Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:23, 14 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za odwiedzinki, już tej nocy się nie cofnę, żeby zdjęcia u Ciebie zobaczyć...jutro

P.S. A hortki ogrodowe u mnie kwitły, tylko za daleko do nich miałam w maju, żeby na noc okrywać

Myślałam ze u Ciebie marzły zima a to tylko o okrywanie chodzi . Pięknie kwitną u Uli i pewnie bardzo z nich sie cieszy i masz rację ze jej łatwiej bedzie przykryc.Pozdrówka.
Bogdzia 21:24, 14 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Dzięki za odp. w sprawie ciemiernika, bo już się martwiłam.

A dziś u mnie lekko pochmurno w sam raz na prace ogrodowe takie mniej przyjemne, ale żeby było ładnie to konieczne.

Pozdrowionka z rana do kawki zostawiam

U mnie tylko rano dało sie popracowac , potem był upał a wieczorem podlewanie.Pozdrawiam Ula.
Bogdzia 21:29, 14 lip 2014

Margarete napisał(a)
Próbowałam nadrobic zaległości, chociaz obrazkowe...nadrobiłam
Piekne masz lilie i liliowce u ciebie kwitna całymi łanami, mam nadzieje że i ja sie takich doczekam - u mnie póki co pojedynczo p[ojawiaja sie kwiaty ale trzeba im dac czas, sa młode, sadzone jesienią przecież.
Dzieki raz jeszcze za rozszadę
Lilie wodne boskie i z żabka i bez żabki - tego oczka to ci mocno zazdroszczę.
Zetawianie złocienia białego z czerwienia firletki tez mnie uwiodło.
Pozdrawiam i iłaego tygodnia zyczę !

Małgosiu ja też mam małe sadzonki i wiele z nich nie zakwitnie wogóle w tym roku. Ogladałam zdjęcia Twoich i kolory po deszczu były niezbyt ciekawe ale normalnie są dużo ładniejsze.Jakiś punkt wodny zawsze w ogrodzie powinien byc.Myśle że i Ty zrobisz , kwestia czasu.Buziaki śle.
Bogdzia 21:32, 14 lip 2014

Kasya napisał(a)
Bogdziu, moze ty bedziesz wiedziala dlaczego nasturcjom na slonecznej rabacie zolkna liscie ?
kwitna jak oszalale ale liscie robia sie szpetne

Przypuszczam że za dużo wody może było ale pewna nie jestem. Pozdrówka.
Bogdzia 21:36, 14 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Byłam, zdjęcia nadrobiłam, liliami pachnącymi się pozachwycałam. Liliowce pooglądałam, ładne są, nie powiem, ale ja nie jestem ich fanką...

Pozdrowienia serdeczne zostawiam

Kasiu ja tez nie jestem ale to najbardziej bezproblemowa roslina i do tego ma piękne kolory i kształt kwiatów. wszyscy zrazają sie tym obrywaniem kwiatów ale z rózami jeszcze wiecej pracy i nikt tego nie porównuje i róze wszyscy , no prawie wszyscy lubią.Pozdrówka.
Bogdzia 21:37, 14 lip 2014

Dziś same słoneczka

Bogdzia 21:38, 14 lip 2014

Anita1978 21:56, 14 lip 2014

Lubie takie słoneczne kwiatki!
Bogdzia 22:09, 14 lip 2014

Anita1978 napisał(a)
Lubie takie słoneczne kwiatki!

Ja lubie na nie patrzec ale rosliny juz mniej lubię bo są wszędobylskie i do tego po jakimś czasie się wykładają ale wtedy je wyrywam i po kłopocie. Najważniejsze ze lubią je motyle i dzis juz było ich mnóstwo na kwiatach a pewnie będzie jeszcze wiecej Pozdrówka Anitko.
viva 22:19, 14 lip 2014

Bogdziu, nazwę powojnika zapisałam. Widzę, pokazujesz go, że kwitnie długo. Może u mnie da się zadomowić i też będzie ładnie rósł. Nie wszystkie powojniki u mnie rosną, najgorzej wielkokwiatowe.
Donoszę też, że Betty Corning kwitnie w dalszym ciągu Też długo prawda?

Masz dużo odmian rudbekii, one podobają mi się u kogoś, u siebie kolorystycznie nie bardzo mogłabym z czymś skomponować. No ale nie wykluczone, że kiedyś to się zmieni

Bogdziu, ziemi to chyba już nam nie trzeba ale ogrodnik przydałby się jak najbardziej