Jola, a czy na kwiatach host nie masz plagi czarnych mszyc?
Lubię jak kwitną, ale u mnie zawsze mszycami oblepione i to mnie strasznie drażni.
Masz już hostę Praying Hands? Cudna jest.
no to będzie szał jak zakwitnie, czekam na fotkę cobym sobie mogła zwizualizować jak będą moje wyglądały za rok - bo nawet nie chcę myśleć, że mogłyby się nie pojawić po zimie.
Aniu, zdradzę Ci w tajemnicy, że ogrodowi daleko do tego określenia "misternie dopracowany", dobrze chociaż, że idzie zrobić zdjęcia, które lekko zakłamują rzeczywistość, a ja cały czas pracuję, żeby było lepiej
No właśnie jeżówki tak mają, że kwiaty bardzo się zmieniają na przestrzeni całego kwitnienia i nie tylko ich kształt, ale i kolor.
Jest tyle pięknych odmian jeżówek, że pewnie jeszcze nie raz się skuszę na jakiś zakup, ale tylko VW, FA i Butterfly Kisses kupowałam w sporej ilości bo 12, 10, 12 szt, pozostale po jednej lub dosłownie kilka szt. jak ładnie przezimują to znowu będę dzielić.
Sesleria Heufleriana i jesienna to inne seslerie - też mam obie - H. największa z seslerii, najintensywniej zielona, jesienna mniejsza i bardziej limonkowa, ale warunki lubią podobne.
pszczółek jest tyle, że kiedyś myślałam, że mój ogródek jest na trasie jakiejś wędrownej pasieki, zresztą wszelkiej maści innych bzyczków też dużo - a mnie to cieszy niezmiernie.
ja też czasem kupuję jeżówki bez podanej nazwy, a potem próbuję rozszyfrować co to może być, np. korzystając z tej strony, bo jest dobrze zrobiony podział pod kątem wielkości krzaczka:
Dziękuję Jolu, czekam dziś na przesyłkę, mam nadzieję, że da radę posadzić, bo leje prawie nieprzerwalnie, a na działce grząznie się w błocie, nie ma deszczu źle, zbyt dużo deszczu też źle, eh.
ja dalej czekam, FA powinna być kwiatem bardzo podobna do VW, tylko niższa, koniecznie obfoć, bo moim troszkę jeszcze zejdzie, tym bardziej, że ten tydzień to nieustanne ulewy i szare niebo.
dziekuje Edyto.troche energia wrocila i najblizszy czas zapowiada sie.rownie pracowicie.
Dziz bedzie przerwa bo leje od wczoraj nieprzerwanie i to solidnie.mus do deszczomierza pobiec.