Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

malgorzata_s... 19:50, 14 lip 2014

Cudownie i kolorowo Zachwycam się bezustannieBuziaczki
Agania 20:11, 14 lip 2014

Ładnie miksujesz i dobierasz kolorki, rabata z cyniami jak najbardziej mi się podoba.....taka angielska ścieżka pełna kwiatów, takie uwielbiam

Derenia Świdwę kupiłaś....kiedy go pokażesz, ma cudowny ciemno zielony kolor i śliczne listeczki

Monarda ok... lubię wysokie byliny i fiolety, monardy nigdy nie zostawiałam nie ściętej na nasiona ponieważ dostaje mączniaka i grzyb przenosi się na inne rośliny, jak przekwitną to od razu je ścinam, ale rozłogowo się rozrasta i to nam wystarczy....wyślę ci czerwoną, ale jednak bezpieczniej będzie dla niej jak przekwitnie, jeszcze trochę odłóżmy wysyłkę

Liatra przepiekna i te żurawie wyglądają jak żywe

buziak
Milka 11:52, 15 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Liatria i umnie kwitnie. Motyle ją lubią.
Pięknie jak w pudełeczku.

Wcześniej tego jakoś nie widziałam, ale faktycznie uwielbiają ją mnóstwo nowych siewek, z czego się cieszę bardzo....rok temu myślałam, że to chwasty i wyrwałam wszystkie o zgrozo
dumam, co dać z przodu zamiast żurawek, podpowiedzi mile widziane, sucho tam i na okrągło słońce

a ta strona u mnie wymaga najmniejszych nakładów pracy

zaraz czad limki

Haniu dzięki
Monic 11:58, 15 lip 2014

Irenko, ależ Twój ogród wypiękniał - jest cudnie!
Chciałam się pochwalić, ze Twój liliowiec pięknie u mnie kwitnie :*
Milka 12:27, 15 lip 2014

anna_g napisał(a)
Ależ u Ciebie pięknie, bujnie, kolorowo i miłkowo Taki rajski ogród Irenki tworzysz. Bardzo mi się podoba. I tak kwitnąca kostrzewa też. Pozdrawiam Irenko

Anuś dzięki miło słyszeć, że zmierzam ku lepszemu
wprowadziłam kolejne ozdoby, reszta czeka na powieszenie

i tu w tym miejscu przy motylach i ważkach, sadzę powojnik Solidarność, ma intensywnie czerwone kwiaty, ciekawe czy w tym roku je zobaczę

Aniu pozdrawiam
AgnieszkaW 12:33, 15 lip 2014

Irenko, pięknie wyszło połączenie buków tricolor, miskantów Morning light, hakone i ciętych w kostkę bukszpanów, do tego werbena - baaardzo mi się to podoba Horti też masz takie 'wypasione', jakby suszy u Ciebie wcale nie było. Buziaki
Milka 12:35, 15 lip 2014

anna_g napisał(a)

Śliczna ta fotka.

Nieskromnie powiem, że udało mi się ono
głogowniki znowu idą w nowe listki, aby były ładne- trzeba często ciąć....tak myślę.. i koło nich jakoś ruszyła hakone, ale ta odmiana wolniejsza jednak.....ocenię pod koniec sezonu, porównam te 2 moje odmiany

czerwień tej hortensji trudno pokazać......w towarzystwie ma wilczomlecz, uwielbiam tę odmianę od Ani an_tre

a ta jakaś inne ma kwiaty, nazwy nie mam

patyki całe w pąkach

Milka 12:46, 15 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Cały czas się nad nią zastanawiam, pięknie u Ciebie wygląda....jak długo kwitnie?...muszę dobrze zaplanować, bo juz za dużo tych chciejstw mam....pozdrówka Irenko

Teraz Jula polecam z czystym sumieniem, ale trzeba dać jej ciut miejsca, słoneczne stanowisko i z miesiąc kwitnie jak nic, a może i dłużej przy sprzyjających warunkach
tak, forum oznacza chciejstwa, ale u mnie one już są przemyślane, nie idę na żywioł
cmokam
cudem kwitną lilie pod klonem, zawsze sunia mi je niszczyła, a takie pachnące są....widać i rozchodniki, białe i bordowe, prawie kwitnące
i przymiarka derenia Świdwy...w tle vanilka

przetacznik Christa późno ruszył, chyba ma sucho w nowym miejscu i źle zniósł przenosiny, ale kwitnie i to coraz więcej
za plecami ma ostrokrzew prowadzony w stożek...póki co, nieudolnie

dwa kolory pysznogłówki
tu na razie bez mączniaka, w innym miejscu co rok..

kolor pomarańczowy w mieczykach i chyba aksamitkach...takie inne i wysokie
Milka 13:23, 15 lip 2014

Kindzia napisał(a)
U mnie liatry od zeszłego roku, biedronkowe. Tamtego lata marnociny były, ale w tym dorodne porosły Jak u Ciebie Tylko jeszcze białe nie zaczęły. Ale u mnie słoneczko trochę później do nich dociera, pewnie dlatego. Szybko się rozrosły

Nie martw się Irciu, u mnie buksiki też jeszcze nie ostrzyżone, ani trzmieliny na kijach...zdążymy

Moje są na patelni i suszy i widzę, że na 3 rok są najładniejsze
o jej...no tak, jeszcze trzmieliny, w sumie mam ich 8, jedne cięłam, ale już znowu trzeba
zaczynam się zastanawiać, czy z moich kulek nie robić żywopłot, mniej precyzyjnego cięcia, ale pomyślę...no i stożki do zrobienia 3...też mam pietra
ruszyła hortensja na pniu i wkoło wszystkie inne....jedną pies mi połamał
a dziś rano buszowała pod ambrowcem w żurawkach i trytomach...aż się boję powrotu do domu...!

Milka 13:30, 15 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudownie i kolorowo Zachwycam się bezustannieBuziaczki

A czasami i krzykliwie wręcz, jak w artykule Danusi, ten ogród czerwono- demoniczny
buziaki
portrety liliowców i lilie
moje ulubione za zapach

nawet nie wiedziałam, że je mam, ciągle jakieś nowe zakwitają
ale mam takie co 2 lata i żaden nie zakwitł, nie wiem czemu