Ładnie miksujesz i dobierasz kolorki, rabata z cyniami jak najbardziej mi się podoba.....taka angielska ścieżka pełna kwiatów, takie uwielbiam
Derenia Świdwę kupiłaś....kiedy go pokażesz, ma cudowny ciemno zielony kolor i śliczne listeczki
Monarda ok... lubię wysokie byliny i fiolety, monardy nigdy nie zostawiałam nie ściętej na nasiona ponieważ dostaje mączniaka i grzyb przenosi się na inne rośliny, jak przekwitną to od razu je ścinam, ale rozłogowo się rozrasta i to nam wystarczy....wyślę ci czerwoną, ale jednak bezpieczniej będzie dla niej jak przekwitnie, jeszcze trochę odłóżmy wysyłkę
Wcześniej tego jakoś nie widziałam, ale faktycznie uwielbiają ją mnóstwo nowych siewek, z czego się cieszę bardzo....rok temu myślałam, że to chwasty i wyrwałam wszystkie o zgrozo
dumam, co dać z przodu zamiast żurawek, podpowiedzi mile widziane, sucho tam i na okrągło słońce
a ta strona u mnie wymaga najmniejszych nakładów pracy
Irenko, pięknie wyszło połączenie buków tricolor, miskantów Morning light, hakone i ciętych w kostkę bukszpanów, do tego werbena - baaardzo mi się to podoba Horti też masz takie 'wypasione', jakby suszy u Ciebie wcale nie było. Buziaki
Nieskromnie powiem, że udało mi się ono
głogowniki znowu idą w nowe listki, aby były ładne- trzeba często ciąć....tak myślę.. i koło nich jakoś ruszyła hakone, ale ta odmiana wolniejsza jednak.....ocenię pod koniec sezonu, porównam te 2 moje odmiany
czerwień tej hortensji trudno pokazać......w towarzystwie ma wilczomlecz, uwielbiam tę odmianę od Ani an_tre
Teraz Jula polecam z czystym sumieniem, ale trzeba dać jej ciut miejsca, słoneczne stanowisko i z miesiąc kwitnie jak nic, a może i dłużej przy sprzyjających warunkach
tak, forum oznacza chciejstwa, ale u mnie one już są przemyślane, nie idę na żywioł
cmokam
cudem kwitną lilie pod klonem, zawsze sunia mi je niszczyła, a takie pachnące są....widać i rozchodniki, białe i bordowe, prawie kwitnące
i przymiarka derenia Świdwy...w tle vanilka
przetacznik Christa późno ruszył, chyba ma sucho w nowym miejscu i źle zniósł przenosiny, ale kwitnie i to coraz więcej
za plecami ma ostrokrzew prowadzony w stożek...póki co, nieudolnie
dwa kolory pysznogłówki
tu na razie bez mączniaka, w innym miejscu co rok..
kolor pomarańczowy w mieczykach i chyba aksamitkach...takie inne i wysokie
Moje są na patelni i suszy i widzę, że na 3 rok są najładniejsze
o jej...no tak, jeszcze trzmieliny, w sumie mam ich 8, jedne cięłam, ale już znowu trzeba
zaczynam się zastanawiać, czy z moich kulek nie robić żywopłot, mniej precyzyjnego cięcia, ale pomyślę...no i stożki do zrobienia 3...też mam pietra
ruszyła hortensja na pniu i wkoło wszystkie inne....jedną pies mi połamał
a dziś rano buszowała pod ambrowcem w żurawkach i trytomach...aż się boję powrotu do domu...!