Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka w dużym mieście 22:58, 21 lip 2021

Do góry
i już jesteśmy z drugiej strony, gdzie na mojej białej rabacie chwilowo jest biało Miały być tam jeszcze białe kosmosy cupcakes ale zostały pożarte przez ślimory- brrr
za to lilie Pretty Women robią show

Działeczka w dużym mieście 22:46, 21 lip 2021

Do góry
idziemy na druga stroną działki

po drodze przemarznięta róża Wedding Piano puściła jeden pęd-

mijamy hostową- grubieją hosty, grubieją

W ogródku Martki 22:39, 21 lip 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ja bym spróbowała zareklamować. Przecież najwyżej odmówią, prawda?

Martka, drzewka spokojnie można sadzić jesienią. Z gołym korzeniem, czy w doniczce (te nawet do samych mrozów).
Rabaty cudniaste .

Ale trochę się martwię, bo wizyta w szkółce i nic? (to oczywiście żart, bo mi też się tak nieraz zdarzało).

Aga, wychodzę z wprawy zakupowej?... ale faktycznie nic mi na razie nie jest potrzebne oprócz róż, których raczej nie znajdę teraz w szkółkach. Zachwycałam się dziś znów takimi ich kolorami:

Działeczka w dużym mieście 22:38, 21 lip 2021

Do góry
kaliminta wypasła się w tym sezonie- zaczyna rozwijać kwiatki

Działeczka w dużym mieście 22:31, 21 lip 2021

Do góry
marcheweczka przekwita

ogród (nie)Mocy 22:30, 21 lip 2021

Do góry
a widzisz, bierz marikena, potem będziesz myślec gdzie wsadzić

A co do powojników... chyba bym powkręcała takie haczyki w beton i tak jak było sugerowane jakieś żyłki - sznurki mogą się rozlecieć z czasem. Inna sprawa - są takie kratki, które bys mogła zastosować

Moja sielanka 22:29, 21 lip 2021

Do góry
Kasiu, bluszcz daje radę na słońcu, ja mam nim obrośnięty pień ścietego drzewa i słońce jest tam od 10:00 do zachodu.
Tu go widać za rowerem, potem zdjęcie usunę.

Bluszcz, gdyby się rozpanoszył, można korygować.

A mi się kratka podoba, róże potrzebują solidnej podpory.

Ja też miałam matę, na szczęście tylko pod jedną tują i zaczęła schnąć, a korzenie były nad ziemią
Działeczka w dużym mieście 22:26, 21 lip 2021

Do góry
trochę zbliżeń
tegoroczny Novalis z przetacznikiem Charlotte

Działeczka w dużym mieście 22:18, 21 lip 2021

Do góry
trochę dokumentacji zdjęciowej
szersze kadry mojej słonecznej. Jest tam totalny szał

W ogródku Martki 21:56, 21 lip 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Dziewczyny i chłopaki! Wiele wskazuje na to, że wasza diagnoza słuszna... wygląda na to, że przesadziłam z podlewaniem. Muszę rzec: hakonechloa zalane w trupa!

Rozkopałam i co widzę: podłoże wilgotne, wyjęłam bryłę, tak jak Wiklasia radzi, powąchałam i może faktycznie tą zgnilizną lekko daje, mam słaby węch na takie sprawy. Korzenie wyglądają tak - a dla porównania obok donica, w której nabyłam sadzonkę.

A tak od spodu:

Dodatkowo widzę, że koty kopią obok w korze i siusiają na hakone, które to biedne jeszcze bardziej biedne. Na to już nie ma rady.

Przedobrzyłam, przecackałam i niestety, stało się, 15 hakonechloa bye. Myślałam, że w takie upały to trzeba podlewać prawie codziennie... Zmieniam podejście, zrobię tak jak mówicie, raz na tydzień, najwyżej zasuszę…

Też Wam to wygląda na przelanie? Pędraków nie znalazłam, pogrzebałam dookoła, chyba że już sobie poszły do tych żywych???

Ja się czegoś innego "spodziewałam". Spodziewałam się bryły w kształcie doniczki.
Jakoś mało korzeni ma. Jak sadziłaś to też tak było? Reszta ziemi nie trzymała się korzeni?
Jak tak jeszcze patrzę na zdjęcia sadzonek z momentu zakupu to się zastanawiam, kiedy te sadzonki były wsadzone do doniczek. Takie zwichrowane są jakby nie rosły w tych doniczkach zbyt długo.
April podbija las... 21:55, 21 lip 2021

Do góry
April napisał(a)

O tak. Ale szczerze przyznam, że gdybym nie widziała jej u ciebie, to by mnie nie zauroczyła. Może dlatego że jeszcze maleństwo. Ściągali z placu, bo jeszcze ponoć nie do sprzedaży. Ale miałam siłę perswazji.
Szybko ta twoja urosła? Masz jakieś fotki porównawcze? Nie pamiętam żebyś ją eksponowała na zdjęciach. Dopiero jak na żywo u ciebie zobaczyłam to mnie zachwyciła. Prawdziwy Lime Monster.
rośnie bardzo szybko i szeroko. Ona prawie nie kwitnie, ozdobą są liście. Pokazywałam ją. Kiedyś

Taka była rok temu w maju
Mój ogrodowy pamiętnik 21:50, 21 lip 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ostatnia ulewa mi przechyliła różowe hortki za to białe Strongi się jeszcze nie dały . Kłosy śmiałka cudnie złote ale zgodnie z przewidywaniami trawa złapała rdzę.

Ale masz ładne hortensje, podoba mi się ta piłkowana, ładny ma kolor jeżówki też bardzo ładne na pozostałych fotkach
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:35, 21 lip 2021

Do góry
I jeszcze takie z botanika
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:34, 21 lip 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Jak ja już tęsknię za hortensjami takimi gigantami jak masz u siebie

Oj w tym roku bardzo urosły i deszcz im dobrze zrobił, kwiecia sporo
A dla Ciebie takie kociaki
To z wczoraj Kocia Kawiarnia
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 21:32, 21 lip 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
]

O w morde, ale to pięknie wygląda w masie I ta gipsówka - wariatka normalnie W jakich warunkach lubi rosnąć? U mnie kiedy w suchym rosła i taka nijaka była i się szybko pozbyłam.. bardzo poźno od posadzenia zaczeła kwitnąć i do tego rachitycznie... a Twoja? Bosssska
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:31, 21 lip 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Kasia ślicznie

fotki jeziorkowe też fajne

Buziaki

Dzieki, po jeziorze wciąż gdzieś jeździmy
Dziś w centrum uwagi była mimoza i ogromne palmy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:29, 21 lip 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kocham te Twoje leśne klimatyMasz talent do ich komponowania, nie każdemu dany

Dzieki
Dziś szkoliłam się w leśnych klimatach w Botanicznym
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 21:27, 21 lip 2021

Do góry
Dorii napisał(a)

Bardzo fajne te lilie, ciekawy kolorek.
Ta gipsówka to monstrum. To jedna sadzonka?
Mój ogrodowy pamiętnik 21:27, 21 lip 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ależ ja Ci zazdroszczę tych kloników . Takie już rozrośnięte masz

Świetne są te obręcze betonowe .

I cudne jeżówki.

W ogóle, cały ogród wymiata!
W ogródku Martki 21:12, 21 lip 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Normalnie powinnaś reklamować te hakonki ale czy szkółka by przyjęła taką reklamację?

Aga, napiszę do nich i pokażę zdjęcia. Ale nie oczekuję, że reklamacja zostanie uwzględniona... przesuszone mogły być, to fakt. Przywiozłam je w takim stanie 15.05.

Jako początkujący ogrodnik nie obejrzałam oczywiście korzeni...... ale podczas sadzenia też nic nie wzbudziło moich podejrzeń.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies