Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród Mirelli 18:09, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, widziałam twoją magnolię, jak zobaczyłam Centrum, to oczy z orbit mi wylazły. Nigdy na żywo takiego nie widziałam ... I te sadzonki bukszpanów na obwódki, ach ...
poczytałam o wrzosowisku, Anabelki śliczne kupiłaś, jak zaczniesz się zachwycać, zapomnisz o cenie ...
Są wypasione, niech ładnie rosną.

Mirelka, nie wytrzymam i muszę ci napisać ... Postaw 3 donice na tarasie z jednej strony, byłoby lepiej, niż na 4 rogach po jednej.
A teraz lecę spać, bo rano nie wstanę do pracy. Miłych snów

Iwonka w nocy był przymrozek i Annabellki przemarzły Chyba na noc muszę je wstawiać do garażu.

Co do donic to tak jak proponujesz ok, a co z czwartą donicą?
Moje małe królestwo 13:46, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja wzeszłym roku kupiłam dwa Klematisy w B, pisało na nich Montana i się skusiłam. jeden zakwitł jednym kwiatkiem na fioletowo - Montaną nie był zatem ... drugi nie zakwitł .
Teraz patrzyłam, oba żyją, ten drugi ma kilka pączków. Ciekawa jestem, jak zakwitnie? Powinien być różowy, jeśli Montana ...
Może też sobie kupię jeszcze?

Teraz też były Montana,ale ona raczej do zacisza a u mnie w tym polu wiatry wieją z każdej strony. Musze poczekać jeszcze trochę jak moje tuje podrosną.
Może ten drugi zrobi Ci miłą niespodziankę i będzie Montaną
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:07, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Twoje trzmieliny już wypasione. Tatarak będzie tam pasować

Te trzmielinki rzeczywiscie jakos ladnie podskoczyly, teraz sie wypasione robia! No ale jedna padla niestety. Ciemno tam I tatarak powinien rozjasnic. Kwestia czy brazowe trawy rusza. Tulipany Marne, bo 2gi rok I nie wysadzane. Jesienia zrobie porzadek.
Tu ma być ogród :) 10:07, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, miłych snów. Jutro nadrobię ... dziś nie zdążyłam

Iwonka, właściwie to nic nie straciłaś.... zaraz pokażę zawartość przesyłki, która dopiero co doszła.
Malutki pod lasem 09:49, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mówicie, trzmieliny w kulki? Muszę spróbować

Mam od kilku lat taką trzmielinę i dodatkowo prowadzę, jako pienną. Tworzy piękną kulkę

Podwórkowa rehabilitacja 09:34, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, lubię takie twoje foteczki. Przyszłam oczy nacieszyć przed snem. Pozdrawiam cieplutko Cytuję wszystkie, bo cudne

Dzięki Iwonko, dla Ciebie fotki z drugiego brzegu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:19, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jąaaaaakie cudne donice. Ach. Podziwiam Polinko. Świetnie wyszły.
A teraz idę się cofać i nadrabiać zaległości.

Dziękuję Iwonko☺ i ja polubiłam dzięki Asi betony
Ogródek Iwony II 08:42, 21 kwi 2016

Do góry
U mnie było 0 stopni.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:34, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, np. Salmon Van Eijk
- policzone, potwierdzone...:
www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=96#post_2
Niektórzy też twierdzą, ze Exotic ... sprawdzę w tym roku, bo mam kilka.

nie zauważyłam by exotic się mnożył
Ogród na glinie 08:30, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pamiętam, jak rok temu prymulki w zderzeniu z liśćmi krokusów cie denerwowały... Uważam, ze fajnie wygląda to zestawienie, jakby prymulki dostały do dekoracji trawki mini

Małgoś, mam wrażenie, ze masz inną bergenię, niż moja. Gdybyś kiedy dzieliła swoją, pomyśl o kilku sadzonkach dla mnie. Twoja ma takie zaokrąglone listki

Szafirki w trzmielinie cudne.
Nie mogę się nadziwić, jak ładnie komponujesz kolory.
Analizujesz wszystko dokładnie, fajnie potem to wychodzi

Ten carex, co masz od Juzi, zapisałam sobie na listę chciejstw. Jak spotkam, to sobie kupię.
Będę w maju robiła zamówienie u finki, ale ona chyba nie ma w ofercie ...
Ma pan trawka, ale dla jednej ... poczekam

Tawuła u Ciebie szybko wystartowała. U mnie jeszcze w pąkach

Z bergenią jest ten problem, że na rozsadniku pojawiły się opuchlaki.
A liście ma faktycznie okrągłe i dość sztywne, układające się w rozetkę, rozłożyste.

U Ciebie niby wiosna później, a potem mnie wyprzedasz i prędzej u Ciebie wszystko kwitnie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:08, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ana, masz Nigrę, czy Pisardii? Już się pogubiłam.
Moja Pisardii kwitnie na biało i jeszcze listków nie ma. A Nigry, które kupowałam jako Nigry są różowe
U Makkasi na różowo ...
kupowałam Nigre
Co z tym ogródeczkiem począć 07:43, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, ja kombinuję z siatką zbrojeniową. Tania jest. Jeszcze nie kupiłam, ale jak kupię, to M mi zrobi coś takiego:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388971026/
U ciebie sama siatka by zdała egzamin
https://www.google.pl/search?q=siatka+zbrojeniowa&biw=1366&bih=631&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiN_f-rop7MAhWqCMAKHSSRBogQ_AUIBygB#tbm=isch&q=siatka+zbrojeniowa+fi+4

Haha u mnie zbrojeniowa nad biurkiem ma zawisnac
Mój ogród pod górkę... 07:27, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, zakochałam się
I do tego brązowe trawki
Idę spać i śnić. Dobranoc

Dzięki Iwonko Ty śpiąc chyba wymyślasz nowe nasadzenia, bo tyle pomysłów u Ciebie
Ogródek Iwony II 06:59, 21 kwi 2016

Do góry
Muszę wypatrywać w takim razie traw.
Sylwia, podobno są też późniejsze odmiany forsycji.
Ogródek Iwony II 06:57, 21 kwi 2016

Do góry
Ewcia, ręka ci się zrobiła mała
Oj kusisz ...
U Madżenki już przekwitają... Te zupełnie wczesne...
Ogródek Iwony II 01:24, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, u mnie dopiero forsycja kwitnie
Magnolie jeszcze nie ruszyły, dziwny ten mój mikroklimat w ogrodzie ...
U Małgosika już tawułę wczesną widziałam w rozkwicie, u mnie w pąkach ... Więc pewnie mam dwa tygodnie spóźnienia, jak zwykle ...
Oglądałam zeszłoroczne fotki, rozplenice ruszyły u mnie w maju, więc miskantom długo termin daję. Jak co, będę alarm robić. Dziś z lupą oglądałam barony, znalazłam jedno źdźbło - wreszcie startują

Jak mi teraz płot nie zda egzaminu, to się załamię. I to nawet nie o adoratorów tylko chodzi, ale o moją sunię, którą nazywam ulicznicą Ciągle wychodzi przez płot na drogę i tam czeka na domowników, na środku ulicy. Dobrze, ze to nie główna ulica, tylko osiedlowa, dojazd do kilku domów i piach ...
Nie mogę mieć pretensji o obce psy, jak mój lata sobie gdzie chce. Pora uporządkować to

U mnie też forsycja dopiero kwitnie....na tulipany czekam i czekam i na razie nic...miskanty mają od kilku dni jakiś jeden czy dwa zielone kosmyczki a carexy buchanana i rozplenice to chyba wcale nie ruszą. Rozplenice chyba się okrywa a ja nie okrywałam więc pewnie pomarzły.

Płot wygląda jakby taki był od początku...profesjonalna robota....tylko czy sunia się ucieszy z takich rewolucji

Ogródek Iwony II 01:06, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, ja myślę że masz Salmon...
One są śliczne i się mnożą.

Maz racje - jest ich dużo więcej Dziś byłam u rodziców i aż nadziwić się nie mogłam. Muszę zapamiętać nazwę żeby znowu się nie plątać. Dzięki!
Na Łowieckiej 00:47, 21 kwi 2016

Do góry
Ilonko, przyszłam na twój łan tulipanów. Teraz to fotki codziennie pstrykaj. Koloru nabierają
Tu ma być ogród :) 00:44, 21 kwi 2016

Do góry
Edytko, miłych snów. Jutro nadrobię ... dziś nie zdążyłąm
Ogród Mirelli 00:42, 21 kwi 2016

Do góry
Mirelko, widziałam twoją magnolię, jak zobaczyłam Centrum, to oczy z orbit mi wylazły. Nigdy na żywo takiego nie widziałam ... I te sadzonki bukszpanów na obwódki, ach ...
poczytałam o wrzosowisku, Anabelki śliczne kupiłaś, jak zaczniesz się zachwycać, zapomnisz o cenie ...
Są wypasione, niech ładnie rosną.

Mirelka, nie wytrzymam i muszę ci napisać ... Postaw 3 donice na tarasie z jednej strony, byłoby lepiej, niż na 4 rogach po jednej.
A teraz lecę spać, bo rano nie wstanę do pracy. Miłych snów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies