Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 13:57, 11 lip 2014

Do góry
Kasiu leje i leje W kancikach woda stoi, rośliny leżą bo ciężkie od wody Lilie muszę powiązać ale mokro i błoto. Mam nadzieję że jutro lepiej będzie Buziaki
Moja działka. 13:52, 11 lip 2014

Do góry
Bogusiu lilie śliczne. Śliwki wyglądają kusząco lubię placek ze śliwkami, i knedle - choć to raczej węgierki... I bardzo fajne hortusie. U mnie nie mają kwiatów... buuuu... Dębolistna mnie zaciekawia. Zobaczymy jak zakwitnie.
Mój nowy stary ogród 13:52, 11 lip 2014

Do góry
Dorotko u mnie deszcz wszystko położył Ostróżki musiałam poobcinać, powojniki obtłuczone, lawenda i lilie leżą Leje jak z cebra nadal. Cóż, jaka zima takie lato. Buziaczki z
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:36, 11 lip 2014

Do góry
Aniu są przypadki, że nie drażnie, ale te lilie gryzą się jak pies z kotem CO gorsza jakaś chryzantema przytachan przez moją mamunie, która miała być różowa zakwitnie na żółto... wszystko było by w porządku gdybym nie posadził jej na różowej rabacie

Ewelino wazon w najlepszej odłsonie chociaż co chwile słysze jakieś jęki "zetnij mi kilka do wazonu" mojej odpowiedzi chyba pisać nie trzeba

Zuza bardzo mi miło czytać takie pochwały Zapraszam.

Ewo ja niestety nie mam pojęcia o miniaturkach i to jednokolorowych... wiesz ja to zachłanny i czym bardziej kolorwy, falbanisty i duży tym lepszy. Za pająkami też za bardzo nie jestem.. Może Free Whelin lub Apron Strings.
No, ale zawsze moge polecić dobrą polską strone z odmianami Liliowce powinnaś tutaj znaleźć coś dla siebie

Iwonoto moja najlepsza i najbliższa szkółka, większosć moich bylin właśnie z niej pochodzi,a w szczególności żurawki. Właścicele są pasjonatami, a nie zawsze się z tym można spotkać. Najlepsze są szkółki, w których klient wie więcej... obrót o 180 stopni na pięcie wskazany

Ewo pasjonatko witam i zapraszam

Agato tez róż z żóltym jakoś sam pcha się do ogrodów
Lilie już zaczynają konkretnie i efektownie kwitną, a zapach lili z przedogródka unosi się co najmniej na 5-10 metrów(zależy od pory dnia i wilgotności) i nie zaprzecze, że cudowie pachną.
Moje siewki też wszystkie Emilowe i jak na razie tylko z jednej nie jestem zadowlony.
No, a na rabatch jest już tak ciasno, że nogi nie ma gdzie postawić, a ja ciągle coś dosadzam... później będę wysadzać i tak zabawa w ogrodniczkowanie się kręci
Ogród do kwadratu 11:55, 11 lip 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Cudnie jest! Bardzo podoba mi się to powtórzenie lilii w różnych miejscach w tym samym kolorze. Z jednej strony ulegam temu że lilie mają takie cudne kwiaty i kupuję rożne, a z drugiej takie powtarzalne plamy koloru są cudowne.

W ogóle to masz dużo zielonego koloru, ale on jest tak rewelacyjnie soczysty, że chciało by się go jeszcze więcej!!!

Ehhh jak ja bym kiedyś się wprosiła na kawę do tego ogródeczka!!
Bardzo zazdraszczam Ci [ale pozytywnie] tych donic murowanych, drzew rozciągniętych na linach i lubego który tak Cie wspiera.
lilia wodna 11:54, 11 lip 2014

Do góry
witam , mam do oddania bilałe lilie wodne (poniewaz robie porządek w stawie )
jeżeli ktoś jest zainteresowany jestem od 11-13 lipca 2014 w korczynie kolo krosna(podkarpacie)
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:15, 11 lip 2014

Do góry
U mnie chłodno niebo lekko zachmurzone ale deszczu nie widać
Rozkwitły kolejne lilie, kwiaty maja olbrzymie, robiłam fotkę z okna
Moja działka. 09:21, 11 lip 2014

Do góry
Piekne lilie, ale ta debowa horti mnie zachwyca Pozdrawiam
Moja działka. 06:34, 11 lip 2014

Do góry
Sliczna ta horti ma piękny pokrój i chyba rośnie w słońcu ?????/ a lilie jakie moich połowę zjadłu norniceW przyszłym roku sadzę w doniczki bo mi niewiele zostało a jak irysek Jak będziesz chciała to Ci mogę jeszcze wysłać bo masz jednego chyba a moje rosna
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 00:31, 11 lip 2014

Do góry
vita napisał(a)

Dzięki Agnieszko, niewiele na tych fotach nowego w tym roku.
Chyba musiałam być niegrzeczna, bo bardzo dużo niepowodzeń mnie spotkało. Nie zakwitły szachownice perskie, pustynniki zdrobniały, no i zmarnowałam jedną lilię botaniczną. Jak czasu brak to i rośliny marnieją.
Pozdrawiam

Podobnie u mnie... szachownice zawsze strajkują, ale lilie botaniczne i pustyniki były niezawodne.. a w tym roku ..fiasko.... chyba ten brak zimy się przysłużył.. nie było zamarzniętej ziemi, tylko ciągłe błotko... a wiec za mokro i brak okresu spoczynku.. ja to sobie tak tłumaczę..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:05, 11 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Siewka

Siewka

I na koniec widok frontu... a kwitną tylką 4 lilie, jakieś 20 czeka
Uwielbiam ten okres w ogrodzie.

Luki napisał(a)
...

Żółtki

Luki napisał(a)

Jak widać jeszcze słabo z kwitnieniem lili.

szczęka mi opadła i sobie leży

ale cudowności! ależ musi pachnieć! słabo z kwitnieniem lilii?? chyba ślepam

siewki bardzo mi się podobają

Połączenie różowego z żółtym miało u mnie nie istniec, bo nie lubię żółtego w ogrodzie(ale lubię rudbekie, krwawniki i słoneczniki... chyba cos tu się ze sobą nie zgadza...). I co się stało? Sam widziałeś

Masz bardzo bujnie, bardzo zdrowo wszystko wygląda, gesto!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 10 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Sebek - szybko musisz wykopywać co się da (zwłaszcza te lilie i trawy) i porozdawać znajomym ogrodowiczanom, żeby się przypadkiem nie zmarnowało jak będziesz korzystał z życia studenckiego...

hehe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:43, 10 lip 2014

Do góry
Sebek - szybko musisz wykopywać co się da (zwłaszcza te lilie i trawy) i porozdawać znajomym ogrodowiczanom, żeby się przypadkiem nie zmarnowało jak będziesz korzystał z życia studenckiego...
Starorzecze na górce 22:25, 10 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Czy lilowce na fotkach to Emilowe??
Szersze kadry bardzo mnie przekonują... lubie tak bylinowo i kolorowo

Łukasz, tak, to te same! Z namiarów od Ciebie, bardzo dziękuję. Chyba z 80% będzie kwitła Jeszcze są rzadkie, ale myślę, że się rozrosną i będą tworzyły gąszcz

A lilie też z namiarów od Ciebie, pomimo podlewania gnojówką skrzypową, przebiły się i pachną najcudowniej w świecie! Uwielbiam za to lilie. Dodatkowo, jesli kwiat jest wielgachny, to już pełny zachwyt!
Moja działka. 22:22, 10 lip 2014

Do góry
Pięknie lilie kwitną i już te pachnące wreszcie zaczynają
Wiesz, że mi koło łezki znowu te moje pomarańczowe wylazły? Przecież wszystkie na salonową przesadzałam...musiały jakieś małe zostać, teraz urosły i kwitną. Trzeba im kokardki zawiązać i potem przesadzić.

U mnie też sobie leży co nie co po tych deszczach...ale nie nabroiło i to najważniejsze
Moja działka. 21:51, 10 lip 2014

Do góry
Po deszczu poszłam na działkę,kwiaty niektóre leżały na ziemi
Ale lilie trzymały się prosto

W ogródku Iwony 21:43, 10 lip 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Cudnie się prezentują lilie i liliowce u Ciebie. Szkoda tych 2 rododendronów, tak ładnie wyglądały wcześniej, może sobie poradzą. Pozdrawiam Cię gorąco.

Rododendronów szkoda, ale jeszcze nie tracę nadziei, w ostateczności wiosną wymienię na nowe. Dziękuje za odwiedziny.
Rododendronowy ogród II. 20:59, 10 lip 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Lilie wodne cudo , tego brakuję mi w każdym ogrodzie bez wody
Po zakochaniu się w Twoim świerku in versie nie mogłam go nie mieć , miejsca brak na duże gatunki w moim ogrodzie , a on jest taki w sam raz
Na razie malusi , ale za paręnaście lat będzie taki jak Twój

Fajnie że masz świerka wielu osobom się podoba., a lilie wodne są prześliczne i to były moje wymarzone rośliny chyba najbardziej ze wszystkich. Ogród bez wody jest tylko zbiorem grzadek , woda w ogrodzie musi byc.Pozdrawiam Madziu serdecznie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:25, 10 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Czyli z salonu to taki bukiet w wazonie haha
Rododendronowy ogród II. 08:08, 10 lip 2014

Do góry
Lilie wodne cudo , tego brakuję mi w każdym ogrodzie bez wody
Po zakochaniu się w Twoim świerku in versie nie mogłam go nie mieć , miejsca brak na duże gatunki w moim ogrodzie , a on jest taki w sam raz
Na razie malusi , ale za paręnaście lat będzie taki jak Twój
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies