Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:43, 12 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wreszcie jestem na bieżąco
Czytane i obrazkowane...
Liliowce pięne... jedne nietrafiony... skąd to znam.. na szczęście w liliwocach lubię wszystkie, wiec nie rozpaczam jak sie trafi inny.. byle nie był pająk bo one są drogie

U mnie inwazja kopciuszków.... szaleństwo... tak jak inwazja pokrzyw w kącie, dzie mam jedyne przejście. Czy mogę pokrzywę przyciąć bez szkody dla motyli, a z zyskiem dla mnie???

Rabata frontowa fajna... nie zmieniaj

Ten nietrafiony kosztował 22zł ale bardzo mi się podobał i jestem jednak zła. Nie wiadomo co bedzie z pozostałymi bo jeszcze nie kwitna.
Kopciuszki super ptaszki więc zmartwienia z powodu inwazji nie masz, raczej zabawe. Pewnie młode z gniazd wyleciały i po kilku dniach nie bedzie ich widac.Pokrzywę przytnij , na razie jeszcze jaj nie złożyły choc widziałam że u Mariusza sporo jest zdjec z motylami to i u Ciebie bedzie to samo wiec zaraz sie zacznie składanie.
Rabaty nie zmienie , mnie sie podoba.Buziaki.
Bogdzia 21:45, 12 lip 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Liliowce , lilie i hortensja cudna , ciemiernik oszalał , chyba przygrzało go od słońca. Miejsce przed wejściem do domu urocze , takie naturalne , a owadów wszelakich musi być mnóstwo . Nie zmieniajcie nic jest cudnie taki kawałek łąki

Madziu też tak uważam , dobrze ze mnie popieracie bo to zakończy dyskusje z eMem.Gdybym miała więcej ziemi to większy kawałek bym tak zostawiła bo jest super kolorowo. Buziaki.
monteverde 22:19, 12 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Powojnik kwitnie od bardzo dawna

a ta hortensja nie kwitła od kilku lat , wywaliłam ja do ciemnego lasu a teraz po lekkiej zimie ma sporo kwiatów choc niestety małe ale w takich warunkach to trudno się dziwic. Może ja wezmę do donicy i na zime do piwnicy????

i jeszcze takie

Bogdziu jak pięknie i kolorowo, liliowce , powojniki, nachyłki a horti nie musi mieć tak dużo słońca, raczej daj jej tam trochę papu i okryj na zimę, widać jej tam dobrze jak ma kwiatki pozdrówka
Bogdzia 22:29, 12 lip 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu jak pięknie i kolorowo, liliowce , powojniki, nachyłki a horti nie musi mieć tak dużo słońca, raczej daj jej tam trochę papu i okryj na zimę, widać jej tam dobrze jak ma kwiatki pozdrówka

Aniu okrywałam ale to nic nie pomagało a teraz rośnie pod 100-letnimi bukami które wszystą wode wypijają , nie ma tam dobrze , kwitnie tylko dlatego ze zimy nie było.Nawozu też od lat nie dostała bo spisana była na straty.W doniczce by pewnie przetrwała ale pozbyłam sie donic z różami a teraz zaczac z hortensją ?, sama nie wiem.Mam hortki niebieskie ktore bez okrycia kwitna co rok . Jeszcze sie zastanowie. Pozdrówka.
Napia 22:45, 12 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

A to miejsce M stale chce zmieniac ze jest bałagan , a mnie sie podoba bo jest takie dzikie . Na wiosne wszystko jest maleńkie i kwitnie tylko rh a teraz kwiaty malo nie wypadną z rabaty , pomieszanie z poplątaniem a jak świeci słońce to jeszcze tysiace motyli i mnie sie to podoba, nic nie zmienie.

Śliczne te rabaty Niezwykle bujne i kolorowe, jak w wiejskim ogrodzie. Bardzo lubię takie klimaty i chociaż sama nie przepadam za kolorem pomarańczowym, to jest on taki enrgetyczny. Sama mam aksamitki i liliowce w tych kolorach
Bogdzia 22:55, 12 lip 2014

Napia napisał(a)

Śliczne te rabaty Niezwykle bujne i kolorowe, jak w wiejskim ogrodzie. Bardzo lubię takie klimaty i chociaż sama nie przepadam za kolorem pomarańczowym, to jest on taki enrgetyczny. Sama mam aksamitki i liliowce w tych kolorach

Pomarańczowy jest trudnym kolorem w ogrodzie ale u mnie jest bardzo krótko . Zakwitaja a jak zaczynaja sie wykładac to większosc wyrywam i juz po kolorze, ale lubię ten moment gdy motyle szaleja na rudbekiach. Są jeszcze rudbekie żólte i nizsze ale ich motyle nie lubia a te uwielbiaja więc mam je bo nie przeszkadzaja , rosna przed domem a ogród jest za domem.Taki szał na krótki może nawet bardzo krótki czas.Pozdrawiam Agnieszko .

Anita1978 23:34, 12 lip 2014

Macham po mojej nieobecności!
Nadrobić nie ma sAns, ale twoje lilie i liliowce przepiękne są! Ile kolorów!
Buziaki
Krys 23:53, 12 lip 2014

Bożenko liliowce sliczne,nie wiem gdzie Ty to wszystko zmieściłaś rabata frontowa sliczna teraz tez
Luki 09:52, 13 lip 2014

Lilie i liliowce uwielbiam, pięknie kwitną. Frontowej nie ma co ruszać bo w takiej obfitości robi ogromne wrażenie.
Żółty nachyłek też mi się bardzo podoba.
Pomyłke w liliowcach również rozumiem... mój troszke droższy też zakwitnął na żółto brązowo, a miał być czerwono fioletowy, ale na szczęście to jedyna moja wpadka i oby ostatnia... robie sobie nadzieje
Urszulla 10:22, 13 lip 2014

Bogdziu, cudowne miejsce gdy motyle je lubią a ja też mam taki kawałek gdzie będą piwonie i inne różności.... taki swój zakątek

Jestem zdziwiona zdjęciem ciemierników, czy one teraz kwitną..bo ja myślałam że na wiosnę i mam mętlik w głowie

Pozdrawiam niedzielnie