Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 11:45, 14 lip 2016

Do góry
w zeszłym roku też miałam taki pasiasty trawnik i dlatego od tego czasu siejemy ręcznie, znacznie lepiej to wychodzi choć nigdy nie jest idealnie.
Ogród wśród pól i wiatrów 11:41, 14 lip 2016

Do góry
Jola, a czy na kwiatach host nie masz plagi czarnych mszyc?
Lubię jak kwitną, ale u mnie zawsze mszycami oblepione i to mnie strasznie drażni.
Masz już hostę Praying Hands? Cudna jest.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:40, 14 lip 2016

Do góry
podziwiam piękną kolekcję liliowców i lilii - masz się Aniu czym pochwalić.
Tu ma być ogród :) 11:37, 14 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

bardzo się rozrosła i w ogóle takie grube łodygi jej się zrobiły

no to będzie szał jak zakwitnie, czekam na fotkę cobym sobie mogła zwizualizować jak będą moje wyglądały za rok - bo nawet nie chcę myśleć, że mogłyby się nie pojawić po zimie.
Tu ma być ogród :) 11:35, 14 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Zawsze zachwycam się twoim misternie dopracowanym ogrodem.
Wszystko wygląda pięknie
Czosnki, jeżówki śliczne

Aniu, zdradzę Ci w tajemnicy, że ogrodowi daleko do tego określenia "misternie dopracowany", dobrze chociaż, że idzie zrobić zdjęcia, które lekko zakłamują rzeczywistość, a ja cały czas pracuję, żeby było lepiej
Tu ma być ogród :) 11:33, 14 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
To ujęcie super - fazy kwitnienia.
Wiesz, że pierwszy sezon mam jeżówki i myślałam, że te główki (tak to nazywam) od razu tak wyglądają jak zaczynają kwitnąć. Jakie było moje zdziwienie, że zaczęły kwitnąć inaczej, a dopiero potem płatki w dół.

Czy Sesleria Heufleriana to ta sama co jesienna? Kojarzę, że Madzenka pisała, że to różne, ale pewna nie jestem.
Ja mam Heufleriana od kwietnia, bardzo ładnie się rozrasta.

W szkółce testowali nowe jeżówki, nie są narazie na sprzedaż. Nawet nie wiedziałam, że to się tak odbywa.
Jak się sprawdzą i ktoś wyższy zatwierdził to wejdą do oferty sprzedaży.
Masz jeszcze jakieś gatunki, których nie możesz dostać?

No właśnie jeżówki tak mają, że kwiaty bardzo się zmieniają na przestrzeni całego kwitnienia i nie tylko ich kształt, ale i kolor.
Jest tyle pięknych odmian jeżówek, że pewnie jeszcze nie raz się skuszę na jakiś zakup, ale tylko VW, FA i Butterfly Kisses kupowałam w sporej ilości bo 12, 10, 12 szt, pozostale po jednej lub dosłownie kilka szt. jak ładnie przezimują to znowu będę dzielić.
Sesleria Heufleriana i jesienna to inne seslerie - też mam obie - H. największa z seslerii, najintensywniej zielona, jesienna mniejsza i bardziej limonkowa, ale warunki lubią podobne.

W Kruklandii 11:32, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne róże kupiłas - Princess Ann po nocach mi się śni

Myślałaś o Voyage, jak jeszcze masz jakieś wolne miejsce to polecam.

Ja takich ciemnych różów nie bardzo lubię....ale musiałam te landrynki czymś przełamać i padło na Princess

Voyage...no ładna, ale moja lista jest długa....a miejsca coraz mniej

Tu ma być ogród :) 11:22, 14 lip 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Dobrze że mogę sobie spokojnie pooglądać. Pięknie w promieniach słońca i pewnie owadów jest pełno przy tej ilości jeżówek i czosnków.

pszczółek jest tyle, że kiedyś myślałam, że mój ogródek jest na trasie jakiejś wędrownej pasieki, zresztą wszelkiej maści innych bzyczków też dużo - a mnie to cieszy niezmiernie.

Tu ma być ogród :) 11:19, 14 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Jeżówki, potwierdzam są super Ale te czosnki
Mam na razie chyba 6 rodzajów jeżówek ale nazwy

ja też czasem kupuję jeżówki bez podanej nazwy, a potem próbuję rozszyfrować co to może być, np. korzystając z tej strony, bo jest dobrze zrobiony podział pod kątem wielkości krzaczka:

http://www.vitroflora.pl/pl/oferta?query=je%C5%BC%C3%B3wka&where=1

Główkowate warto kupić na jesieni.
Tu ma być ogród :) 11:09, 14 lip 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Edyta, wstawiłam u siebie te jeżówki, co są w drodze Zerknij sobie w wolnej chwili.
Twoje, te odmianowe są piękne A lawendowe wiadereczka przeurocze!!

Dziękuję Jolu, czekam dziś na przesyłkę, mam nadzieję, że da radę posadzić, bo leje prawie nieprzerwalnie, a na działce grząznie się w błocie, nie ma deszczu źle, zbyt dużo deszczu też źle, eh.
Tu ma być ogród :) 11:00, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to jeszcze czekamy, ale jak Ci będą kwitnąć to koniecznie wstaw u mnie fotkę bo ta Twoja ubiegłoroczna to już jest dorodna i będzie miała dużo kwiatów.

bardzo się rozrosła i w ogóle takie grube łodygi jej się zrobiły
Tu ma być ogród :) 10:51, 14 lip 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)

Aleeee zdjęcia!! Pięknie

lubię takie portrety roślin, a bzyczki na nich to dodatkowy smaczek.
Tu ma być ogród :) 10:49, 14 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
czarujesz jeżówkami , obłędne są

wiem, że Ty też jesteś pod ich urokiem, pokaż co Ci przyślą w ramach rekompensaty za pomylone FA.
Tu ma być ogród :) 10:48, 14 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)
No faktycznie zajeżówkowałaś się Najpiękniejsza Vintage Wine . Moja Fatal Attraction też lada moment zakwitnie - obfocę

ja dalej czekam, FA powinna być kwiatem bardzo podobna do VW, tylko niższa, koniecznie obfoć, bo moim troszkę jeszcze zejdzie, tym bardziej, że ten tydzień to nieustanne ulewy i szare niebo.
Tu ma być ogród :) 10:46, 14 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Super jeżówki

Ania, a ja czytałam, że się jakimś jeżówkowym pięknościom oparłaś w szkółce, no wiesz ???
Tu ma być ogród :) 10:45, 14 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne te jeżówki!

ich czas, na wielu wątkach bombardowanie ich zdjęciami, ale zasługują
Typografia ogrodu 08:10, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wow, moc pracy przez dwa dni zrobione i taka piękna odmiana tego miejsca wypoczynkowego, świetnie wyszło, we głębniku oczywiście też, no i na dokładkę koryto jeszcze - podziwiam.
dziekuje Edyto.troche energia wrocila i najblizszy czas zapowiada sie.rownie pracowicie.
Dziz bedzie przerwa bo leje od wczoraj nieprzerwanie i to solidnie.mus do deszczomierza pobiec.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:28, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne to miejsce z ogniskiem.
Jestem za białymi jeżówkami lub odętką.

tak coś białego ale jak jeżówki albo odętka to z czym?
Ogród Mirelli 04:10, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mirella, z Raspberry Truffle będziesz zadowolona, ja mam od ubiegłego roku i teraz to już pokaźne krzaczki i mnóstwo kwiatów.
A za VW to mam ochotę Cię wyściskać - uwielbiam je!

Jejku nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że Ty się tak cieszysz z tych jeżówek

Raspberry Truffle ujęła mnie swym niepowtarzalnym kolorem

Czy jeżówki mają wymagania glebowe? Do jakiej ziemi je sadzisz i czy czymś nawozisz?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 00:11, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale masz busz Ewa, rabaty wypełnione po brzegi.
Podobają mi się tawułki, ale nie mam cienia, więc tylko u innych mogę się zachwycać.

Jeszcze cos sie wciśnie Tawułki jesli bedziesz pilnowąc podlewania dadzą rade i w słońcu ,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies