Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Rododendronowy ogród II. 19:38, 21 paź 2015

Do góry
mira napisał(a)

cudowny obrazek, u mnie brzozy jeszcze nie zółte,
jakie masz najmłodsze zdjęcie tego
klona ciekawa jestem bo może mam taki sam ale na razie kilka lat patyczek cienki

pozdrawiam

Chciałas najstarsze więc znalazłam takie ale tu go ledwie widac (w białym kółku) .

Tu widac jakie ma liscie latem ten po lewej stronie .

a tu dwa ( z podwójnymi pniami) mocno cięte, tworzyły fajny parasol , niestety za dużo mi zasłaniały i się z nimi pozegnałam.

Rododendronowy ogród II. 17:09, 21 paź 2015

Do góry

cudowny obrazek, u mnie brzozy jeszcze nie zółte,
jakie masz najmłodsze zdjęcie tego
klona ciekawa jestem bo może mam taki sam ale na razie kilka lat patyczek cienki

pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 12:29, 21 paź 2015

Do góry
widzę, ze brzozy to tak na gęsto posadziłaś
kolory masz piękne w ogrodzie
jesień ma swój urok
Rododendronowy ogród II. 09:52, 21 paź 2015

Do góry
jona napisał(a)
Piękne brzozy . Jak dobrze pójdzie będę miała taką jedną za oknem w pracy . Ogród mam niestety za mały.

Brzozy to piękne drzewa ale fakt ze potrzebuja sporo miejsca. Sporo ich w polskim krajobrazie wiec kazdy może sie napatrzec do woli.Ciekawe co u siebie nowego pokazałas.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 09:50, 21 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Niesamowite kolory !
Klon piękny, to zwyczajny. ?
A skąd tu masz takie jednolicie żółte brzozy ?

To klon palmowy taki najzwyklejszy , latem zielony a jesienią jak ogień.Brzozy zwykłe ale w słońcu pięknie sie złocą . Nie trwa to długo bo potem brązowieją ale przez jakis czas też sa piękne.Macham Kasiu .
Kiedyś będzie tu ogród 23:33, 20 paź 2015

Do góry
I Ty kobieto na mnie nie krzyczysz, że do Ciebie nie zajrzałam!!!
Poczytałam całości obejrzałam wszystko Plany masz super, działka wielkości mojej czyli mierzymy się z tym samym areałem Brzozy nawet mamy tej samej wielkości
Mój eM też chciał staw robić, ale plan upadł bo jedyne miejsce gdzie mógłby go zrobić mieści się w pasie zieleni i zgody nie dostanie w życiu, a więc zdecydowaliśmy się na malutkie oczko w przydomowym - na razie w tym miejscu jest czasowo oczko z balii i na adaptacje istniejącego rowu na mini rzeczkę z wodospadzikami, ale muszę się do Gminy przelecieć bo niby zgodę od nich miałam , a coś tam się teraz z przepisami pozmieniało i nie wiem na ile jest aktualne to co było uzgodnione

A pro po ogrodzenia przed sarnami i zającami my ogrodziliśmy całość siatką leśną na łatach pomalowanych folią w płynie i wkopanych w ziemię....przed sarnami chroni w 100% Zając przedostaje się tylko jeden , o którym więcej i dlaczego jest w moim wątku, a bażanty nic sobie z takiego ogrodzenia nie robią poza tym , że się czują bezpieczniej i gniazdują na naszej działce w łące kwietnej i na działce nocują
Zaznaczam do obserwacji
Kiedyś będzie tu ogród 18:56, 20 paź 2015

Do góry
Aniu kochana. Widziałaś u mnie, że musiałam sobie dorysować brzozy w miejscach posadzenia! My mamy jedno drzewo. Jedno! Stary przypalony od strony sąsiedniej działki klon. W tym roku powycinaliśmy suchcie i wygląda biedak osobliwie z daleka. Jak zrobię lepsze zdjęcie, to wrzucę na forum, bo może można go jakoś przyciąć?, żeby mu lepiej (za przeproszeniem) zrobić?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:22, 20 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, jak tam jesień u Ciebie w ogrodzie?
Szkoda berberysów. Ale odpoczną, na wiosnę wystartują z nowymi listkami

Iwonko, u mnie w ogrodzie już po sezonie, chociaż ciągle jeszcze dwa ambrowce mają szansę pokazać swoją jesienną odsłonę Wszystko inne ściął mróz jednej nocy: hortensje zbrązowiały, klonik, który dopiero się wybarwił (całe szczęście, że zrobiłam zdjęcie) usechł błyskawicznie (tzn. liście mu ususzył wiatr), brzozy też wiatr zmroził, nie zdążyły się zażółcić, astry już dzisiaj wykopałam, żeniszki wyrzuciłam, pelargonie i małe werbenki w garażu . Nic zupełnie nie mam ładnego

Aha, posadziłam marcinki - dwa kolory jasno i ciemnoróżowe, będą w przyszłym roku cieszyć oko jesienią
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:23, 20 paź 2015

Do góry
aktualne nic nie zmieni bo tutaj tak ja były tak sa tylko
tuje
te ciemne zielone kółka to brzozy
5 szt przy wgłebniku
1 przy trasie
1 przy eLCE białej ścianie koło basenu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:18, 20 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ja niestety tego tak nie widze widze dwa rozwiązania albo rozpięte graby które imitują zywoplot a nie drzewo a jak nie rozpięte to cięte na płasko tylko kto to bedzie na takiej wysokości ciąć? albo brzozy które juz tam sa...jedno za drogie, drugiego za dużo....

a może tych brzóz wcale nie za dużo aktualne zdjęcie z tarasu byłoby pomocne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:03, 20 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Tak myślałam Wydaje mi się, że te drzewa powinny różnić się czymś od grusz. Kolorem, pokrojem, kształtem liści- czymś, co zaznaczy, że to oddzielny szpaler.
I zgadzam się z Olą, że sąsiedztwo grusz w ogóle nie przeszkadza.

ja niestety tego tak nie widze widze dwa rozwiązania albo rozpięte graby które imitują zywoplot a nie drzewo a jak nie rozpięte to cięte na płasko tylko kto to bedzie na takiej wysokości ciąć? albo brzozy które juz tam sa...jedno za drogie, drugiego za dużo....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:36, 20 paź 2015

Do góry
Brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:28, 20 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

hahha podusze sie pare tygodni i można dalej kochać brzozyP ale sąsiad tez ma podobno uczulenie na brzozy

A lubisz tego sąsiada???

A jakie jeszcze masz drzewa oprócz brzóz i gruszy?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:26, 20 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Wiem, że masz uczulenie!!!
No przykro mi....ale co zrobić?

hahha podusze sie pare tygodni i można dalej kochać brzozyP ale sąsiad tez ma podobno uczulenie na brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:22, 20 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Przecież Ty nie masz małego ogródka!!!

Ja mam trzy i chcę jeszcze dwie lub trzy...do jednego dołka...ale ilość się liczy przecież

Ty lubisz chyba minimalizm gatunkowy?

a no lubie zwłaszcza wśród drzew, w bylinach niekoniecznie...nadmienie jeszcze że mam uczulenie na brzozy
Eksperymentarium 23:46, 19 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Uwielbiam brzózki a widzę, ze piękne okazy znalazłaś. Napisałam na prive gdzie kupisz to co polecam. Mozesz tez rozplenicę wywalić przed zawilce, bo one przeciez kwitna na wysokosci co najmńiej 1 m a carexy frosted curls posadzić przed róże. Ale wg mnei najlepsze beda wariegaty

brzozy u BK, przez telefon prosiłam p. Beatę o wybranie bo nie mogłam podjechać normalnie full serwis, okazy śliczne tylko muszą jeszcze nabrać ciałka w przyszłym roku
Rododendronowy ogród II. 20:57, 19 paź 2015

Do góry
Piękne brzozy . Jak dobrze pójdzie będę miała taką jedną za oknem w pracy . Ogród mam niestety za mały.
Rododendronowy ogród II. 18:29, 19 paź 2015

Do góry
Niesamowite kolory !
Klon piękny, to zwyczajny. ?
A skąd tu masz takie jednolicie żółte brzozy ?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:11, 19 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatka bardzo się cieszę z tego drzewka, jeszcze raz dzięki, że mi o nim powiedziałaś . To czekam na Twojego. Za to brzozy Gracilis nie udało mi się ustrzelić, szukam dalej .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies