsze jakieś przywlekę z Pszczyny Teraz jeszcze lilie do wazonu przywiozłam, kocham pachnące kwiatki

Ela! Urlop zaczynam, zaraz do domu się zbieram i laba!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 18 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko ale masz piekny ten przetacznik, posadzilam tez rozowy i ciekawe jak sie rozrosnie. Super masz te rabaty a szczegolnie te co najmniej pracy wymagaja, tez do tego zmierzam bo sil coraz mniej. W te suche i sloneczna miejsca to lawenda i trawy, rozchodnik jeszcze. U mnie floksy daja rade na takiej patelni. Bardzo lubie zapach lilii w ogrodzie no i floksow tez Ciekawe jak Ci bedzie rosl ten powojnik Solidarnosc bo u mnie kiepsko Najlepsze sa powojniki z grupy viticella albo dobrze rosnie i kwitnie Ville de Lyon. Pozdrawiam

Przetaczniki są szybkie ale rok temu dopadał je mączniak, w suchym i nasłonecznionym i przewiewnym miejscu, nie
te intensywnie pachnące lilie, to mój nr 1, dlatego dojdą kolejne, cały ogró ma nimi odurzać
floksy też fajne, ale zapach mniej intensywny

powojnik posadzony, zobaczymy, jak z nim będzie....doszło mi nowych powojników sporo, ale zastrajkowały, idą w zieleń, nie w kwiaty, a Veronica Choice w tym roku 1 kwiatek dała, 2 razy był uwiąd pnączy
w zakątku medytacji rosną Rubensy Frank jakiś i ten, bo miało się zgrać z żółcią i niebieskimi dodatkami

Danusiu, powoli zbliżam się do końca zmian, zostały mi kosmetyki w środku rabat, będzie mniej pracy, a to podstawa, sił niestety nie przybywa, a ogród stale wielki, pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:59, 18 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

I widzisz jak tu na chciejstwa nie chorować jak o przetaczniku dumam, że dobrze byłoby go mieć, bo mi do żółto - niebieskiej rabaty potrzebny i Ty go w tak pięknym ujęciu mi pokazujesz, no jak się nie skusić?....ale fakt to już przemyślane będzie...za info o liatrii serdeczne dzięki, będzie na pewno

Przetacznik obowiązkowo, bo taki piękny i kosmiczny, jak obcy
litria i przetacznik i szałwia, idealne do żółtego
ponadto odmiana pysznogłówki Scorpion, ta moja fioletowa

...z chciejstw; dojdą pachnące lilie,tulipany bukietowe, rozmnażanie hortensji, trawy i chyba koniec

fajne też są rozwary, szybko się wysiewają i powstaje wielka kępa...u mnie rosną białe, różowe i niebieskie
juz pełno siewek

a może Perovską też? u mnie z różami, werbenami, budlejami i wilczomleczami...ponadto wcisnęłam tam trawy, judaszowca i hortensje limki
mur tak odbija światło, że nie mogę sensownego zdjęcia zrobić

Ogród Danuszy - odsłona 2 12:44, 18 lip 2014

Do góry

te lilie olbrzymie rosna na ponad 2 metry i pachne na cały ogród

Zapach ziemi 09:54, 18 lip 2014

Do góry
Pierwsze lilie już widziałam parę razy...a nastepne??? Pokazuj
Starorzecze na górce 06:34, 18 lip 2014

Do góry
Lilie i liliowce.

Lilie pachną tak mocno, że nie czuć gnojówki ze skrzypu

Olbrzymka żółta... a miało go nie być (obok RÓŻOWE malwy ):

Znów żółta... bo otrzymana w gratisie ze szkółki:

Inne:

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:34, 17 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Zazdroszczę kropli deszczu.. A mój ogródek jeszcze bardziej.. Lilie cudne!

To ja odsyłam na Pomorze u mnie wystarczy na razie, muszę oprysk zrobić a on mi nie daje, a rano upal, moja pikawka się buntuje i nie wychodzę
Baronowa zu Guttenberg
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:21, 17 lip 2014

Do góry
Zazdroszczę kropli deszczu.. A mój ogródek jeszcze bardziej.. Lilie cudne!
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:55, 17 lip 2014

Do góry
Hortensja nn a koło niej Beauty

Nowe lilie rozkwitły, kwiat olbrzymi bardzo pachnący

i nowe liliowce

W kamiennym kręgu od początku 22:49, 17 lip 2014

Do góry
Jeszcze raz rzuciłam okiem na lilie.. boskei są... a nazwę podawałaś?? Ja tylko obrazki oglądam
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 17 lip 2014

Do góry
Dzisiaj u mnie kwiaty po deszczu, 3 dzień nie mogę zrobić oprysku od plamistości rano upał po południu deszcz i placek
Kwiatek Princess Diana
a tu przywędrował kolega jeden

Piękna Sweet Parole o bardzo dużych kwiatach nie lubi deszczu i jak pąk się rozwija to zawsze pada ma pecha w tym roku

wysoka, dostojna Venrose

Rosa du Roy znowu zakwitła pięknie pachnie

Papageno, lilie i horti

Ogród, który ciągle zmieniam 21:56, 17 lip 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
W donicy zakwitły mi piękne lilie to bukszpany takiego grzyba dostały że szok jeszcze z 3 dni ciełam i nic nie było widać Pozdrawiam

Beatko to przykre a powiedz ,czy juz cos zastosoawałaś ,jakiś oprysk ???
Ogród, który ciągle zmieniam 21:37, 17 lip 2014

Do góry
W donicy zakwitły mi piękne lilie to bukszpany takiego grzyba dostały że szok jeszcze z 3 dni ciełam i nic nie było widać Pozdrawiam
Siedlisko na Podlasiu 14:50, 17 lip 2014

Do góry
Tak Grażynko jak są kwiatuszki na 2 ch nóżkach to faktycznie na nic czasu nie ma .ja mam starsze nieco 2 Kwiatuszki 9 i 7 lat Własnie wczoraj młodszy przyjechał uściskał mnie i mówi na dwa noce przyjechałem .Lilie śliczne u mnie część pięknych nornice sobie spożyły a drugą część ledwie uratowałam od robali Pozdrawiam
Ogródek Anity 12:24, 17 lip 2014

Do góry
Anitko poradz czy moge teraz przesadzić róże którą sadziłam jesienia, zupełnie jest zaslonieta przes wielgachne lilie,to Graham Thomas i dletego słabo rosnie ?
Siedlisko na Podlasiu 11:00, 17 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pięknie masz Grażynko w swoim ogrodzie, lilie i juki śliczne. Czas spędzony z wnukiem bezcenny - wiem coś o tym

Dzięki Iwonko za miłe słowa
A tak teraz to jest czas dla wnusia cieszy każde nowe słowo
jest przefajny
Pozdrawiam i dzieki za odwiedziny
Moja działka. 01:04, 17 lip 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Moje hortensje
Ogrodowa.

Koronkowa

I ma być diament,ale mam wątpliwości.

Dębowa dopiero w pączku ale liście super.

Bogusiu hortensje masz cudowne, widać, że dobrze im u Ciebie. Zapisuję się na patyczki hortensji Lilie reż zjawiskowe.

Miłego urlopiku. pozdr
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies