Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anna_t 21:22, 01 wrz 2016

tak zrobię
Bogdzia 21:43, 01 wrz 2016

anna_t napisał(a)
tak zrobię

Mala_Mi 21:48, 01 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu faktycznie Szekspir jest ładny i ma dużo kwiatów ale miałam dwa i jeden padł po ostatniej zimie.Buziaki.W tym roku mój trawnik porównuje do Twojego z pierwszego spotkania był niesamowity a teraz mam podobny.

Teraz masz lepszy.. bo mój jest tragiczny...
jolanka 21:52, 01 wrz 2016

Poczytuje sobie dyskusję o trawniku - pilnie
Madzenka 23:30, 01 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Madzen to Ty mi ją polecałas i dlatego kupiłam Lavender Ice bardzo mi sie podoba i myślę czy nie kupic więcej bo mam tylko dwie.

Twoja Lavender 3x ładniejsza od mojej

A trawnik nawoże co 3-4 tygodnie
Urszulla 23:48, 01 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Moze kupię ale M zaczyna mi sie do zakupów wtracac bo za duzo roslin juz mamy.Róz szczególnie nie chce bo on je na zime kopczykuje a jest co robic przy 100 rózach.Jesli kupię to dopiero wiosna.

To pokaźne ilości róże są bardziej pracochłonnetrzeba koło nich chodzić cały czas
anabuko1 08:38, 02 wrz 2016

I ja poczytałam wymianę zdań o trawniku.mój jest już słaby, trochę zielka ma.
Ale nia mam czasu,żeby z nozykiem ganiać.
ale kosimy często i w miarę dobrze rośnie i za dużo nie widać chwastów jak się kosi.
Rózyczka piękna
ren133 08:56, 02 wrz 2016

anna_t napisał(a)

wiem zgapiłam się troche a potem Magda juz nie odpisywala :/
to ile razy go sypiesz?
wiesz u mnie to jakis dziwny ten trawnik. kupilam polifoske do mlodego trawnika żeby sie glownie rozkrzewiał (pani w Agrotexie poleciła) sypłam na wiosne - bajka, trawnik jak marzenie. potem kazala pod koniec czerwca sypnąć no to sypłam ale ciut brakło. było widać różnicę w trawniku około...1,5 miesiąca a teraz sie zrównał sypany i nie i wszystko do du... wyglada :/
czyli co..co 2 m-ce trzeba nawóz dawac żeby miec zielona trawe?

Ja bym powiedziała, że nawet co miesiąc, półtora
ren133 09:02, 02 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Polifoska to dobry nawóz wiec mozna sypac. Jesli ziemia nie jest bardzo dobra to trzeba lat by trawnik się wyrobił i zagescił .Systematycznie kosic i podlewac co nie zawsze jest łatwe np w tamtym roku jak były upały to udało mi się jeden raz nawozem podsypac potem juz sie bałam że trawnik spale a on i tak wysechł.My posypujemy nawozem na ogól co trzy tygodnie lub co miesiąc zależnie od pogody bo staramy się nie robic tego w upały .Teraz to juz normalne ze trawnik bedzie coraz gorszy bo on jak inne rośliny do zimy się szykuje i lepiej juz nawozu nie sypac albo bardzo mało i rzadziej kosic i najlepiej dosc wysoko .

Właśnie teraz to tak sobie myślę, że chyba powinno się już jesienny stosować? Jaki polecasz? bo w tamtym roku jeszcze nie kupowałam a w tym do tej pory tylko azofoskę stosowałam
Bogdzia 21:08, 02 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)

Teraz masz lepszy.. bo mój jest tragiczny...

Aniu nie jest idealny tak jak był Twój ale można powiedziec ze jest ładny i gęsty- wg moich wymagań które nie sa specjalnie wygórowane.