Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Dorota123 13:45, 01 wrz 2016

Jejku mnie jak się przypadkiem złamie jakaś gałązka z RH to ubolewam nad nią i zła jestem, że tak nieostrożnie poruszam się w tym moim gąszczu. Więc jak zobaczyłam tyle wyciętych gałązek to dla mnie szok. Nawet jeśli mają za ciasno nie ruszam ich, no ale moje są jeszcze małe.
Urszulla 14:06, 01 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Madzen to Ty mi ją polecałas i dlatego kupiłam Lavender Ice bardzo mi sie podoba i myślę czy nie kupic więcej bo mam tylko dwie.

To kup więcej też mam ją w planach
Bogdzia 20:28, 01 wrz 2016

Nikita napisał(a)
Bogdziu , jakie piękne te róże....a podobno ty "różana" nie jesteś a takie śliczności u ciebie.
Pozdrawiam słonecznie i już niestety wrześniowo...

Magda była dzis u Ciebie widziałam zdjecia robione z dachu ale nie napisałam nic bo nie miałam czasu się logowac.Buziaki śle.
Bogdzia 20:29, 01 wrz 2016

yolka napisał(a)
No znowu piękne róże, powtórne kwitnienie u Ciebie chyba najpiękniejsze. Dziś Was "poobdzwaniam" w związku z 17, do Marioli napiszę nie mam tel. Jak masz to podaj mi na pw. w razie jak nie odczyta wiadomości

Masz pw.
Bogdzia 20:30, 01 wrz 2016

anna_t napisał(a)

mi on nie przeszkadza rośnie sobie i zasłania pierdzielnik M
dokładnie u Ciepłuchy

To dobrze jesli nie przeszkadza.
Bogdzia 20:38, 01 wrz 2016

anna_t napisał(a)

wiem zgapiłam się troche a potem Magda juz nie odpisywala :/
to ile razy go sypiesz?
wiesz u mnie to jakis dziwny ten trawnik. kupilam polifoske do mlodego trawnika żeby sie glownie rozkrzewiał (pani w Agrotexie poleciła) sypłam na wiosne - bajka, trawnik jak marzenie. potem kazala pod koniec czerwca sypnąć no to sypłam ale ciut brakło. było widać różnicę w trawniku około...1,5 miesiąca a teraz sie zrównał sypany i nie i wszystko do du... wyglada :/
czyli co..co 2 m-ce trzeba nawóz dawac żeby miec zielona trawe?

Polifoska to dobry nawóz wiec mozna sypac. Jesli ziemia nie jest bardzo dobra to trzeba lat by trawnik się wyrobił i zagescił .Systematycznie kosic i podlewac co nie zawsze jest łatwe np w tamtym roku jak były upały to udało mi się jeden raz nawozem podsypac potem juz sie bałam że trawnik spale a on i tak wysechł.My posypujemy nawozem na ogól co trzy tygodnie lub co miesiąc zależnie od pogody bo staramy się nie robic tego w upały .Teraz to juz normalne ze trawnik bedzie coraz gorszy bo on jak inne rośliny do zimy się szykuje i lepiej juz nawozu nie sypac albo bardzo mało i rzadziej kosic i najlepiej dosc wysoko .
Bogdzia 20:42, 01 wrz 2016

Dorota123 napisał(a)
Jejku mnie jak się przypadkiem złamie jakaś gałązka z RH to ubolewam nad nią i zła jestem, że tak nieostrożnie poruszam się w tym moim gąszczu. Więc jak zobaczyłam tyle wyciętych gałązek to dla mnie szok. Nawet jeśli mają za ciasno nie ruszam ich, no ale moje są jeszcze małe.

Dorotko tez przeżywałam kazdą ułamana gałązke ale to było dawno temu teraz juz M nie ochrzaniam jak kosiarką skosi gałezie i sama tnę te które mniej mi sie podobaja a robię miejsce dla tych które bardziej lubie.Czasem mam problem co wybrac a co ciac, wszystko juz duze i dzis M sam sie wziął za uszczuplanie trawnika zeby przeniesc azalie japońskie, a mielismy juz nic nie przesadzac.
Bogdzia 20:45, 01 wrz 2016

Urszulla napisał(a)

To kup więcej też mam ją w planach

Moze kupię ale M zaczyna mi sie do zakupów wtracac bo za duzo roslin juz mamy.Róz szczególnie nie chce bo on je na zime kopczykuje a jest co robic przy 100 rózach.Jesli kupię to dopiero wiosna.
anna_t 20:52, 01 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Polifoska to dobry nawóz wiec mozna sypac. Jesli ziemia nie jest bardzo dobra to trzeba lat by trawnik się wyrobił i zagescił .Systematycznie kosic i podlewac co nie zawsze jest łatwe np w tamtym roku jak były upały to udało mi się jeden raz nawozem podsypac potem juz sie bałam że trawnik spale a on i tak wysechł.My posypujemy nawozem na ogól co trzy tygodnie lub co miesiąc zależnie od pogody bo staramy się nie robic tego w upały .Teraz to juz normalne ze trawnik bedzie coraz gorszy bo on jak inne rośliny do zimy się szykuje i lepiej juz nawozu nie sypac albo bardzo mało i rzadziej kosic i najlepiej dosc wysoko .

może i racja z tym koszeniem, bo zauważyłam ze nawet rosnie wolniej..
wiesz ja mam gesty i chwastów malo bo chwastox byl tylko on nie jest taki soczyscie zielony jak Twój..
Bogdzia 21:18, 01 wrz 2016

anna_t napisał(a)

może i racja z tym koszeniem, bo zauważyłam ze nawet rosnie wolniej..
wiesz ja mam gesty i chwastów malo bo chwastox byl tylko on nie jest taki soczyscie zielony jak Twój..

To zmień nawóz w przyszłym roku. Nikita będzie pewnie znów dla nas kupowac na wiosne.