Madziu też tak uważam , dobrze ze mnie popieracie bo to zakończy dyskusje z eMem.Gdybym miała więcej ziemi to większy kawałek bym tak zostawiła bo jest super kolorowo. Buziaki.
Liliowce , lilie i hortensja cudna , ciemiernik oszalał , chyba przygrzało go od słońca. Miejsce przed wejściem do domu urocze , takie naturalne , a owadów wszelakich musi być mnóstwo . Nie zmieniajcie nic jest cudnie taki kawałek łąki
Kupowałam martagony w Lilypolu i Benexie. Jedne i drugie wymagaja szczególnej opieki bo cebulki małe i niestety nie wszystkie wyrastaja. Martagony już przekwitły .Niestety są drogie i nie spełniają oczekiwań ale ja i tak je lubię choc mają więcej wad niż zalet.Pozdrawiam Justynko.
Iwonko, miejsca to ja będę miała dostatek.....już główka cały czas pracuje.....nie wiem czy sama podołam....ipomea rośnie u mnie pierwszy raz....zobaczymy jak się spisze?....widzałam gdzieś ją na rabatach w gruncie, też wyglądała niczego sobie
Marzenko - Eglantyna i mnie zachwyca... bałam się tego brzoskwiniowego odcienia, ale on jest troszkę widoczny, gdy pąk jest mało rozwinięty, a później ujawnia się porcelanowy róż... i kwiaty dość długo się utrzymują. Nawet deszcz ich bardzo nie niszczy.
Ewelina - lubię zieleń... uspokaja mnie . Nie mogę się przekonać do drzew o ciemnych, prawie czarnych liściach... choć posadziłam niedawno jabłoń o liściach czerwonych ... Te plamy koloru to liliowce, nie lilie
Wiem, wiem- długo mnie nie było, ale jakoś chęci nie starczyło i weny nie miałam. Poza tym też musieliśmy poogarniać w ogrodzie, bo impreza u mnie dzisiaj duża, a dwa gradobicia w tym tygodniu zrobiły swoje.
Odpoczynek dobra rzecz, tylko jak ponadrabiać te zaległości- to nierealne.
Na pewno szykujesz się na spotkanie- az Wam zazdroszczę, tak bardzo chciałbym.... No szkoda. ....
Twoje lilie piękne, będą zapewne zachwycać niejedne oczka.
Lilie cudowne, wydaje mi się że ta żółta piękność to African Queen - trąbkowa.
Bardzo ładnie zaaranżowałaś dzbany, ipomea to fajna roślinka do różnych kompozycji. Wykopy niedługo się skończą i odzyskasz ogród, a właściwie miejsce na nowe roślinkiPozdrawiam
Gosiu, pozdrawiam i życzę miłego weekendowania
ma być bez deszczu i ciepło- to jest bardzo dobra wiadomość
w ogrodzie niestety podmokło.
lilie u Ciebie przetrwały deszcze?
Gosia te lilie niesamowite i jak zwykle feeria barw u Ciebie, cudnie . Z tym deszczem to już lekkie przegięcie, nawet nie mamy się kiedy mebelkami nacieszyć . Powolutku na tygodniu sprzątam sobie domek, żeby w weekend do bólu się ogrodem cieszyć, a tu znów mi pogoda taki numer wycina .
Alba Luxurians, jak się nie mylę, to znam ten powojnik, faktycznie obficie kwitnie, ale jeszcze dla pewności odgrzebię fotki. Lilie wodne powalające, a miniaturowe oczko bardzo ładne. Przy takim pokryciu lustra wody liśćmi, glony są bez szans. Pozdrawiam
Dalia Honka Suprise ma coraz więcej kwiatków
Cleome od Basi coraz ładniejsze
Lilie i rudbekia
zaczynają agapanty ale Wolga popisu nie da ma po 1- 3 kwiaty w pojemniku lepiej wygląda Pinokio
a tu misz-masz