Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:34, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Projektowanie zostawmy bo chyba mało ciekawe jednak jak ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie to bardzo chętnie wysłucham.

Zacznę od zachwytem nad pewnym rozchodnikiem, który kupowany jako Matrona okazał się trudno dostępną odmianą. Od początku był ładny, ale jak zakwitł okazał się cudny

[

Jest naprawdę piękny.
Ciekawe czy moje Matrony okaża się Matronami też się bardzo ładnie zabrały, zrobiły bordowe, mocne i dość duże - oczywiście jak na pierwszy swój sezon. Ale to był dobry wybór - za Twoją sprawą - więc dzięki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:32, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Kolorowy zawrót glowy Luki mnie się u Ciebie bardzo podoba Nawet jeśli czasem ta partia żółtych spiskuje Ta żółta chryzantema całkiem fajnie się prezentuje i rozjaśnia rabatę. Bardzo masz fajnie i tak po łukaszowemu pozdrawiam cieplutko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:10, 31 lip 2014

Do góry
Agnieszko pogoda na prace ogrodowe idealna, ale ja dzisiaj niestety nie mogę sobie na to pozwolić.
Wiesz ile na bylinówce jest poustawianych doniczek między roślinami na wsadzenie nie ma miejsca, ale poupychać doniczki z bylinami zawsze da rade

Ewo u mnie jak na razie bez zmian nawet czasu na porządki w ogrodzie nie mam czasu, a mnóstwo do zrobienia, cały front wymaga konkretnego sprzątania po kwitnieniu lili i liliowców.

Iwono do zaczarowanego mu daleko, na żywo wygląda o wiele gorzej i bardzo płasko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:06, 31 lip 2014

Do góry
No i teren pod nową rabate... dzisiaj niestety znowu nici z rozpoczęcia prac, niewolnictwa w domu ciąg dalszy...
Na elementy 'robocze' nie zwracamy uwagi

Jednak z części roślin będzie trzeba poczekać przynajmniej do końca sierpnia, nie chce ryzykować przesadzania rh w czasie upałów.

Zdjęcia do etapu 'przed' zrobione, teraz trzeba poczekać troche na 'po'
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 31 lip 2014

Do góry

Ogródek Agam 09:45, 31 lip 2014

Do góry
Luki na moich zdjęciach dużej różnicy nie widać, ale w rzeczywistości Berry jest ciemniejsza i bardzo urosła od kwietnia, pamiętasz moje malutkie sadzoneczki?
Na bieżąco z wątkami to ja nigdy nie będę .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:36, 31 lip 2014

Do góry
Nidokończone dodawanie fotek
Jak ktoś widzi betonową płyte w górnym rogu to informuje, że wczoraj przestała istnieć..alleluja ale 25 taczek gruzu trzeba było wywieźć. Dzisiaj ziemia i trawnikdo siania

Jeżówka Leilani na pierwszym planie, na boku jakiś słoneczniczek

Leluja Papiljio czy jakoś tak
Ogródek Agam 09:25, 31 lip 2014

Do góry
Ale ja gapa jestem tyle pięknych zdjęć mnie ominęło, a myślałem, że jestem na bierząco.
Cudownie rabaty się prezentują, też wole bardzie Berry Smothie od Georgia Peach, ta druga, żeby tworzyła ładny efekt musi być posadzona 2 razy gęściej niż inne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 30 lip 2014

Do góry
Paweł Jakieś problem u mnie z siecią i nawet mocno pomniejszone zdjęcia nie chcą się załadować. Jutro będzie więcej
Plantacja daleko, ale jesienią też się wybieram bo bardzo się opłaca.
Na 6 Ice Dance kupowanych wiosną przetrwały tylko dwie, nie wiem co było przyczyną padnięcia... korzenie miały w całości bez niechcianych gości. Nowe kupione w Rzeszowie podzielone na pół już są wielkości kupowanych sadzonek. Niech się rozrastają, przydadzą mi się
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:06, 30 lip 2014

Do góry
Miało być dużo fotek, ale nie chcą się ładować. Reszta jutro
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 30 lip 2014

Do góry
Bogda bo mam Matrone od dawna w innym miejscu, jest o wiele wyższy, ma inny kolor liści i kwiatów

Bożenko jestem zachwycony tym rozchodnikiem Widzisz mi projektowanie też za dobrze nie idzie. Trzeba mieć doświadczenie, ale na profesjonalny projekt, który planowałem jednak nie moge sobie pozwolić bo miałbyć to prezent...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:53, 30 lip 2014

Do góry
Inne widoczki..

Za skalniak zawitały Anabelki, w tym roku skromnie z kwiatami, ale w kolejnym powinny spełnić swoje zadanie.

Bylinówka.. miała być w różnych odcieniach różu, ale jak widać przemyciłą się tam oczodajna żółta chryzantem, która oczywiście miałabyć intensywnie różowa...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 30 lip 2014

Do góry
Projektowanie zostawmy bo chyba mało ciekawe jednak jak ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie to bardzo chętnie wysłucham.

Zacznę od zachwytem nad pewnym rozchodnikiem, który kupowany jako Matrona okazał się trudno dostępną odmianą. Od początku był ładny, ale jak zakwitł okazał się cudny

Liliowiec - Hemerocallis 21:39, 30 lip 2014

Do góry
Liliowce podsadzone funkiami jak i żurawkami wyglądają bardzo dobrze. Liliowce mogą rosnąć wkomponowane w rabate z różnymi bylinami jak i w większej grupie samodzielnie.
Nie łaćzyłem jeszcze z trawami, ale kontrast z miskantem ML powinien wyglądać dobrze.
Liliowce wyglądają również łądnie w połączeniu z rozchodnikami.
Tutaj masz kawałek mojej rabaty gdzie liliowce rosną przy rozchodnikach i pomarańczowych żurawkach i dodatkowo troszke oddalone są turzyce Prairie Fire. Liliowce są w tonacji żółto pomarańczowej (końcówka kwitnienia).

Jeżeli chodzi o rozrastanie się liliowców to najszybciej pzyrastają starsze odmiany, nowe bardziej 'fikuśne' w kwiatach nie tworzą szybko wielkich kęp. Jednak u siebie widze, że solidna kępa ładnie kwitnąca jest w 3 sezonie po posadzeniu. Oczywiście gdy kupimy wielką kępe to o wiele szybciej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:24, 30 lip 2014

Do góry
Danusiu ogromne wyróżnienie dla odpowiedniej osoby. Gratulacje!!!
Wyróżnienie za Twoją wieloletnią prace i doskonałe realizacje, których widzieliśmy zapewne tylko garstke zostało ukoronowane.
Jednak chyba żaden z tych 99 projektantów nie ma tylu kibiców Nie znam drugiego takiego miejsca jakim jest Ogrodowisko, a miałem okazje już wiele poznać. Za pośrednictwem tego portalu zmieniasz całą Polske i nie tylko. Mnóstwo osób upiększyło, zbudowało i założyło cudowne ogrody. Gdzie szukać drugiego takiego miejsca gdzie codziennie jest tłoczno sympatycznie i każdy stara sobie pomagać. Zawarte przyjaźnie i spotkania to już fenomen na skale światową, dzięki Tobie prawie obcy sobie ludzie są w stanie przejechać cały kraj, aby się spotkać z innymi ogrrodowo zakręconymi.
Myśle i mam nadzieję, że tegoroczne sukcesy i jubileusze są spełniem Twoich największych marzeń(chcociaż wiem, ,że są kolejne) i możesz powiedzić na głos, że jesteś Szczęśliwa
To tylko początek...drogi do marzeń 21:19, 30 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Olga chociaż skromna relacja foto to pokazuje efekty prac mnie się bardzo podoba, a praca przy zakładaniu trawnika widać, że przyniosła świetny efekt

Relacja foto: skromna,skromna. Myśle że nie umiem jeszcze robic ładnych zdjęc...mus się dokształcic. Dzięki za miłe słowaAż chce się pracowac po takich komentarzach.
To tylko początek...drogi do marzeń 21:02, 30 lip 2014

Do góry
Olga chociaż skromna relacja foto to pokazuje efekty prac mnie się bardzo podoba, a praca przy zakładaniu trawnika widać, że przyniosła świetny efekt
Ogród niby nowoczesny ale... 13:59, 30 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Bajka !
Kicia boska, podrap za uszkiem
no i Piccolino jest warto czekać było

Podrapię jak tylko do domu dotrę
I masz rację...cudne piccolino - warto było czekać

Magda_ napisał(a)
Madzia wszystko fajnie rośne a ten czyściec podobny do lawendy - troszkę

Madzia---z naciskiem na "troszeczkę"

Luki napisał(a)
Co tu dużo mówić, dom perfekcyjnie współgra z ogrodem. Widoki jak z katalogu

Luki...jak sam zerknę na niektóre fotki to też mi się podoba...ale całość jeszcze nie współgra. Dążę do tego aby już całość grała ze sobą...troszkę czasu jeszcze mi potrzeba.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:16, 30 lip 2014

Do góry
Tak patrze na te budleje i dobrze, że jesienią wylecą z tej rabaty Motylki fajne, ale ja wiem co później te motylki w postaci gąsienic potrafią zrobić. Wiosną miałem plage na żurawkach... niektóe były w całości zjedzone. Razem z polowaniem na opuchlaki nocami zbierałem gąsienice, a to juz jest ochydna sprawa
Ogród niby nowoczesny ale... 10:01, 30 lip 2014

Do góry
Co tu dużo mówić, dom perfekcyjnie współgra z ogrodem. Widoki jak z katalogu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies