Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Z Pszenicznej ... 11:10, 02 wrz 2016

Do góry
jak tam Agatka 1 września?przeżyłaś? teraz już więcej spokojnie będzie przynajmniej dopóki są w szkole/przedszkolu
jaki plan działań? będę kciuki trzymać
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:54, 02 wrz 2016

Do góry
a zdjęcia róż miały być?
i wiesz..napisałabyś przy swoich czy powtarzaja czy nie albo czy kwitną non stop?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:46, 02 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

No cóż, o całości trudno jeszcze mówić, bardzo trudno... Efekt o jakim sobie marzę skrycie będzie pewnie za dwa sezony minimum

ej no zajebiście wyszlo! i tu po prawo na fotce zaczyna Ci się ściana domu z tarasem? fajnie takie przytulne to przejście
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:37, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pokażę ... jak uprzątnę bałagan po krecie
Póki co mam lekkie zawirowanie z początkiem roku szkolnego ... właśnie wróciłam z zakupów Różanka czeka na graby i kostki bukszpanowe ... a ponieważ graby kopane, z wiadomego ci źródla, czekam do października
Buziaki

to ile Ty już tych grabów u siebie będziesz miała?
Ogród z pergolą 10:28, 02 wrz 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Taras koniecznie wymaga osłony, ja bym z 3 stron rzuciła wisterię, 2 lata i zarośnięte jak trzeba Ja tak kombinuję ze swoim z tyłu domu, na razie pociągnęłam sznurki do drabinek p/śniegowych na dachu i właściwie już po miesiącu wiem, że to trafna decyzja, zrobiło się bardzo przytulnie

powiem Ci że myślalam o tym zeby róże pnace dać i właśnie takie linki zamontować od domu do tych moich słupów ale mi bardzo zalezy żeby mieć widno w domu zimą, zainwestowalismy kupe kasy w 4metrowe okna hs i nie chciałabym stracić efektu...
w głowie powoli roi sie pomysł na altane i ta byłaby już bardziej zasłonięta bo chce ją na wzór placu zabaw czyli konstrukcja stalowa i pionowe listewki, zobaczymy co wymyślimy
Ogród z pergolą 10:22, 02 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To nie omieg ,mnie to na fiołka wygląda, nie brałas od Karoli ?
Myślałam ze jestem u Ciebie na bieżąco a tu dzis sporo miałam do czytania.Róze przy tarasie i hortki śliczne , mozesz byc dumna.

wiesz to chyba bedzie rudbekia Goldsturm, znalazła opisy Małej Mi gdy mi roslinki dawała
dziękuję Bożenko, fajnie że coś Ci sie u mnie podoba..staram się jak mogę, w głowie mnóstwo poysłów i wiem już jak sobie wyobrażam mój ogrod docelowy tylko teraz cierpliwie to realizować chciałabym wszystko na już ale w życiu na szczęście sa jeszcze inne ważne sprawy
do 40-tki będzie busz
Rododendronowy ogród II. 08:56, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiem zgapiłam się troche a potem Magda juz nie odpisywala :/
to ile razy go sypiesz?
wiesz u mnie to jakis dziwny ten trawnik. kupilam polifoske do mlodego trawnika żeby sie glownie rozkrzewiał (pani w Agrotexie poleciła) sypłam na wiosne - bajka, trawnik jak marzenie. potem kazala pod koniec czerwca sypnąć no to sypłam ale ciut brakło. było widać różnicę w trawniku około...1,5 miesiąca a teraz sie zrównał sypany i nie i wszystko do du... wyglada :/
czyli co..co 2 m-ce trzeba nawóz dawac żeby miec zielona trawe?

Ja bym powiedziała, że nawet co miesiąc, półtora
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pięknie..
pokazesz grabową na prosto i od przodu?
jak rewolucja na różance, skończona?

Pokażę ... jak uprzątnę bałagan po krecie
Póki co mam lekkie zawirowanie z początkiem roku szkolnego ... właśnie wróciłam z zakupów Różanka czeka na graby i kostki bukszpanowe ... a ponieważ graby kopane, z wiadomego ci źródla, czekam do października
Buziaki
Rododendronowy ogród II. 21:43, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
tak zrobię

Ogród z pergolą 21:22, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
co to za rosliny?

To nie omieg ,mnie to na fiołka wygląda, nie brałas od Karoli ?
Myślałam ze jestem u Ciebie na bieżąco a tu dzis sporo miałam do czytania.Róze przy tarasie i hortki śliczne , mozesz byc dumna.
Rododendronowy ogród II. 21:22, 01 wrz 2016

Do góry
tak zrobię
Działeczka Asi :) 21:19, 01 wrz 2016

Do góry
pergola to bardziej nad ławeczke, czy przejscie jakieś albo wyslonięcie sie od czegoś a tak na tle żywopłotu to daj ze 3 obeliski, pomiędzy trawy obwodka z lawendy. chyba że Ci za nudno bo to taki ogrodowiskowy standardzik w sumie..
ja sobie umysliłam rabate z białymi różami własnie 3 szt ale nie pnace, krzaczaste jakieś pomiedzy ml, perovskia, obwódka lawenda, czysciec...pewnie jeszcze to ewoluuje bo to dopiero w przyszłym roku jak cos
Rododendronowy ogród II. 21:18, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

może i racja z tym koszeniem, bo zauważyłam ze nawet rosnie wolniej..
wiesz ja mam gesty i chwastów malo bo chwastox byl tylko on nie jest taki soczyscie zielony jak Twój..

To zmień nawóz w przyszłym roku. Nikita będzie pewnie znów dla nas kupowac na wiosne.
Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki 21:12, 01 wrz 2016

Do góry
Kasia spokojnie, posadzi na przyszly rok poobserwuje i dopiero jak coś to tam dołozy
bez przesady,papier wszystko przyjmie
Ogród z pergolą 21:08, 01 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Ania, ty sie w sobote z Renia wybierasz ?

jednak nie..w Skierniewicach się zobaczymy
Ogród z pergolą 21:06, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ty sie ze mnie nie śmiej koleżanko, ja kodeks pracy powinnam nowy zgłębiać a forum mnie wciąga jak narkotyk cholera... :/

o to gdzie pracujesz? pięknie rośnie ja tak ostatnio szaleje ogrodowo, że aż sama się siebie boje haha
Ogród z pergolą 20:56, 01 wrz 2016

Do góry
grujeczniki te młode nie bardzo..latem je przypala a zimą przemarzają.
trzmieliny miałam w starym ogrodzie to twardzielki nie do zdarcia ale na pniu troche inaczej to pewnie wygląda tak jak z różami piennymi..niewiem co zrobie narazie szukam i znaleźć nie mogę więc moze to znak a może w Skierniewicach kupię
Rododendronowy ogród II. 20:52, 01 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Polifoska to dobry nawóz wiec mozna sypac. Jesli ziemia nie jest bardzo dobra to trzeba lat by trawnik się wyrobił i zagescił .Systematycznie kosic i podlewac co nie zawsze jest łatwe np w tamtym roku jak były upały to udało mi się jeden raz nawozem podsypac potem juz sie bałam że trawnik spale a on i tak wysechł.My posypujemy nawozem na ogól co trzy tygodnie lub co miesiąc zależnie od pogody bo staramy się nie robic tego w upały .Teraz to juz normalne ze trawnik bedzie coraz gorszy bo on jak inne rośliny do zimy się szykuje i lepiej juz nawozu nie sypac albo bardzo mało i rzadziej kosic i najlepiej dosc wysoko .

może i racja z tym koszeniem, bo zauważyłam ze nawet rosnie wolniej..
wiesz ja mam gesty i chwastów malo bo chwastox byl tylko on nie jest taki soczyscie zielony jak Twój..
Ogród z pergolą 20:42, 01 wrz 2016

Do góry
marinkeny masakrycznie wolno rosną, nie chce i generalnie średnio mnie ruszają na fotkach. na zywo nie widziałam..
może rzeczywiście na targach coś poczuje
a co innego..no co do wyboru ewentualnie cis lub tuja ?
Domi z takim podejscie to juz bardziej bałabym sie o grujeczniki bo kupiłam ponad 3m i tez konkretnie kosztowały
Rododendronowy ogród II. 20:38, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiem zgapiłam się troche a potem Magda juz nie odpisywala :/
to ile razy go sypiesz?
wiesz u mnie to jakis dziwny ten trawnik. kupilam polifoske do mlodego trawnika żeby sie glownie rozkrzewiał (pani w Agrotexie poleciła) sypłam na wiosne - bajka, trawnik jak marzenie. potem kazala pod koniec czerwca sypnąć no to sypłam ale ciut brakło. było widać różnicę w trawniku około...1,5 miesiąca a teraz sie zrównał sypany i nie i wszystko do du... wyglada :/
czyli co..co 2 m-ce trzeba nawóz dawac żeby miec zielona trawe?

Polifoska to dobry nawóz wiec mozna sypac. Jesli ziemia nie jest bardzo dobra to trzeba lat by trawnik się wyrobił i zagescił .Systematycznie kosic i podlewac co nie zawsze jest łatwe np w tamtym roku jak były upały to udało mi się jeden raz nawozem podsypac potem juz sie bałam że trawnik spale a on i tak wysechł.My posypujemy nawozem na ogól co trzy tygodnie lub co miesiąc zależnie od pogody bo staramy się nie robic tego w upały .Teraz to juz normalne ze trawnik bedzie coraz gorszy bo on jak inne rośliny do zimy się szykuje i lepiej juz nawozu nie sypac albo bardzo mało i rzadziej kosic i najlepiej dosc wysoko .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies