Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 23:36, 20 kwi 2016

Magda, nie kwitły w tym samym czasie. jak tulipany przekwitały, pojawiały się te drobne cebulowe. I dobrze, bo dłużej kolorowo było ... Tylko rok temu tulipanów nie wykopywałam, by nie uszkodzić tych drobno-cebulowych, ale teraz koniecznie planuję wykopać i osuszyć
Te zestawy były dość drogie, a potem przecenione na 2,99 chyba. Zbyszek, jak zobaczył, zapakował do koszyka tyle, na ile w portfelu mu zaskórniaków zostało
ewa004 23:38, 20 kwi 2016

U mnie za wyjątkiem rozplenic na rabacie przy chodniczku to wszystkie ruszyły .
U Ciebie magnolia jeszcze nie kwitnie,u mnie już kończy
Iwk4 23:52, 20 kwi 2016

Ewa, moje są późniejsze.
Normalnie do Wrocławia chyba się przeniosę Z ogrodem oczywiście
Iwk4 23:53, 20 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Ja mam te tulipany przy tarasie Kupiłam je właśnie w B Fajne są? To te sie mnożą?

Tak Reniu. Salmon Van Eijk. Jutro cyknę fotki Dziś już dostały koloru
inag 01:06, 21 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ilonko, ja myślę że masz Salmon...
One są śliczne i się mnożą.

Maz racje - jest ich dużo więcej Dziś byłam u rodziców i aż nadziwić się nie mogłam. Muszę zapamiętać nazwę żeby znowu się nie plątać. Dzięki!
Sylvana 01:24, 21 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasia, u mnie dopiero forsycja kwitnie
Magnolie jeszcze nie ruszyły, dziwny ten mój mikroklimat w ogrodzie ...
U Małgosika już tawułę wczesną widziałam w rozkwicie, u mnie w pąkach ... Więc pewnie mam dwa tygodnie spóźnienia, jak zwykle ...
Oglądałam zeszłoroczne fotki, rozplenice ruszyły u mnie w maju, więc miskantom długo termin daję. Jak co, będę alarm robić. Dziś z lupą oglądałam barony, znalazłam jedno źdźbło - wreszcie startują

Jak mi teraz płot nie zda egzaminu, to się załamię. I to nawet nie o adoratorów tylko chodzi, ale o moją sunię, którą nazywam ulicznicą Ciągle wychodzi przez płot na drogę i tam czeka na domowników, na środku ulicy. Dobrze, ze to nie główna ulica, tylko osiedlowa, dojazd do kilku domów i piach ...
Nie mogę mieć pretensji o obce psy, jak mój lata sobie gdzie chce. Pora uporządkować to

U mnie też forsycja dopiero kwitnie....na tulipany czekam i czekam i na razie nic...miskanty mają od kilku dni jakiś jeden czy dwa zielone kosmyczki a carexy buchanana i rozplenice to chyba wcale nie ruszą. Rozplenice chyba się okrywa a ja nie okrywałam więc pewnie pomarzły.

Płot wygląda jakby taki był od początku...profesjonalna robota....tylko czy sunia się ucieszy z takich rewolucji

bacowa 06:46, 21 kwi 2016

Moja magnolia Royal Star kwitnie ,a Susan zaczyna i będzie kwitła do początków czerwca.
Trawy już ruszyły. Dzisiaj było -3 ciekawe jak róże to zniosły ?
bacowa 06:46, 21 kwi 2016

Dubelek, to wstawię ci zdjęcie
Iwk4 06:57, 21 kwi 2016

Ewcia, ręka ci się zrobiła mała
Oj kusisz ...
U Madżenki już przekwitają... Te zupełnie wczesne...
Iwk4 06:59, 21 kwi 2016

Muszę wypatrywać w takim razie traw.
Sylwia, podobno są też późniejsze odmiany forsycji.