Da radę, robili nam ludzie, którzy robią nawodnienia sadów. Dałaby radę na jeszcze większe pole. Ważna jest pompa, a pompa będzie zmieniona na lepszą.
Ziemia jest różna w różnych miejscach. Tam właśnie za jeziorkiem jest najżyźniejsza, bo to wg mapy łąka" była, poza tym została jeszcze użyźniona.
Gliny w warstwie urodzajnej nie ma, glina powstała z wykopów, ale ta glina ma dobre parametry, bo się rozsypuje po walnięciu łopatą.
Cała rabata pod płotem jest na tej ziemi. Super rośnie. Grunt dobrze trzyma wodę.
Woda jest i będzie zawsze. Była w zeszłym roku, w czasie tak wielkiej suszy.
Dno jest na takim poziomie, że woda będzie. I to na stałym poziomie, który nigdy się nie zmieni
Nigdy jarmuzu nie sądziłam.
Twój jakiś ciemny i wygląda bardzo efektownie.
I to polaczenie z bylinami...bardzo ciekawe.
Ale najpierw siejesz do doniczki ? Czy go gruntu ?
I kiedy go siac najlepiej ?
Nie to nie była przecena, dość wysoki, nie mierzyłam, ale też cena mnie zaskoczyła. Cena nie przekraczała na pewno 100zł. kojarzy mi się coś koło 60zł maksymalnie 80zł nie więcej.
Przyjął się, rok siedział w donicy bo nie mogłam się zdecydować gdzie go wsadzić. W glebie od sierpnia 2018r, kupiony w 2017r.
Dziś znalazłam fotkę tego cisa z zakupów o którego pytałaś u mnie, kupiłam w LM w marcu, 2017 ale w zeszłym roku też widziałam, cena coś około 60zł (tak mi się kojarzy)