Dzisiaj na miły początek tygodnia zdjęcia jeżówkowe. Powiększyła mi się ich ilość w ogrodzie ostatnio. Zwyklaki, te bardziej szlachetne i mieszańce, wszystkie traktuję tak samo, bez nadmiernej ekscytacji, jako wypełniacz, ale nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu. Mimo, że najbardziej rachityczna tylko blada ma u mnie fory.
Ta ostatnia malinowa to jakaś zagadka, nigdy takiej nie sadziłam. Kwitnie z nowej siewki.
Może to brązowej rabatki jakiś bordowy klonik palmowy w ramach wyższego akcentu A Ty lubisz klony
Ja się właśnie ze swoich myśli uśmiałam, bo co chwilę piszesz, że masz tą czy tamtą roślinę na stanie - tu podzielić, tam w przechowalni - że normalnie szkółkę mozesz już otworzyć hihi
Jezu, ale ja dużo przegapiłam przez ostatni rok... Świetnie wygląda Twoja basenowa i nasadzenia wokół Już nie mówiąc o tym, że początkowo jak weszłam w Twój nowy wątek, to z przerażeniem uznałam, że się w ogóle przeprowadziłas i to zupełnie nowy ogród - dopiero skarpa i ścieżki z płyt mnie upewniły, że to to samo miejsce. Ale za płotem Ci się chyba trochę pobudowało? Wcześniej miałaś raczej pustki, a teraz wydawało mi się, że już trochę się pozmieniało - chyba, że akurat w kadry powchodziły jakieś Twoje zabudowania i tez nie poznałam
Czy ktoś wie, co to za Carex, jak rośnie, jak wygląda zimą? U mnie w ogrodniczym często są roślinyopisane tylko ogólnie, carex, trzemielina w odmianach etc.
Aniu, Odwzajemniam z humorem, bo jest.
No i statystycznie czuję się fest.
Domowych gości miałam bez liku,
Nawet zabrakło płynu w alembiku.
A dziś, mimo świątecznego dnia
susza w ogrodzie do niego mnie gna.
Będę w domu wieczorkiem,
by znów od rana cieszyć się wtorkiem.
Wszystkim Aniom z O. Życzę by sprawdziło się życzeń choć sto!
Hej Hanusia jestem zaraz koniec urlopu ciągle coś ale wystarczy trochę inaczej dni wyglądały głowa odpoczywa zaraz od nowa się zacznie ...
Biegam po ogrodzie i motyle łapię na foto